Grønne SMV’er viste sig frem og skabte netværk

Bæredygtighedsmessen Grøn KBH blev afviklet i weekenden med god succes. For arrangøren bag handlede det om at give de mindre virksomheder en realistisk mulighed for at vise sig frem og på den måde skabe momentum. Tesla vil med næste år.

Grøn KBH bød på 50 forskellige udstillere af alt fra fødevarer og tekstiler til tandbehandlinger og elproduktion fra solpaneler i Afrika. Foto: Anders Kampmann.

12.06.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

Eventen samlede 50 SMV’er og organisationer fra en række forskellige forretningsområder, men med det til fælles, at de en ansvarsbevidsthed for miljøet, klimaet, verdens generelle udvikling og på andre måder the common good centralt i deres strategi.

”Med en messe som den her, vil vi give en masse små virksomheder og start-ups en mulighed for at vise sig frem, som ikke slår bunden ud af deres økonomi, hvis de ikke får solgt nok undervejs. Det handler om at få fat i de kunder, som i forvejen er bevidst om den grønne agenda, og så handler det ligeså meget om, at virksomhederne kan møde hinanden til netværk og inspiration på tværs af brancherne. Og så kan vi jo se, at markedet for denne her type virksomheder vokser”, sagde direktør for GreenSpeak, Anders Bøgeløv Jensen.

Det Hemmelige Likørselskab har indtil videre to produkter på hylderne. Nogle af etiketterne er lavet af bionedbrydeligt papir med karsefrø indeni, der således kan plantes ud. Foto: Anders Kampmann.

Netværk bliver guld værd
Blandt udstillerne var det nystartede mikrobryggeri Det Hemmelige Likørselskab, der som navnet antyder laver likører – indtil videre to slags – og baserer sig på økologiske og fairtrade-certificerede råvarer og produktionsmetoder.

Som de fleste andre udstillere på messen, er selskabet ved at skabe sig et navn i en nicheindustri, og her er målrettede forbrugerevents en god vej frem, både til at møde kunder og potentielle samarbejdspartnere.

”Jeg synes det er et fantastisk forum til at møde ligesindede. Her er alt fra passionerede gæster, der brænder for at styre samfundet i en mere bæredygtig retning, til andre start-up-virksomheder, der kender de udfordringer og glæder, der ligger bag at starte et bæredygtigt foretagende. Alle er interesserede i at høre om virksomheden og alle de grønne, bæredygtige, etiske og genbrugstanker og -principper, der er vores fundament, og det netværk, jeg får med hjem er guld værd”, fastslog direktør Christina Hummeluhr.

Skraldespandene fra Flexowaste blev anvendt i udstillingshallen. Foto: Anders Kampmann.

En mulig fremtidig samarbejdspartner for Det Hemmelige Likørselskab stod da heller ikke mange meter væk i den gamle sporvognsremise. Flexowaste er med stifter Christian Ebbesens ord en af de virksomheder, der allerede har taget de nyligt afleverede anbefalinger om cirkulær økonomi til sig og implementeret dem i et markedsklart produkt.

”Det er en simpel løsning til at håndtere fremtidens udfordring med affaldssortering. En skalérbar kasse fremstillet i genbrugsplast, der kan foldes og bruges med eller uden pose, er nem at genanvende og sortere, og som udnytter sine ressourcer optimalt. Det tager fat om roden på de cirkulære tanker og gør dem til virkelighed”, forklarede Christian Ebbesen.

Større rammer næste år – plads til de store
Derudover bød messen på økologisk brød, øl, kosmetik og tøj, certificerede solbriller af træ, biodynamiske afgrøder, insektsnacks, sundheds- og helseprodukter, solpanelløsninger fra Ingeniører uden Grænser og meget andet.

Anders Bøgeløv Jensen (bagerst) og resten af teamet fra GreenSpeak ser allerede frem til næste års messe, som de håber bliver endnu større. PR-foto..

Netop den brede palet af udstillere og den gode forhåndsinteresse for messen, er noget af det, der gør GreenSpeak-folkene optimistiske omkring kommende udgaver af eventen, og lader drømmene om større forhold udfolde sig.

Læs også: Grønt byggeri – stort potentiale og store udfordringer

”Da vi først meldte ud, af messen ville finde sted, fik vi rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som også ville have været med. Fx havde vi været i dialog med Tesla, som var usikre i starten, men så vendte tilbage 14 dage før vi slog dørene op, men som vi så måtte sige nej til, fordi vi simpelthen ikke havde plads. Så næste år håber vi på at finde nogle endnu større rammer, så vi kan få alle med, også de store”, sluttede Anders Bøgeløv Jensen.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

12.04.2024CSR.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

11.04.2024Valified

Sponseret

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering

11.04.2024BSR

Sponseret

So, You’ve Completed a Materiality Assessment. Now What?

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus