Kun én kvindelig direktør tilbage i Danske Bank

Danske Bank har af flere omgange sat nye mål for ligestilling i deres ledelse. Nu tager banken et skridt tilbage, når det kommer til den øverste ledelse, hvor to kvindelige direktører ud af otte bliver til én.

Foto: 123RF.

20.01.2023

CSR.dk

Når Berit Behring, chef for større kunder og institutioner i Danske Bank, til august forlader sin stilling, halverer det antallet af kvinder i bankens øverste ledelse, da Joachim Alpen overtager hendes stilling, og hun har været en ud af kun to nuværende kvindelige direktører.

Det skriver Berlingske.

Det efterlader Danske Bank med én kvindelig direktør ud af otte, og en endnu værre historik for ligestilling, end banken hidtil har kunne præstere: Danske Bank går fra 25 procent kvinder i den øverste ledelse til 12,5 procent.

I 2020 kunne banken fortælle, at 23 procent af dens ledere var kvinder, og kun én ud af otte direktører var kvinde. Samtidig lagde HR-chef i banken, Karsten Breum, dengang ikke skjul på, at Danske Bank havde højere ambitioner, og at banken havde sat sig det mål at have 35 procent kvindelige ledere i 2023. 

I mellemtiden blev direktionen en kvinde rigere, men netop som vi træder ind i 2023, er der altså dårligt nyt for Danske Banks ligestillingsambitioner i form af Berit Behrings opsigelse og udnævnelsen af hendes erstatning.

Det er især for dårligt, vurderer ligebehandlingschef i Institut for Menneskerettigheder og tidligere professor ved Københavns Universitet Bjarke Oxlund, fordi finanssektoren generelt ikke har et ligestillingsproblem – det er kun ledelsesgangene, der har det:

Læs også: Danmark overhales igen i undersøgelse om ligestilling

”Det er svært at forstå, at man over en hel sektor med mange højtuddannede, kvindelige talenter ikke kan finde mere end en enkelt kvinde ud af otte direktører. Danske Bank har også et forklaringsproblem i forhold til de målsætninger, man har sat på samfundsplan,” siger Bjarke Oxlund til Berlingske.

Pressechef Stefan Singh Kailay anerkender, at der endnu venter et stort arbejde, før diversiteten i bankens øverste ledelse er optimal, men holder fast i, at banken i Joachim Alpen har fundet ”den bedste og mest kvalificerede kandidat” til stillingen.

”Der er ingen tvivl om, at det stadig er en langsigtet ambition for os at nå et højere niveau af mangfoldighed i den øverste ledelse. Vi erkender, at vi har lang vej igen,” skriver Stefan Singh Kailay i et skriftligt svar til Berlingske.

- KCP

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

29.11.2024CSR.dk

Slut med flyers og debatindlæg: Klimabevægelsens afsked med den søde aktivisme

15.11.2024CSR.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom