Hjælpeorganisation jubler over ny donationsknap

Human Practice Foundation har allerede været med til at bygge 50 skoler i Nepal og Kenya. Og nu kan det blive til meget mere. På grund af en knap i en app.

"Vi ved, at rigtig mange danskere gerne vil yde et bidrag, når de kan være sikre på, at hjælpen gør en forskel og på, at pengene ikke bliver slugt af administration", siger Pernille Kruse Madsen, direktør for Human Practice Foundation, der på billedet er i Nepal, hvor organisationen støtter lokalsamfundet. PR-foro..

14.06.2019

CSR.dk

”Vi kommer uden tvivl til at kunne hjælpe mange flere børn med at komme i skole,” siger Pernille Kruse Madsen, direktør for Human Practice Foundation, som støtter primært skoleprojekter i svært fremkommelige og fattige bjergområder i det østlige Nepal og fattige landområder i Kenya.

Læs også: Partnerskaber og innovative løsninger skal styrke verdens klimaudsatte

Grunden, til at hun næsten ikke kan få armene ned af begejstring, er en ny teknologisk løsning, der gør det enkelt for lønmodtagere i potentielt 3.000 virksomheder at bidrage direkte til Human Practice Foundations arbejde.

”For os er det et ønskescenarie, som kommer til at betyde, at rigtig mange børn, der ikke havde udsigt til ordentlig uddannelse, nu kommer til at gå i en nybygget skole”, siger hun.

Nemt for alle at vælge til
Årsagen til Pernille Kruse Madsens glæde er den donationsknap, som it-virksomheden Zenegy har udviklet til sit digitale lønsystem, som i dag benyttes af 3.000 virksomheder.

Knappen gør det muligt for den enkelte lønmodtager at donere et selvvalgt beløb til hjælpeorganisationen, som lønmodtagerens arbejdsplads derefter f.eks. fordobler. Donationen bliver automatisk oplyst til skat, så giveren får sit fradrag uden at skulle foretage sig yderligere.

”Vi ved, at rigtig mange danskere gerne vil yde et bidrag, når de kan være sikre på, at hjælpen gør en forskel og på, at pengene ikke bliver slugt af administration. Men mange får ikke lige ydet deres bidrag i en travl hverdag og har måske ikke lyst til at forpligte sig til et fast månedligt beløb,” siger Pernille Kruse Madsen, der garanterer, at hver eneste doneret krone går ubeskåret til hjælpearbejdet.

Det skyldes, at en gruppe etablerede erhvervsfolk på initiativ af nu afdøde Nils Foss har bestemt sig for på forhånd at dække alle administrationsomkostninger. Kredsen tæller folk som Ole Andersen, Jørgen Buhl Rasmussen og Pernille Foss.

Første virksomheder har sagt ja
De første virksomheder er koblet på ordningen, og Pernille Kruse Madsen forventer, at der allerede i løbet af 2019 vil være koblet mellem 30 og 40 virksomheder på.

”CSR står i stigende grad øverst på dagsordenen hos de fleste virksomheder og med nye digitale lønprogrammer, er der nu åbnet op for helt nye muligheder, når danskere og deres arbejdsplads vælger at støtte velgørende formål som en del af deres CSR-strategi,” siger hun.

Investeringsselskabet Zibra A/S, som har 12 hel- og delvis ejede i IT-virksomheder er en af de første virksomheder, der via deres lønprogram giver medarbejderne mulighed for at trykke på donationsknappen.

Læs også: Værdier skal i spil for at stoppe slaveri i forsyningskæden

”Vi har valgt at støtte skoler i Nepal med IT-udstyr via medarbejdernes interaktive løn-app, hvor medarbejderne selv administrerer, hvor meget de hver måned donerer. Hver måned ganger vi så det indsamlede beløbet med en faktor to, forklarer adm. direktør Christian Holm Christensen hos Zibra.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

30.09.2024CSR.dk

Regeringens nølen kan koste fjernvarmekunder i Viborg 700 mio. kr.

16.09.2024Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

12.09.2024CSR.dk

Får 35 millioner til mere bæredygtig turisme: København skal lede nyt EU-projekt

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

28.08.2024CSR.dk

Aktivister sagsøger EU for "groft utilstrækkelige" klimamål for 2030

19.08.2024Green Moves

Sponseret

Hastigt voksende certificering skiller fårene fra bukkene

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online