Nu går gratis ESG-værktøj i luften

Ejendomsbranchen har nu fået sit eget gratis og fælles værktøj til ESG-rapporteringen, som skal medvirke til, at data i branchen bliver mere transparent, konkret og sammenlignelig. Og det er man glad for hos finanssektoren.

Hos Realkredit Danmark mener man, at den nye ESG-skabelon er med til at rykke ejendomsbranchen den rigtig vej. Foto: 123rf.com.

16.01.2024

CSR.dk

I august 2023 gik flere brancheaktører sammen med målet om at lave skabelonen Real ESG – The Real Estate Reporting Framework, der skal gøre det nemt og overskueligt at rapportere om ESG.

Den skabelon er nu blevet til virkelighed. Prototypen er netop blevet udgivet som et gratis værktøj via EjendomDanmark og Molio med støtte fra den filantropiske forening Realdania.

Det skriver AKF i en pressemeddelelse.

Læs også: Ejendomsaktører går sammen om gratis ESG-skabelon

”Med værktøjet får vi mulighed for at sammenligne og opsamle viden på tværs af branchen, men også internt om vores egne ejendomsporteføljer. Vi får en fælles referenceramme for vores ejendommes negative og positive påvirkninger. Det muliggør, at vi i langt højere grad kan træffe kvalificerede og datadrevne beslutninger i vores arbejde med at fremtidssikre vores investeringer og skabe attraktive ejendomme,” siger Christian Gjessing Bruun, ESG & bæredygtighedschef hos AKF.

Prototypen er udgivet i to udgaver. Den fulde skabelon er rettet mod større ejendomsbesiddere, og den enkle udgave er rettet mod mindre ejendomsbesiddere.

”Det er vigtigt, at hele ejendomsbranchen får et fælles sprog for ESG. Derfor har vi udviklet et gratis værktøj, som ejendomsselskaber nemt, hurtigt og billigt kan implementere, og vi har endda udgivet en særudgave målrettet mindre ejendomsbesiddere,” udtaler Christian Haaber Westergaard Nielsen, director og head of ESG hos Thylander.

Projektet går nu ind i næste fase, hvor en perlerække af førende aktører videreudvikler værktøjet. 

”Vi er taknemmelige for den brede opbakning til projektet, og vi ser frem til at videreudvikle projektet sammen med branchen. Når vi samarbejder på tværs, kan vi nemlig forvandle komplekse udfordringer til enkle løsninger,” lyder det fra Ali Simiab, ESG-rådgiver hos Simiab.

Til gavn for flere brancher
Det er dog ikke kun ejendomsbranchen, der er begejsret over det nye ESG-værktøj.

Læs også: Ejendomsbranchen får grønt skub af nyt partnerskab

Også penge- og realkreditinstitutter kan drage nytte af skabelonens ensartede datasystem.

”Standarden giver samtidig den finansielle sektor adgang til mere ensartet ESG-data, som åbner mulighederne for, at vi bedre kan understøtte kunderne med relativt gunstigere lånevilkår for investeringer, der fremmer den grønne omstilling. Værktøjet vil derfor på flere måder medvirke til at rykke branchen i den rigtige retning,” siger Bjarne Jørgensen, direktør for store erhvervskunder i Realkredit Danmark, i en pressemeddelelse.

Det forventes, at næste udgave af projektet udgives efter sommerferien via EjendomDanmark og Molio.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025Valified

Sponseret

Digitalt værktøj gør det nemt at lægge en ESG-omstillingsplan

11.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Ny undersøgelse: Danske boligejere bekymrer sig mindst om energieffektivitet

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Årets rapporteringsperiode for Communication on Progress er åben

09.04.2025Verarca

Sponseret

Dansk softwareløsning giver WeMarket klar indsigt i CO2-udledning år for år

07.04.2025CSR.dk

Sådan bliver omnibus en succes for Danmark

07.04.2025CABI

Sponseret

Lempede ESG-krav fjerner ikke behovet for socialt fokus

04.04.2025CSR.dk

Sidste forhindring for udsættelse af CSRD ryddet af vejen

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle