World Economic Forum: Ny teknologi kan skabe diversitet på arbejdspladsen

Ny teknologi kan skabe mangfoldige og inkluderende arbejdspladser, ifølge World Economic Forum. Men den kan ikke gøre det alene – det kræver også en integreret ledelsesstrategi.

Der er mange fordele at hente ved stor diversitet på arbejdspladsen. Arkivfoto..

22.07.2020

CSR.dk

Eftersom virksomhedsledere er begyndt at påtage sig mere ansvar for at adressere social retfærdighed, kan det at indføre en integreret tilgang til mangfoldighed, retfærdighed og inklusion på arbejdspladsen være et nødvendigt skridt på vejen.

Læs også: 19 topchefer underskriver diversitetsløfte

Med teknologi, der ikke længere blot er neutral i forhold til mangfoldighed, retfærdighed og inklusion, kan virksomheder benytte de nye teknologier til at skabe sikre, åbne og inkluderende arbejdsmiljøer. Dette er en af konklusionerne fra World Economic Forums Diversity, Equity and Inclusion 4.0 Toolkit, der netop er blevet offentliggjort.

Toolkittet skitserer nye teknologier med potentiale til at etablere best practises, der tidligere har været udenfor rækkevidde. For eksempel kan nye systemer gennemgå jobansøgninger i større skala end en typisk rekrutteringsafdeling. Disse systemer kan identificere og reducere bias, indføre større gennemsigtighed og synlighed og give en rettidig analyse.

Nye metoder til analyse af medarbejderinteraktioner, såsom organisatorisk netværksanalyse og værktøjer til fordybende læring ved hjælp af augmented og virtual reality, kan alle spille en rolle i resultatforbedringen, mens cloudbaserede kommunikations- og visualiseringsplatforme vil være grundlæggende for de fleste værktøjer.

Teknologi kan dog ikke alene sikre diverse arbejdspladser. Det kræver en integreret strategi, der blander nye teknologiske værktøjer med menneskelige tilgange til ledelse af arbejdsstyrken, der fokuserer på medarbejderes oplevelse, formål og tilhørighed. For at få succes er virksomheder nødt til at gøre brug af mangfoldighed, retfærdighed og inklusion som centrale organisatoriske styrker.

Store fordele at hente
For ud over, at det at gøre arbejdspladsen inkluderende er ”det rigtige at gøre”, tyder forskning på, at øget mangfoldighed, retfærdighed og inklusion medbringer en række fordele for virksomhederne.

Toolkittet citerer forskning, der antyder, at velstyrede diversitetsprægede teams performer signifikant bedre end homogene teams over tid, på tværs af lønsomhed, innovation, beslutningstagning og medarbejderengagement.

Omvendt er det mindre sandsynligt, at virksomheder, der falder bag deres konkurrenter i mangfoldighed, egenkapital og inkludering, opnår rentabilitet over gennemsnittet.

”Succesrige organisationer er drevet af deres forskellige medarbejderes forskellige meninger, færdigheder og livserfaringer. At sikre racerretfærdighed, ligestilling mellem kønnene, inklusion af handicap, LGBTQ-ligestilling og inkludering af alle former for menneskelig mangfoldighed skal være 'the new normal' på arbejdspladsen, og det er klart, at teknologi kan bruges til at hjælpe med hurtigt at gøre dette til virkelighed”, siger Saadia Zahidi, administrerende direktør, World Economic Forum.

Læs også: Større kønsdiversitet kræver nyt fokus hos topledelsen

At opnå mangfoldighed, egenkapital og inkludering begynder med den øverste ledelse. Ledere er nødt til at fokusere deres organisations indsats omkring tre hovedområder, fra talentsourcing og udvælgelse til organisatorisk analyse og overvågning til medarbejderes oplevelse, belønning og udvikling.

- SMF

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online