Brug for en samlet indsats i hospitality-branchen

Der sker mange ting i bæredygtigt regi i hotel-, restaurations- og event-branchen. Men en enig og samlet vej frem kan man ikke tale om. Bella Center Hospitality Group har givet bolden op til egen branche.

Med 70 deltagere var Bella Center Hospitality Group tilfredse med fremmødet på deres første Responsible Hospitality Day, d. 28. august 2017. .

06.09.2017

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

”Bæredygtighed er noget man er sammen om. Vi har nu taget et første skridt på en vigtig fælles rejse i den danske hospitality-branche, hvor vi skal blive bedre til at prioritere og finde kollektive løsninger på området. Nu er vi løbet med stafetten og ansvaret og er i gang,” skriver foedevarefokus.dk

Ordene er Allan Agerholms, og han er direktør for BC Hospitality Group (BCHG), og indledte den 28. august 2017 danmarkspremieren på Responsible Hospitality Day, en årligt tilbagevendende brancheevent om samfundsansvar.

En enkelt flue i suppen
Med i nærheden af 70 deltagere levede denne første ansvarlighedsdag mere end op til forventningerne hos arrangørerne, og repræsentanter fra DGI-byens hotel og eventafdeling, Cofoco og andre restaurationer var velkomne deltagere i diskussionerne på de tre workshops, eventen bød på. Men de fleste var fra leverandører til branchen, som i mange tilfælde syntes at have masser af varer med samfundsansvar på hylden.

”Vi havde gerne set langt flere konkurrerende venue- og hoteludbydere blandt deltagerne. Vi håber, at de vil tage sig tid til at deltage i den række af mindre seminarer og workshops om emnet, som vi planlægger at være værter for i løbet af det kommende år, indtil Responsible Hospitality Day banker på igen i 2018,” sagde Allan Agerholm til www.foedevarefokus.dk.

Mere fælles udvikling, tak
I løbet af dagens workshops blev alle deltagere bedt om at udfylde et såkaldt ”challenge card” og komme med deres bud på ideer og branchens udfordringer. Ser man på de bidrag, er det tydeligt, at skal samfundsansvar og bæredygtighed for alvor flytte sig i hospitality-branchen, så skal BCHG’s konkurrenter også med i samtalen.

Kigger man i kortene, er det nemlig sådan, at mange efterspørger mere vidensdeling og netværk om bæredygtighed – især inden for det sociale område, de taler om muligheden for at lære fra andre brancher og efterlyser et gennemskueligt overblik over standarder, mærkningsordninger og certificeringer. De fremhæver også, at branchens meget fragmenterede tilgang til bæredygtighed gør det udfordrende at involvere interessenter.  

Der er konstant mangel på arbejdskraft i hospitalitybranchen, og det kan en ansvarlig indsats overfor flygtninge og udsatte grupper være med til at afhjælpe. Foto: BC Hospitality Group.

Et oplæg fra Miljømærkning Danmark antydede dog, at nogle interessenter nok ville involvere sig selv i den nærmeste fremtid. De arbejder nemlig med et netværk af professionelle indkøbere, som fokuserer på forskellige brancher. Og efter at have opnået gode resultater på andre områder, er de nu klar til at kaste sig over hotel, kantine og konferencer.

Se det selv
På dagen var der præsentationer fra branchen selv og dens samarbejdspartnere, som gav en fornemmelse af bredden i arbejdet. Der var alt fra den specialiserede kaffeudbyder med orangutangprojekt til Fødevarebankens store system til bekæmpelse af madspild, fra BCHG’s erfaringer med integration af flygtninge og udsatte grupper, som svar på den konstante mangel på arbejdskraft branchen har, til Unilever og KLS Prints udvikling af det moderne og miljørigtige svar på en doggy bag, Treatboxen.

Man kan få to minutter og 45 sekunders indtryk af dagen her. Og de fleste indlæg kan ses på www.responsiblehospitality.dk. Et site som blev lanceret på dagen og mest handler om BCHG’s indsats, men som også inviterer andre til at byde ind med ideer inden for de områder, som hospitalitykæmpen arbejder med i dag.

”Vi kunne godt tænke også at åbne lidt og vise det vi prøver at gøre, men ikke helt er færdige med, så vi kan få andres input. Vi vil gerne at det her kommer til at handle om transparens, ærlighed og ikke så meget bullshit,” sagde Morten Jensen, chef for marketing i BCHG, da han rundede dagen af.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online