Nordisk projekt kortlægger Nordens frontløbere for bæredygtig udvikling

Nordisk Ministeråd vil med et nyt projekt kortlægge de kommuner Norden, der arbejder aktivt med bæredygtig udvikling. Det skal sætte gang i vidensdelingen på tværs af landegrænserne og effektivisere opnåelsen af FN’s 2030-agenda.

Nordisk Ministerråd har sat en kortlægning af nordiske kommuners arbejde med verdensmålene i gang. Foto: Yadid Levy / Norden.org.

05.02.2018

CSR.dk

De nordiske lande har forpligtet sig til at implementere FN’s Agenda 2030, som er planen for at opnå de 17 verdensmål, der skal fremme økonomisk, økologisk og social bæredygtighed i hele verden.

Et nyt program, Generation 2030 af Nordisk Ministerråd, skal blandt andet bidrage med vidensdeling, analyser og målrettede indsatser for at effektivisere arbejdet med Agenda 2030 i Norden. 

Læs også: Verdens energiforbrug vil toppe i 2030

”Det er vigtigt for både Nordisk Ministerråd og de nordiske regeringer at finde ud af, hvordan kommunerne arbejder med bæredygtighedsmålene. Kortlægningen skal identificere, hvad kommunerne har brug for hjælp med, og hvad regeringerne og ministerrådet kan gøre for at støtte kommunerne i bæredygtighedsarbejdet,” siger Nora Sánchez Gassen, projektleder i Nordregio, ministerrådets forskningscenter for regional udvikling.

Nora Sánchez Gassen, som står for projektet, påpeger at en vidensdeling mellem de nordiske kommuner kan bidrage til en mere effektiv indsats i arbejdet med Agenda 2030 i Norden. Men også som en inspiration for de enkelte kommuner for at vise, hvordan de arbejder med den globale agenda for bæredygtighed, siger hun.

Generation 2030
Programmet Generation 2030 bygger på de grundlæggende principper for 2030-agendaen, som inkluderer de tre dimensioner for bæredygtig udvikling (økonomisk, social og miljømæssig), respekten for menneskerettigheder og princippet om ikke at lade nogen stå tilbage (leave-no-one behind).

Læs også: Nordisk ministerråd vil have grønt transportsamarbejde i Norden

Desuden retter projektet fokus mod kulturens rolle som en vigtig dimension i arbejdet med bæredygtig udvikling. Programmet er udviklet på baggrund af kortlægningen Sustainable Development Action – the Nordic Way (2017) og i samarbejde med forskellige ministerråd inden for det nordiske samarbejde, Nordisk Råd, privatsektoraktører, forskere samt ungdoms- og civilsamfundsorganisationer i Norden.

Programmet løber frem til 2020, fremgår det af rådets hjemmeside.

-JJK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

16.09.2024Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

12.09.2024CSR.dk

Får 35 millioner til mere bæredygtig turisme: København skal lede nyt EU-projekt

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

28.08.2024CSR.dk

Aktivister sagsøger EU for "groft utilstrækkelige" klimamål for 2030

19.08.2024Green Moves

Sponseret

Hastigt voksende certificering skiller fårene fra bukkene

19.08.2024JUC SERVICE ApS

Sponseret

Virksomheder styrker deres ESG-indsats med kompetenceløft til medarbejdere

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J