Kolding slår dørene op for ny fødevarebank

Efter flere måneders hårdt arbejde kunne FødevareBanken i morges slå dørene op til sin nye afdeling i Kolding, hvor frivillige kører ud med frisk overskudsmad til udsatte borgere.

Overmarksgården i Kolding, der er et boligtilbud for socialt udsatte var et af de første steder, der fik besøg på FødevareBankens allerførste rute i Kolding. Foto: FødevareBanken..

12.12.2017

CSR.dk

Efter flere måneders arbejde med at etablere FødevareBankens nye afdeling i Kolding, kunne den første kølebil i går morges køre afsted med god og frisk overskudsmad til sociale væresteder, herberger og krisecentre i og omkring Kolding.

Læs også: Wefood redder over 100 tons mad fra madspildsdøden

"Det har været utrolig spændende at starte FødevareBankens gode koncept op her i Kolding, og nu glæder vi os til at komme i gang med det, det virkelig handler om, nemlig at få formidlet god, frisk overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister til organisationer for socialt udsatte", siger driftschef i Kolding, Martin Brink.

Forud for åbningen af den nye afdeling er der blevet arbejdet hårdt på at ansætte folk, finde lokaler, oplære frivillige, finde modtagesteder, indkøbe kølebil og finde fødevaredonorer. Men i går, mandag d. 11. december, var Martin Brink og hans team klar med første levering af overskudsmad.

Store virksomheder donerer mad
Det er virksomheder som blandt andet Arla, Easyfood, Aarstiderne, H&P Frugt og Naturmælk, der leverer mad til FødevareBanken i Kolding.

Det er mad, der ikke har overskredet sidste salgsdato, men som af forskellige årsager alligevel ikke kan sælges og eller skulle have været smidt ud. Det kan for eksempel skyldes produktionsoverskud, fejl på etiketter, beskadiget emballage eller kort holdbarhed.

Modtagerstederne er blandt andet Gademix, som er et socialt værested for unge, Overmarksgården, et boligtilbud for udsatte og hjemløse med misbrugsproblemer, og Kolding Krisecenter, som tager hånd om voldsramte kvinder med og uden børn.

Til at begynde med er det planen at koncentrere sig om Kolding, Fredericia og Middelfart. Herefter kommer Esbjerg og byerne på vej dertil og dækningsområdet udvides ned til grænsen og Als.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne

Om tre år er det meningen, at FødevareBankens afdeling i Kolding skal være fuldt etableret og dækkke hele Region Syd.

- EL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

01.12.20253H Law

Sponseret

Black Friday: Fest for forbrugerne – minefelt for virksomheder

28.11.2025CSR.dk

Investorer vil investere mere i bæredygtighed

07.11.2025CSR.dk

Amerikanske delstater truer med retssager mod techgiganter der følger EU-regler

24.10.20253H Law

Sponseret

Kan selv en grøn farve være vildledende?

10.10.20253H Law

Sponseret

Når mærker vildleder: EU strammer reglerne for grøn markedsføring

08.10.20253H Law

Sponseret

Nye regler om mærkningsordninger

29.09.20253H Law

Sponseret

Løsninger frem for begrænsninger – juridisk rådgivning

24.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fire ud af fem forbrugere ser bæredygtighed som lige så vigtig som pris og bekvemmelighed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle