Brug kvindernes internationale kampdag til at sætte fokus på Verdensmål nr. 5

Vi skal sikre ligestilling mellem kønnene og styrke kvinders og pigers rettigheder og muligheder. Det bidrager til bedre livsvilkår, mere robuste samfund og øget vækst i alle dele af verden.

Styrkelse af kvinders rettigheder og muligheder, og større ligestilling er afgørende for at fremskynde en bæredygtig udvikling.

08.03.2017

CSR.dk

Virksomheder og organisationer kan være med til at fremme ligestilling ved at gøre en aktiv indsats for kvinders uddannelse, sundhed og beskæftigelse. Men også ved at gribe ind over for diskrimination og vold. Det gælder både i Danmark og i de udviklingslande, hvor danske virksomheder har produktion eller aktiviteter.

Ved at sætte fokus på uddannelse, understøtter vi kvinders frihed til at vælge arbejde og udvikle en karriere. Mange steder i verden skaber uddannelse derudover et fundament for kvinders selvbestemmelsesret i forhold til ægteskab og til at bestemme, hvornår de vil have børn og hvor mange.

Men en forudsætning for uddannelse og beskæftigelse er, at kvinders sundhed og reproduktive rettigheder beskyttes og fremmes.

Det kan gøres på flere måder.

Fx har virksomheders investeringer i kvinders sundhed på arbejdspladsen positiv effekt for den enkelte kvinde, og virksomheden kan samtidig opnå bedre performance og højere kvalitet i deres produktion. Potentialet for return on investment er 3:1, d.v.s for hver dollar, der betales ind, kan virksomheden trække 3 dollars ud.

Kenyanske kvinders adgang til mikroforsikring gør bl.a. sundhedsbehandling tilgængelig for kvinden og hendes børn og begrænser dermed kvindens sygedage.  Færre sygedage betyder, at hun kan drive sin bod på byens marked mere stabilt og opfylde sin forpligtelse til at betale af på sit mikrolån.

Ved på den måde at bidrage til kvinders aktive beskæftigelse eller drift af egen virksomhed, kan vi som arbejdspladser og udbydere af produkter og services, herunder finansielle ydelser,  være med til at skabe et større økonomisk råderum for den enkelte kvinde.

I en dansk sammenhæng kan vi fx gøre en ekstra ihærdig indsats for at få flere kvinder i ledelse, og i gang som iværksættere, men også sætte fokus på det gab, der er mellem kvinder og mænds pensionsopsparing.  

Gennem uddannelse, sundhed, beskæftigelse og økonomisk råderum .opnår den enkelte kvinde også bedre muligheder for at deltage i og påvirke de samfund og miljøer, hun er en del af, på lige vilkår med mænd. 

Med en aktiv indsats for kvinders rettigheder og ligestilling mellem kønnene skaber vi med andre ord en tredobbelt win-situation: for kvinden, virksomheden/organisationen og samfundet - både økonomisk og socialt..

Tjek her, om din virksomhed eller organisation bidrager til en bæredygtig udvikling for kvinder: :

  • Sikrer I, at kvindelige medarbejdere eller kunder ikke bliver udsat for diskrimination?
  • Bidrager I til, at eliminere alle former for vold mod alle kvinder og piger?  - både i det private og det offentlige liv, og i form af menneskehandel, seksuel udnyttelse og andre former for udnyttelse.
  • Sikrer I at kvinder får lige muligheder og opnår fuld og effektiv deltagelse i lederskab på alle niveauer af jeres beslutningsprocesser?
  • Bidrager I til at fremme kvinders adgang til seksuel og reproduktiv sundhed og reproduktive rettigheder? -  fx gennem sundhedstilbud og information på arbejdspladsen
  • Er I med til at forbedre brugen af teknologi, især informations- og kommunikationsteknologi, for at styrke kvinder?

Hvis I kan svare JA til alle punkter, er I med til at opfylde fem af de i alt ni målsætninger, der er formuleret i relation til Verdensmål nr. 5.Og dermed er I godt i gang med at bidrage til en bæredygtig udvikling, der gavner kvinder, din virksomhed eller organisation og samfundet som helhed.

God kampdag!

Find flere målsætninger og KPI-er til Verdensmålene på SDG Compass – Inventory of Business Indicators : http://sdgcompass.org/business-indicators/

Læs om IFU og Sex&Samfunds rapport om ROI på sundhedsindsatser på arbejdspladser i udviklingslande her: http://csr.dk/effektm%C3%A5linger-af-investeringer-i-kvinders-rettigheder-og-sundhed-viser-en-win-win-case-b%C3%A5de-kvinder

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

12.02.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Gratis læringsforløb om ligestilling i erhvervslivet frem mod Kvindernes internationale kampdag

08.02.2024CSR.dk

Arbejdsgiverorganisation vil kåre årets bedste bæredygtighedsrapport

07.02.2024CSR.dk

Grøn omstilling åbner op for at trække kanten af arbejdsmarkedet ind i varmen

01.02.2024Fairtrade Mærket

Sponseret

Fairtrade og Lidl går sammen: Det behøver ikke at være dyrt eller svært at handle ansvarligt

26.01.2024CSR.dk

Større risiko for fejl og mistrivsel i byggeriet med hård jargon og dårlig kommunikation

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online