Brug for en samlet indsats i hospitality-branchen

Der sker mange ting i bæredygtigt regi i hotel-, restaurations- og event-branchen. Men en enig og samlet vej frem kan man ikke tale om. Bella Center Hospitality Group har givet bolden op til egen branche.

Med 70 deltagere var Bella Center Hospitality Group tilfredse med fremmødet på deres første Responsible Hospitality Day, d. 28. august 2017. .

06.09.2017

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

”Bæredygtighed er noget man er sammen om. Vi har nu taget et første skridt på en vigtig fælles rejse i den danske hospitality-branche, hvor vi skal blive bedre til at prioritere og finde kollektive løsninger på området. Nu er vi løbet med stafetten og ansvaret og er i gang,” skriver foedevarefokus.dk

Ordene er Allan Agerholms, og han er direktør for BC Hospitality Group (BCHG), og indledte den 28. august 2017 danmarkspremieren på Responsible Hospitality Day, en årligt tilbagevendende brancheevent om samfundsansvar.

En enkelt flue i suppen
Med i nærheden af 70 deltagere levede denne første ansvarlighedsdag mere end op til forventningerne hos arrangørerne, og repræsentanter fra DGI-byens hotel og eventafdeling, Cofoco og andre restaurationer var velkomne deltagere i diskussionerne på de tre workshops, eventen bød på. Men de fleste var fra leverandører til branchen, som i mange tilfælde syntes at have masser af varer med samfundsansvar på hylden.

”Vi havde gerne set langt flere konkurrerende venue- og hoteludbydere blandt deltagerne. Vi håber, at de vil tage sig tid til at deltage i den række af mindre seminarer og workshops om emnet, som vi planlægger at være værter for i løbet af det kommende år, indtil Responsible Hospitality Day banker på igen i 2018,” sagde Allan Agerholm til www.foedevarefokus.dk.

Mere fælles udvikling, tak
I løbet af dagens workshops blev alle deltagere bedt om at udfylde et såkaldt ”challenge card” og komme med deres bud på ideer og branchens udfordringer. Ser man på de bidrag, er det tydeligt, at skal samfundsansvar og bæredygtighed for alvor flytte sig i hospitality-branchen, så skal BCHG’s konkurrenter også med i samtalen.

Kigger man i kortene, er det nemlig sådan, at mange efterspørger mere vidensdeling og netværk om bæredygtighed – især inden for det sociale område, de taler om muligheden for at lære fra andre brancher og efterlyser et gennemskueligt overblik over standarder, mærkningsordninger og certificeringer. De fremhæver også, at branchens meget fragmenterede tilgang til bæredygtighed gør det udfordrende at involvere interessenter.  

Der er konstant mangel på arbejdskraft i hospitalitybranchen, og det kan en ansvarlig indsats overfor flygtninge og udsatte grupper være med til at afhjælpe. Foto: BC Hospitality Group.

Et oplæg fra Miljømærkning Danmark antydede dog, at nogle interessenter nok ville involvere sig selv i den nærmeste fremtid. De arbejder nemlig med et netværk af professionelle indkøbere, som fokuserer på forskellige brancher. Og efter at have opnået gode resultater på andre områder, er de nu klar til at kaste sig over hotel, kantine og konferencer.

Se det selv
På dagen var der præsentationer fra branchen selv og dens samarbejdspartnere, som gav en fornemmelse af bredden i arbejdet. Der var alt fra den specialiserede kaffeudbyder med orangutangprojekt til Fødevarebankens store system til bekæmpelse af madspild, fra BCHG’s erfaringer med integration af flygtninge og udsatte grupper, som svar på den konstante mangel på arbejdskraft branchen har, til Unilever og KLS Prints udvikling af det moderne og miljørigtige svar på en doggy bag, Treatboxen.

Man kan få to minutter og 45 sekunders indtryk af dagen her. Og de fleste indlæg kan ses på www.responsiblehospitality.dk. Et site som blev lanceret på dagen og mest handler om BCHG’s indsats, men som også inviterer andre til at byde ind med ideer inden for de områder, som hospitalitykæmpen arbejder med i dag.

”Vi kunne godt tænke også at åbne lidt og vise det vi prøver at gøre, men ikke helt er færdige med, så vi kan få andres input. Vi vil gerne at det her kommer til at handle om transparens, ærlighed og ikke så meget bullshit,” sagde Morten Jensen, chef for marketing i BCHG, da han rundede dagen af.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

13.06.2024CSR.dk

Svensk tøjkæde anklages for greenwashing

10.06.2024Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

06.06.2024CSR.dk

Hvad skulle jeg have læst i sidste uge?

06.06.2024CSR.dk

Avocadoer er ’slemme’, og veganere er latterlige: Sådan retfærdiggør vi at spise for meget kød

27.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads indgår partnerskab med Danmarks Cykle Union

24.05.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan får du CSR ind i hjertet af salgsindsatsen

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)