I CSR-partnerskab med NGO’er om Verdensmålene

En bred alliance mellem seks meget forskellige NGO’er vil hjælpe virksomheder til at arbejde med FN’s verdensmål i deres CSR-indsats. På CSR i Praksis-konferencen d. 18/5 kan deltagerne hente inspiration og generere projektideer sammen med NGO’erne

Vibe Jensen, Business Developer and Program Officer i Skovdyrkerne, er vært for seminaret på CSR i Praksis d. 18/5.

12.03.2017

CSR.dk

Verdensmål nr. 17 hedder ”Partnerskaber for handling”, og det har de seks NGO i sandhed taget til sig som deres fælles mål. Sammen med kommunikationsvirksomheden MiGrow har de tilrettelagt et 2årigt projektforløb, der vil eksperimentere med kombinationen af privat sektor- og civilsamfunds kompetencer sammen for at adressere Verdensmålene gennem CSR-baserede partnerskaber.

Læs mere: Kick-start den grønne læringsrejse

Vibe Jensen, Business Developer and Program Officer i Danish Forestry Extension / Skovdyrkerne, er projektleder for forløbet, der ellers tæller DIB (Dansk International Bosætningsservice), Ghana Venskabsgrupperne, Red Orangutangen, Verdens Skove og Vedvarende Energi. For hende byder Verdensmålene på nye måder at indgå partnerskaber på, måder som nok rummer udfordringer, men så sandelig også muligheder, og det er det, de seks NGO’er inviterer deltagerne til at arbejde med på deres seminar på CSR i Praksis.

Læs mere: Program for CSR i Praksis

”Med vores projektforløb får virksomhederne en spændende mulighed for at udforske mulighederne i CSR-partnerskaber, og vi kan sammen danne os praktiske erfaringer og indtænke kernekompetencer fra både NGO’er og virksomheder i projektdesignet. På den måde kan vi i fællesskab medvirke til at adressere de udviklingsmål, der giver bedst mening for begge parter,” siger Vibe Jensen og peger på, at de seks NGO’er er til stede lokalt og ser de udfordringer, mange udviklingslande står overfor, men ikke altid har kompetencerne til at designe og implementere optimale forretningsorienterede løsninger for: ”Ved at samarbejde med virksomheder og kombinere vores viden har vi mulighed for at tænke innovativt og produktudvikle inden for vores egne tematiske forretningsområder.”

Platform for læringsdeling
I projektforløbet vil der blive eksperimenteret med CSR partnerskaber gennem fokus på udvikling af business cases, rollefordeling, intern kommunikation og udarbejdelse af eksternt brandingmateriale. Undervejs bliver begge sider – såvel virksomhederne og NGO’erne – stærkere til at indgå i partnerskabsprojekter: formulere gensidigt projektindhold, opsøge samarbejdspartnere, implementere CSR projekter i syd og kommunikere om projektet internt og eksternt. Vibe Jensen understreger, at det vil være learning by doing med støtte fra professionelle oplægsholdere og fælles sparring, og at det overordnede mål er at etablere en platform til læringsdeling. Det er den platform, deltagerne på CSR i Praksis inviteres til at arbejde med, fortæller Vibe Jensen.

Læs mere: Yderligere oplysninger om læringsforløbet

”Vi vil meget gerne møde virksomhederne i øjenhøjde og høre, hvad de gør sig af tanker omkring involvering i de nye SDG’er (Verdensmålene, red) og i projektsamarbejder med NGO’er. Det er vores håb at vi kan inspirere deltagerne til at se på samarbejdsmulighederne med NGO’er på en helt ny måde og måske endda give dem lyst til at indgå i vores videre projektforløb.”

Efter en kort intro til Verdensmålenes mange muligheder for at indgå i partnerskabsprojekter åbner de seks organisationer på CSR i Praksis for hver sin en bod, hvor de sammen med virksomhederne drøfter kompetencer og projektidéer, men også tager tyren ved hornene i en snak om frygt og fordomme, som råder i begge lejre og forhindrer det frugtbare samarbejde.

Læs mere: Danish Forestry Extension / Skovdyrkerne

Brug Verdensmålene i CSR-indsatsen
Foruden det stærke konglomerat af NGO’er byder CSR i Praksis på seminarer ved fem andre organisationer, som brænder for at implementere Verdensmålene i virksomhedernes CSR-indsats:

  • Lifestyle & Design Clusters – coaching i synergier mellem Verdensmålene og virksomhedens egne CSR-mål,
  • Danish Food Cluster – praktiske værktøjer til, hvordan virksomheden kan få succes med Verdensmålene,
  • JURAAD og Altox – juridisk helikoptertur over produktreguleringen og shitstorme, når CSR-profil og handling ikke hænger sammen,
  • Grakom – arbejd med Verdensmålene og styrk kunderelationen og forretningen,
  • KEA – bæredygtige samarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner.

CSR i Praksis giver således rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan Verdensmålene kan bruges i CSR-indsats.

Konferencen er for både private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller vidensbegærlige omkring Verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København