Problem? Vi har ikke noget problem.

Kvinder i ledelse er et af de tre største ligestillingsproblemer globalt. Mærkeligt nok også i Danmark.

Foto: Women Deliver..

04.06.2019

CSR.dk

Verden største ligestillingskonference er i disse dage i fuldt sving i Vancouver, Canada. Women Deliver, som konferencen hedder, fokuserer på kvinders vilkår og fremtid i hele verden.

Læs også: Ligestilling – nu på vej i rummet

Det danske islæt i konferencen er til at tage og føle på, for konferencen og forening bags direktør er Katja Iversen, der for nylig fik plads på det amerikansk-globale netværk Apoliticals årlige top 20 over de personer i verden med mest indflydelse på kønsligestillingen globalt. Det skriver alt.dk. 

Ifølge Katja Iversen er de tre største globale udfordringer for kønsligestilling: retten til at bestemme over egen krop, arbejdsfordelingen i hjemmet og kvinder i ledelse. Om kvinder i ledelse siger hun:

”Det går fremad i verden, men det går for langsomt, og i Danmark går det tilbage. Det er vigtigt at løse, fordi det perspektiv, man har som pige og kvinde, kommer ikke med, når det er den samme slags, der sidder ved beslutningsbordet. Det er virksomhederne ved at vågne op og indse. Man er nødt til at få mere diversitet i ledelse, ikke kun i forhold til kvinder og mænd, men også i forhold til etnicitet, race og alder. Man ved, at beslutninger bliver bedre, når der er flere perspektiver.” ligestilling

Kigger man direkte ned i den danske virkelighed er der ét problem, som overskygger de øvrige.

”Hvis vi taler om Danmark, så har man et overskyggende problem: At man ikke tror, man har et problem. For når man ikke har noget problem, så behøver man ikke gøre noget ved det,” siger Katja Iversen.

Hun henviser til Boston Consulting Groups rapport fra 2019, Wake up Denmark!. Den kortlægger diversitet i Danmark og viser f.eks, at tre procent af danske mænd synes, at Danmark har et problem med forudindtagede holdninger i forhold til køn.

Women Deliver-konferencen

  • 8.500 mennesker deltagere og 100.000 der følger med via dette link.
  • På konferencen deltager repræsentanter fra blandt andet FN-organisationer, regeringsledere, ministre og aktivister. Kronprinsesse Mary kommer også og holder en tale.
  • Women Deliver debuterede som en global konference i 2007.
  • Konferencen blev sidst afholdt i København for fire år siden.

Det stemmer dog ikke overens med, at Danmark er nummer 95 ud af 149 lande i forhold til kvinder i ledelse. En liste Danmark var nummer 53 på i 2006.

”Vi ligger rigtig skidt i forhold til de lande, vi sammenligner os med. Vi slår det bare hen. Vi kunne gøre det meget bedre, og vi BØR gøre det meget bedre. Ligestilling handler jo ikke kun om kvinder. Ligestilling er godt for både kvinder og mænd. Det viser alle studier. Det er ikke et kvindeproblem, det er et samfundsproblem,” siger Katja Iversen.

Hun forklarer yderligere, at mange mænd også vinder ved ligestilling, fordi de etablerede forventninger til mænd skaber nogle dårlige statistikker. Mænd har det dårligste helbred. Det er oftest mænd, der begår selvmord. Der er også mange mænd, der skal leve op til en rolle, som de ikke selv har puttet sig selv i.

Læs også: Løfter skal sætte ligestilling på den politiske dagsorden

”Hvis vi fik mere diversitet og et ligestillet samfund, så kunne vi alle sammen vinde,” siger hun.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

15.07.2024BSR

Sponseret

How Financial Institutions Can Manage Human Rights-Related Risks

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)