Nordea: Sådan sætter du penge i verdensmålene

Hvis vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling, så er det vigtigt, at vi hver især tænker over, hvor vi placerer vores penge. Det mener Nordeas investeringsdirektør, Eric Pederesen, som kommer med tre gode råd til bæredygtige investeringer.

Den private sektor kan spille en vigtig rolle som udviklings- og investeringspartner i de 17 verdensmål. Og den finansielle sektor er allerede godt i gang med at satse på bæredygtighed, mener Nordeas investeringsdirektør, Eric Pederensen. Arkivfoto. .

01.05.2018

CSR.dk

Ikke nok med at spise økologisk, bruge færre plastikposer og drikke fairtrade-kaffe, så kan vi også påvirke verden i en mere bæredygtig retning ved at vælge, hvor vi placerer vores penge.

Det mener direktør i Norda Invest og formand for Investering Danmark, Eric Pedersen.

I et debatindlæg på altinget.dk, kommer han derfor med tre gode råd til, hvordan vi som investorer kan bidrage til at få realiseret FN’s 2030 agenda og de 17 verdensmål.

Tre gode råd til privatinvestorer

1. Invester i virksomheder i mindre udviklede lande, der har særligt fokus på bæredygtighed.
Selvom verdensmålene ikke er specifikt rettet mod fattige lande, vil man ifølge investeringsdirektøren få mest valuta for ens investering her. ”Dårlige livsvilkår, miljøproblemer og så videre rammer hårdere i de lande, hvor ressourcerne er knappe, så derfor kan der også være flere ”lette” gevinster at hente,” skriver han.

2. Invester i virksomheder globalt, som har en klar politik for håndtering af verdensmålene eller på andre måder udmærker sig i forhold til bæredygtighed. 
Gennem disse investeringer kan man ifølge Eric Pedersen være med til at skubbe både mindre og større multinationale virksomheder i den bæredygtige retning. ”Simpelthen ved at give de virksomheder, der går forrest, lettere adgang til kapital, end dem der sidder fast i fortiden, skriver han”.

3. Målret investeringer til virksomheder, der arbejder med teknologier, der kan forebygge eller afhjælpe blandt andet klima- og miljøproblemer.
Her er det især verdensmål 3,6,7 og 13, som handler om klima og miljø, man direkte adresserer. Men disse mål er også en basal forudsætning for opfyldelsen af alle de andre, mener han.

Overvægten af de danske pensionskasser investerer allerede i dag på en eller flere af de ovenstående måder. Eric Pedersen påpeger desuden, at nødvendige processer og produkter er tilgængelige – både for de store pengetanke og for os andre almindelige opsparere, skriver han.


-JJK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

16.09.2024Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

12.09.2024CSR.dk

Får 35 millioner til mere bæredygtig turisme: København skal lede nyt EU-projekt

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

28.08.2024CSR.dk

Aktivister sagsøger EU for "groft utilstrækkelige" klimamål for 2030

19.08.2024Green Moves

Sponseret

Hastigt voksende certificering skiller fårene fra bukkene

19.08.2024JUC SERVICE ApS

Sponseret

Virksomheder styrker deres ESG-indsats med kompetenceløft til medarbejdere

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J