Unge og yngre medarbejder tror ikke på virksomhedernes indsats

Der er ikke meget tiltro til virksomhedernes evne til at orientere sig uden for en ret snæver egeninteresse hos de yngre generationer. Det viser Deloittes 10. undersøgelse af holdninger hos de 18-38-årige.

03.12.2021

CSR.dk

Når virksomheder I dag bliver bedt om at forklare, hvorfor bæredygtighed er rykket længere op på dagsordenen for dem, bliver ”unge” eller ”næste generation af medarbejdere” næsten altid nævnt. Fortællingen er, at man her finder helt andre forventninger til arbejdsgivers indsats for samfundet.

Den påstand bakker det nyligt udgivne Millenial Survey fra Deloitte op om – om end med omvendt fortegn. For surveyet viser ikke, hvad medarbejdere under 40 år forventer af deres arbejdsgivere, men snarere at de er bekymrede for samfundsudviklingen, og at de ikke har synderlig tiltro til at virksomhederne bidrager positivt til at vende den.

Læs også: Ny befolknings-undersøgelse taler sit tydelig sprog: De færreste af os er villige til at ændre personlig adfærd til gavn for klimaet

Det er tiende gang Deloitte gennemfører undersøgelsen, og for første gang har de svar med fra både millenials, født mellem 1983 og 1994, og generation z, født mellem 1995 og 2003. I alt har lige knap 23.000 personer fra 45 lande svaret – heriblandt Danmark.

Bekymrede - og uden tiltro til virksomheder
Deloittes overordnede konklusion på undersøgelsen er, at Millenials og Generation Z mener, at verden er ved et tipping point for både miljøspørgsmål, ulighed og racisme. De mener, at både institutioner og den enkelte må tage ansvar for at drive en mere bæredygtig og lige verden frem.

Undersøgelsens hovedresultater er således:

Dalende tiltro til virksomheders samfundsansvar: Kurven har været for nedadgående i de sidste fem år, men i år er første gang færre end halvdelen tror på at virksomheder har en positiv indflydelse på samfundet. De danske deltagere i undersøgelsen (deltagere) er endog under det globale gennemsnit, når de svarer på spørgsmål om, hvorvidt virksomheder går op i andet end at tjene penge. Især Generation Z har tabt troen på virksomhederne, med en forskel på 14 procentpoint fra 2020 til 2021. I begge grupper af deltagere er det kun 30 procent, der tillægger virksomhederne et fokus på samfundet og ikke kun virksomhedens egen dagsorden.

Miljøspørgsmål bekymrer: Selvom både adgang til sundhedsydelser og arbejdsløshed vakte bekymring i år med coronapandemi, forblev miljøspørgsmålet i top 3 over emner, der optager deltagerne. Tres procent frygter at virksomheders indsats for at imødegå klimakrisen vil blive nedprioriteret.

Ulighed og diskrimination er ikke til diskussion: For mindst 60 procent af deltagerne er både ulighed og diskrimination objektivt til stede i samfundet. For ulighed ligger de danske deltagere dog 20-30 procent under det globale gennemsnit, mens de er på samme niveau for diskrimination. Deltagerne peger på lønforskelle mellem top og bund og sikring af leveløn som essentielle steder at sætte ind mod ulighed. De kan ikke helt få øje på at samfundsinstitutioner hjælper til at bekæmpe diskrimination.

Læs også: Undersøgelse: Få bestyrelsesmedlemmer har grønne kompetencer

Stress og bekymring er hverdagskost for mange: Deadlines, hjemmearbejde, forventninger og grænseløst arbejde gør at de danske deltagere – på linje med det globale gennemsnit – oplever stress. Ifølge undersøgelsen er 36 procent af danske unge mellem 38 og 27, den såkaldte millennial-generation, stressede næsten hele tiden. Det samme gælder hele 45 procent af de 18-26-årige, generation z. De unger peger på, at stressen hovedsageligt forårsages af arbejde/karriere, familiens trivsel, og de økonomiske fremtidsudsigter.

Ikke nok støtte fra arbejdsgiver: Noget tyder dog på, at de unge ikke får den støtte de har behov for fra deres ledere og arbejdsplads. 37 procent af de 27-38-årige og 32 procent af de 18-26-årige mener ikke, deres arbejdsgiver har gjort nok for at hjælpe dem håndtere stressen, og 35 procent efterlyser proaktiv handling, planer og politikker målrettet mod at pleje medarbejdernes mentale og fysiske helbred efter pandemien. 

De samlede resultater for både Danmark og globalt kan hentes på Deloittes website

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C