Ejendomsbranchen får grønt skub af nyt partnerskab

Med tilbud om finansiering og bæredygtighedsrådgivning i én samlet løsning vil Nykredit og Rambøll gøre det nemmere for ejendomsbranchen at realisere projekter, som reducerer klimaaftrykket.

Ifølge Tonny Thiery Andersen har Nykredit som Danmarks største udlåner til boliger en særlig interesse i at understøtte grøn omstilling i ejendomsbranchen. PR-foto: Nykredit.

14.10.2022

CSR.dk

”Der er brug for at skabe et grønnere Danmark, og ejendomme er en vigtig brik i ambitionerne om at reducere CO2-udledningen.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Rambøll og Nykredit, der nu går sammen nu sammen om at gøre det lettere for ejendomsbranchen at foretage grønne investeringer i både nye og eksisterende ejendomme i Danmark.

De to virksomheder vil med helhedsløsninger tilbyde ejendomskunder Nykredits finansieringsløsninger til omstillingen og Rambølls rådgivning om klima- og energioptimering af deres portefølje. Kunderne vil også blive tilbudt hjælp til deres dokumentation og bæredygtighedsrapportering.

Læs også: Byggeriet tømmer Danmark for råstoffer: Nu råber branchen vagt i gevær

”Når vi taler grøn omstilling, kommer vi ikke uden om at kigge på vores ejendomme. Både dem, vi allerede har, og dem, der kommer til,” siger Ib Enevoldsen, adm. direktør for Rambøll i Danmark, og fortsætter:

”For det er i bygninger, at en stor del af vores nuværende energiforbrug finder sted. Med det bagtæppe er der et indlysende behov for at nytænke løsningsmodeller og samarbejder, der kan accelerere den bæredygtige omstilling for ejendomsbranchen.”

Andre brancher følger på sigt

Den grønne omstilling af ejendomsbranchen er kompleks, og der bliver kun større efterspørgsel på grønne boliger og ejendomme. Derfor er Nykredits topchef glad for det nye partnerskab med Rambøll.

”Vi har alle en opgave i at bidrage til et lavemissionssamfund, og bygninger står i dag for cirka 40 procent af Danmarks energiforbrug. Derfor har vi som landets største udlåner til boliger en særlig interesse i at understøtte den grønne omstilling i ejendomsbranchen bedst muligt,” siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

Læs også: Flere pensionskasser har ikke konkrete klimamål for ejendomsinvesteringer

Holdet bag partnerskabet peger på, at den tætte kobling mellem rådgivning om konkrete, bæredygtige løsninger og finansieringen af dem vil gøre branchen i stand til at rykke hurtigt i deres omstilling mod grønnere og klogere ejendomme på et velfunderet grundlag.

Nok begynder samarbejdet mellem de to virksomheder med et tilbud til ejendomsbranchen, fordi den største klimapåvirkning ligger i den branche, men parterne forventer at kunne tilbyde tilsvarende løsninger til andre sektorer på lidt længere sigt.

- KCP

Bæredygtige Værdikæder

Sponseret

Opråb: Cocktail-effekten kvæler mindre virksomheder i bureaukrati

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

04.03.2024CSR.dk

En både-og dom i Danish Crowns greenwashing sag

04.03.2024CSR.dk

Hotel- og mødebranchen har unikt potentiale i den grønne omstilling

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

29.02.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

P+ styrker indsatsen for biodiversitet

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Bureau Veritas Certification
Kursus
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminarets 2 dage får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

04.03.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark