Hjælpeorganisation jubler over ny donationsknap

Human Practice Foundation har allerede været med til at bygge 50 skoler i Nepal og Kenya. Og nu kan det blive til meget mere. På grund af en knap i en app.

"Vi ved, at rigtig mange danskere gerne vil yde et bidrag, når de kan være sikre på, at hjælpen gør en forskel og på, at pengene ikke bliver slugt af administration", siger Pernille Kruse Madsen, direktør for Human Practice Foundation, der på billedet er i Nepal, hvor organisationen støtter lokalsamfundet. PR-foro..

14.06.2019

CSR.dk

”Vi kommer uden tvivl til at kunne hjælpe mange flere børn med at komme i skole,” siger Pernille Kruse Madsen, direktør for Human Practice Foundation, som støtter primært skoleprojekter i svært fremkommelige og fattige bjergområder i det østlige Nepal og fattige landområder i Kenya.

Læs også: Partnerskaber og innovative løsninger skal styrke verdens klimaudsatte

Grunden, til at hun næsten ikke kan få armene ned af begejstring, er en ny teknologisk løsning, der gør det enkelt for lønmodtagere i potentielt 3.000 virksomheder at bidrage direkte til Human Practice Foundations arbejde.

”For os er det et ønskescenarie, som kommer til at betyde, at rigtig mange børn, der ikke havde udsigt til ordentlig uddannelse, nu kommer til at gå i en nybygget skole”, siger hun.

Nemt for alle at vælge til
Årsagen til Pernille Kruse Madsens glæde er den donationsknap, som it-virksomheden Zenegy har udviklet til sit digitale lønsystem, som i dag benyttes af 3.000 virksomheder.

Knappen gør det muligt for den enkelte lønmodtager at donere et selvvalgt beløb til hjælpeorganisationen, som lønmodtagerens arbejdsplads derefter f.eks. fordobler. Donationen bliver automatisk oplyst til skat, så giveren får sit fradrag uden at skulle foretage sig yderligere.

”Vi ved, at rigtig mange danskere gerne vil yde et bidrag, når de kan være sikre på, at hjælpen gør en forskel og på, at pengene ikke bliver slugt af administration. Men mange får ikke lige ydet deres bidrag i en travl hverdag og har måske ikke lyst til at forpligte sig til et fast månedligt beløb,” siger Pernille Kruse Madsen, der garanterer, at hver eneste doneret krone går ubeskåret til hjælpearbejdet.

Det skyldes, at en gruppe etablerede erhvervsfolk på initiativ af nu afdøde Nils Foss har bestemt sig for på forhånd at dække alle administrationsomkostninger. Kredsen tæller folk som Ole Andersen, Jørgen Buhl Rasmussen og Pernille Foss.

Første virksomheder har sagt ja
De første virksomheder er koblet på ordningen, og Pernille Kruse Madsen forventer, at der allerede i løbet af 2019 vil være koblet mellem 30 og 40 virksomheder på.

”CSR står i stigende grad øverst på dagsordenen hos de fleste virksomheder og med nye digitale lønprogrammer, er der nu åbnet op for helt nye muligheder, når danskere og deres arbejdsplads vælger at støtte velgørende formål som en del af deres CSR-strategi,” siger hun.

Investeringsselskabet Zibra A/S, som har 12 hel- og delvis ejede i IT-virksomheder er en af de første virksomheder, der via deres lønprogram giver medarbejderne mulighed for at trykke på donationsknappen.

Læs også: Værdier skal i spil for at stoppe slaveri i forsyningskæden

”Vi har valgt at støtte skoler i Nepal med IT-udstyr via medarbejdernes interaktive løn-app, hvor medarbejderne selv administrerer, hvor meget de hver måned donerer. Hver måned ganger vi så det indsamlede beløbet med en faktor to, forklarer adm. direktør Christian Holm Christensen hos Zibra.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet