Klimakompasset udvides

Det digitale værktøj Klimakompasset får tilført 9,4 millioner kroner til etablering af nye funktioner, til at følge udviklingen og til at opsætte forskellige reduktionsscenarier. Det kan SMV’er få gavn af, mener Dansk Industri.

Med Klimakompasset kan SMV'ere nu opsætte forskellige reduktionsscenarier. Foto: 123rf.com.

29.11.2023

CSR.dk

9,4 millioner kroner. 

Så mange penge har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse valgt at poste i en videreudvikling af det digitale værktøj Klimakompasset.

En finansiel indsprøjtning, der er nødvendig, hvis SMV’ere skal kunne følge med dagens bæredygtighedsfokus. 

Det mener Steen Munk, som ud over at være bestyrelsesmedlem i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også er vicedirektør i Nykredit.

Læs også: Millionprojekt skal gøre SMV’ere mere bæredygtige og digitaliserede

”Virksomhederne møder netop nu betydelige nye krav og forventninger til at rapportere på bæredygtighedsområdet. Vi ser derfor et stort potentiale i at udbygge Klimakompasset yderligere. Opgørelse af klimaaftryk og planer for at reducere det kan faktisk gøre en stor forskel for den enkelte virksomheds adgang til finansiering,” siger han.  

Standardiserede opgørelser er en hjælp
Klimakompasset er for virksomheder, der ønsker at undersøge, hvordan de kan opgøre og reducere deres udledning af drivhusgasser. 

Nogle virksomheder vælger at beregne deres drivhusgasudledninger med udgangspunkt i Greenhouse Gas (GHG)-protokollen, som er en internationalt anerkendt standard for virksomheders opgørelse af CO2-udledning, som anbefales af EU-Kommissionen.

Det er denne beregningsmodel, som Klimakompasset baserer sin standard på.

”Mange virksomheder, der ønsker at reducere deres CO2-udledning, har behov for at undersøge, hvordan de med forskellige tiltag kan ændre deres klimaaftryk og nå deres klimamål. Det vil Klimakompassets standardiserede opgørelser kunne hjælpe med at give en indikation på. Et klimaregnskab opgøres typisk årligt og udviklingen i virksomhedens klimaaftryk vil således også kunne følges,” siger Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

En klar anbefaling
Pengeindsprøjtningen vil også gøre det muligt for virksomheder at følge udviklingen og simulere forskellige scenarier for at påvirke sin CO2-udledning.

Det er man glad for hos Dansk Industri (DI).

Læs også: Klar til start: Nu kommer der ikke flere ændringer til EU's rapporteringsstandarder

”Det er et super godt værktøj, der allerede i dag bruges af mange forskellige virksomheder, fordi det giver god og konkret hjælp. Derfor er det enormt positivt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu har valgt at styrke og bygge videre på de funktioner, der allerede eksisterer,” siger Marie Gad, underdirektør i DI.

Hun fortæller, at Klimakompasset hjælper virksomhederne med at sætte data på deres udledninger, så de har sikkerhed for, at de har brugt en troværdig metode, så de også tør kommunikere om det.

”Der er enormt behov for vejledning, der kan hjælpe danske virksomheder med deres ESG-arbejde, og dette er et vigtigt skridt i den rigtige retning,” siger hun.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

09.09.2024CSR.dk

Skou Gruppens byggeledere får grønne kompetencer

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

29.08.2024CSR.dk

Tysk chokoladeproducent: Chokolade har nu den rette pris

26.08.20242030 Builders

Sponseret

Building a Greener Culture: Implementing Sustainability Education around the CSRD Framework

21.08.2024Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Sponseret

Bæredygtighedskrav stiller nye krav til alle dele at virksomhederne

19.08.2024Cphbusiness

Sponseret

ESG og bæredygtighedsrapportering: Din introduktion til CSRD og de 12 ESRS'er

16.08.2024Cphbusiness

Sponseret

ESG: Fremtidssikring af din virksomhed

16.08.2024Ingeniørforeningen, IDA

Sponseret

Er du klar til de nye bæredygtighedskrav? Om lidt bliver det alvor

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus