Ejendomsaktører går sammen om gratis ESG-skabelon

En ny, gratis ESG-skabelon skal sikre, at ejendomsbranchens rapportering bliver både konkret og sammenlignelig.

Ifølge aktører fra AKF, Thylander og Balder Danmark skal skabelonen både skabe nemhed og sund konkurrence i ejendomsbranchen. Foto: AKF..

25.08.2023

CSR.dk

Uigennemskuelige kriterier skal nu ikke længere være en undskyldning for ikke at rapportere om ESG i ejendomsbranchen.

En række af branchens aktører som AKF, Balder Danmark, Build, Danica Ejendomme, Danske Bank, Deas, Deloitte, Realkredit Danmark, Simiab og Thylander  er nemlig gået sammen om at etablere en gratis ESG-rapporteringsskabelon til hele ejendomsbranchens værdikæde.

Projektet hedder Real ESG – The Real Estate Reporting Framework, og projektet skal sikre, at rapporteringen i ejendomsbranchen bliver transparent, konkret og sammenlignelig.

Læs også: Nyt projekt skal være en hjælpende hånd i ejendomsbranchens grønne omstilling

Ambitionen er, at aktørernes udledninger, reduktioner og øvrige datapunkter opstilles, beregnes og formidles på den samme måde.

Det er nemlig først, når aktørernes indsats kan benchmarkes, at der opstår sund konkurrence om at reducere klimaaftrykket, mener Jonathan Leonardsen, der er bæredygtighedsansvarlig hos Balder Danmark.

”Vi skal reducere vores klimaaftryk og sikre en sund social udvikling. Derfor er vi nødt til at have ensartede metoder for at opgøre det. Vores aftryk som branche er stort, men når vi rykker os samlet, som i det her projekt, kan vi gøre en stor forskel,” siger han.

Til gavn for hele værdikæden
Rapporteringsskabelonen vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde en ambitiøs ESG-rapport.

På den måde skal hver aktør ikke bruge tid, penge og energi på at skabe sin egen rapporteringsskabelon, fortæller Christian Gjessing Bruun, ESG & bæredygtighedschef hos AKF.

”En standardiseret ESG-rapportering er nøglen til at drive forandring i branchen. Med en fælles referenceramme kan vi øge gennemsigtigheden, sammenligne data og dele viden, hvilket kan lægge pres på os selv, men også på vores værdikæder og samarbejdspartnere i arbejdet mod en mere bæredygtig bygge- og ejendomsbranche,” siger han.

Læs også: ’Byggeriet er en klar nøgle til at håndtere klimakrisen’

Projektets fokus er særligt ensartede datapunkter, som skal gøre det overskueligt for ejendomsselskaberne at rapportere ESG-indsatsen, og enkle definitioner, så de bruger identiske beregningsprincipper.

Projektets primære målgruppe er ejendomsbesidderne, men målet er, at projektet bliver praktisk anvendelig for hele ejendomsbranchens værdikæde – blandt andet developere, entreprenører og rådgivere.
Derfor vil projektholdet også samarbejde med relevante organisationer, eksperter og branchefolk om udviklingen af værktøjerne.

”ESG-data er allerede vigtig og bliver endnu vigtigere i fremtiden. Långivere, investorer og øvrige stakeholders har nemlig sunde, berettigede og ambitiøse forventninger til ejendomsbranchens ESG-data. Derfor er det også oplagt, at vi samarbejder om at udvikle en open source-rapporteringsskabelon, som hele branchen får glæde af, og som medvirker til at gøre ESG-data sammenlignelig,” lyder det fra Christian Haaber Westergaard Nielsen, director og head of ESG hos Thylander.

Det forventes, at første del af projektet udgives primo 2024.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V