Ny rapport: Regeringen glemmer Verdensmålene

Regeringen klarer sig dårligt, når det kommer til at implementere Verdensmålene. Det er hovedkonklusionen i en ny rapport lavet af danske NGO’er.

I en ny rapport fra de to civilsamfundsnetværk, Globalt Fokus og 92-gruppen, gennemgår og vurderer medlemsorganisationer hos de to netværk den danske regerings arbejde med at implementere Verdensmålene i Danmark og i Danmarks internationale engagement. Resultatet er klart: Regeringen skal stramme op. .

12.06.2018

CSR.dk

Regeringens indsats for at implementere og opnå Verdensmålene er for dårlig. Og Danmark internationale engagement halter bagud. Sådan lyder kritikken i en ny rapport ved navn ”Skyggerapport på Danmarks implementering af Verdensmålene”, der er udarbejdet og udgivet af organisationerne Globalt Fokus og 92-gruppen.

”Vi mener, at rapporten er vigtig, fordi den signalerer et brud med den utilstrækkelige ’her går det godt’ tankegang, der ellers risikerer at præge debatten her i Danmark. I rapporten anerkender vi, at Danmark har taget nogle positive skridt, men vi må samtidig stå fast på, at vi langt fra er i mål, og at mange af de skiftende regeringers tiltag gennem de sidste mange år faktisk har skubbet os længere væk fra at nå målene”, siger formand for 92-gruppen, Torleif Jonasson.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Regeringens indsats for at bidrage til opnåelsen af de 17 Verdensmål er vurderet med udgangspunkt i NGO’ernes ekspertviden. Og resultatet er skuffende. 

Hvert mål er blevet scoret som enten rød, gul eller grøn afhængig af, hvor langt Danmark er på det pågældende område. Ved intet Verdensmål blev Danmark tildelt den grønne farve, der repræsenterer den gode vurdering. Og ifølge formand for Globalt Fokus, Laust Gregersen, skyldes det, at regeringen ikke gør nok for at løse disse udfordringer.

”Hvis vi skal nå Verdensmålene kræver det en stor indsats – også fra Danmark. Vi er som land ikke tæt på at være bæredygtige, og der er stadig store udfordringer. Vores rapport viser dette, og giver også anvisninger på nogle af de områder, hvor regeringen bør gøre mere. Vi håber nu, regeringen og Folketinget vil styrke sin indsats for at nå Verdensmålene”, siger han.

De danske NGO’er efterlyser her særligt målsætninger inden for miljø-, klima-, økonomisk og social bæredygtighed, der holder på den lange bane, i modsætning til de nuværende, der beskyldes for at være for kortsigtede.

- EST

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

24.06.2025CSR.dk

EU-Kommissionen vil droppe krav mod greenwashing

05.06.2025BSR

Sponseret

Advancing a People-Centered Approach to Sovereign Debt

08.05.2025BSR

Sponseret

The EU AI Act: Where Do We Stand in 2025?

28.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk Mini MBA med certificering (DK) start 18. aug. 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Næste holdstart i aug 2025

Dato

18.08.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol v. DEA, Fiolstræde 44, 1171 København K