Hos konsulenthus smitter et opgør med ufleksibelt arbejdsliv af på kønsbalancen

Hos Capgemini Danmark har et fokus på et afbalanceret arbejdsliv resulteret i, at mere end 30 procent af arbejdsstyrken i dag er kvinder.

Rikke Sønderup mener, at it er så meget mere end bare bites og bytes. PR-foto..

05.05.2023

CSR.dk

Siden 2019 har Capgemini Danmark arbejdet målrettet for at skabe en ny kultur i konsulentbranchen, der gør op med fortidens normer om at arbejde solen sort.

Det handler om at give plads til, at man gearer op og ned for karrieren i perioder – alt efter hvor i livet man som medarbejder befinder sig. Eksempelvis kan konsulenter med børn skrue lidt ned i perioder, hvor familielivet kører på fuld kraft. Og senest har man indført en mulighed for at arbejde fra udlandet i op til 45 dage om året.

Og det har ifølge HR-chef Rikke Sønderup bidraget væsentligt til virksomhedens vellykkede rekruttering i et ellers svært marked, hvor man på kort tid er gået fra cirka 300 til i dag mere end 550 ansatte.

Læs også: Teknikentreprenør vil have flere kvinder i virksomheden

Men det har også haft den positive sideeffekt, at Capgemini Danmark på bare to år har set en markant fremgang i andelen af kvindelige it-konsulenter, som er steget fra 24,1 procent i januar 2021 til i dag at have passeret 30 procent af arbejdsstyrken.

Til sammenligning ligger andelen af kvindelige konsulenter i it-branchen ifølge Danmarks Statistik på omkring 25 procent.

”Det er klart, at vi generelt set er tilfredse med, at vi evner at rekruttere i et højt gear, selv om talentmarkedet er presset. Men når vi nu ser den udvikling på kønsdiversitetskontoen, som også er fulgt med, så er det virkelig positivt, og det er med til at skabe ny dynamik i virksomheden. Jeg oplever, at det har en selvforstærkende effekt, når kvinder til eksempelvis jobsamtalen også hører om vores relativt gode kønsbalance. Det bliver bemærket, og kan sagtens være det sidste, der gør, at man takker ja til at arbejde hos Capgemini,” siger Rikke Sønderup.

Hun pointerer også, at mænd i lige så høj grad som kvinder gerne vil have mere kønsdiversitet. Men it-branchen er stadig meget mandsdomineret, så her er en god kønsbalance nok noget, som kvinder i dag alligevel er lidt mere opmærksomme på end mænd.

Væk fra bits og bytes
Generelt set har Capgemini et mål om, at andelen af kvinder som minimum skal op på 39 procent af arbejdsstyrken inden for få år. Og det hjælper betydeligt, at der ser ud til at være en bevælgelse i arbejdsmarkedet, som også peger i den retning, fortæller HR-chefen.

Læs også: Bare bryster til frokost og manglende privatliv: Byggebranchen halter bagud på ligestillingsfronten

”Nu er det ikke sådan, at det, der har virket hos os, er en facitliste for andre. Virksomheders kulturer og værdier er forskellige. Men jeg oplever klart, at der er en bevægelse i gang på arbejdsmarkedet, som vi som branche bør gå endnu mere aktivt ind i og som åbenlyst kan bidrage til at tiltrække flere kvinder til it-branchen. Det at knække koden til kønsdiversiteten er for mig at se en af vejene til at komme talentmanglen til livs,” siger hun.

Rikke Sønderup påpeger derudover, at branchen med fordel kan italesætte, at it i dag ikke handler om bits og bytes. Det handler om at hjælpe mennesker, om samfundsudvikling, om klimaudfordringerne og om velstand og velfærd.

”Branchen kan med fordel tale ind i, hvordan teknologi er fuldkommen kritisk for udviklingen af vores samfund i dag. Eksempelvis for at forbedre forholdene for ansatte og patienter på sygehusene, i ældreplejen mv. Eller hvordan teknologi kan bidrage til at løse klimaudfordringer. Modsat bits og bytes er det emner, som jeg tror, at mange kvinder kan se sig selv bidrage til i deres arbejde. Det kan være med til at tiltrække flere kvinder til it-uddannelserne og branchen,” siger hun.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

27.02.2024CSR.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider til gadens folk gennem JunkFood i 2023

21.02.2024Nestlé Danmark A/S

Sponseret

KitKat med kakao fra Nestlés indkomst accelerator program lanceres i Danmark og Europa

19.02.2024Blind Coffee

Sponseret

Bliv klædt på til ”S” i din ESG-rapportering

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

12.02.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Gratis læringsforløb om ligestilling i erhvervslivet frem mod Kvindernes internationale kampdag

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online