Et community, der får idéer fra tanke til handling

Unleash har afviklet sit tredje event – det hidtil største – og nu skal de mange gode løsninger ud i virkeligheden. Et af redskaberne er Unleashs metode, som er blevet utrolig vel modtaget, fortæller direktør Henrik Skovby.

Det var med lokal kolorit på scenen, da Unleash 2019 åbnede i Shenzhen. Foto: Unleash.

10.02.2020

Anders Kampmann, CSR.dk

”Vi er nødt til at sørge for, at de her mange løsninger rent faktisk bliver til noget", siger Henrik Skovby om grundlaget for pre-acceleratorprogrammet Unleash+, der tager hånd om tilbagevendende koncepter. Foto: Unleash.

Gennem tre artikler ser CSR.dk tilbage på begivenheden sammen med både folkene bag, deltagerne og de danske virksomheder, der er involveret. I dette første led har vi talt med Henrik Skovby, der er direktør for organisationen bag Unleash, som står for planlægningen og afviklingen af den ugelange event.

Lige som de to foregående år blev 2019-udgaven rundet af med en afslutningsceremoni, hvor de fire bedste løsninger i hver sin kategori blev præmieret, og arrangørerne gjorde status over ugen. Carlsberg-formand Flemming Besenbacher hæftede sig bl.a. ved energien, dedikationen og kreativiteten, de unge udviste.

”Unleash vil skabe en bedre og mere bæredygtig verden. Efter aftenens ceremoni, tror jeg på, at I vil tage stemningen af problemløsning og samarbejde med ud i alle aspekter af jeres arbejde og liv”, sagde han til deltagerne.

I forhold til tidligere fortæller Henrik Skovby, at man i 2019 havde bedre tid til at forberede den omfattende begivenhed. Den tid brugte man til at vækste budgettet og få endnu flere lokale virksomheder ombord som både partnere, de mange deltagere kunne arbejde hos, og som potentielle investorer i de forskellige idéer og projekter.

Det med at få disse løsninger fra idéstadiet og ud i virkeligheden er således blandt de afgørende kriterier for hele Unleash-konceptet, og derfor også noget, som fyldte meget i Shenzhen, forklarer Henrik Skovby. Til det formål skabte man i år accelerator-programmet Unleash+, der er skræddersyet til at tage imod startups og projekter, der har deltaget tidligere, og som skal videreudvikles.

Unleashs metode er blevet "utrolig højt ratet ", siger Henrik Skovby. Illustration: Unleash.

”Vi er nødt til at sørge for, at de her mange løsninger rent faktisk bliver til noget, og her er Unleash+ et godt værktøj, hvor vi fik 120-130 ansøger sidste år. På den måde har vi skabt et community, der får idéer flyttet fra tanke til handling, og giver projekterne noget eksponering”, siger han.

At eventen og dermed også eksponeringen er vokset, kunne man ifølge Henrik Skovby tydeligt mærke i Shenzhen, hvor søgningen var større end nogensinde, mediedækningen ligeså, man havde flere stakeholders end tidligere, og ikke mindst 300 partnere til at støtte op om ”den vigtige agenda”, som han siger.

Metode kan sprede budskab på en helt anden måde
Et vigtigt element for Unleash, både under selve Lab-begivenhederne, men også i tiden indimellem, er den metode, teamet bag har udviklet de sidste par år. Den kommer både deltagerne og de tilknyttede organisationer til gode på forskellig vis, forklarer Henrik Skovby.

”Med den eksisterende metode som ballast kan vi sammen med vores partnere afholde 50-100 lokale events om året meget billigere, end hvad der ellers havde være tilfældet. Det gør så, at vi kan sprede vores budskab på en helt anden måde”, siger han.

”Generelt bliver vores metode utrolig højt ratet af dem, der har arbejdet med den, og langt de fleste af deltagerne anbefaler den”, uddyber han og henviser til de evalueringer, man har fået gennemført tidligere (se figur).

Jagten på nye talenter til Unleash 2020 er allerede i fuld gang, og det er en vigtig matchmaking-proces, der er i gang, understreger Henrik Skovby. Finansieringen er således ikke noget problem, det er mere de rigtige modtagere, der kan være svære at finde.

”Der mangler nye transformative ideer, der kan sikre, at vi når Verdensmålene, hvilket derfor er vores udgangspunkt for en deltager. Derudover skal de unge også vise, at de er mere end deres idé; de skal have en track record for at gøre en forskel. Det behøver ikke være noget stort, bare de kan demonstrere, at de har forudsætningerne for at arbejde med deres koncept”, sig han.

”Unleash er et life changing event for de fleste, der er med – et lucky break for nogle mennesker, der ikke har de samme muligheder som os andre, og som kan sætte en ny kurs for deres liv”, tilføjer Henrik Skovby.

Læs også: Iværksættere og unge i gang med Verdensmålene

Når det gælder rammerne for 2020-eventen, leder man ifølge Henrik Skovby efter nogle locations med ”lokale problemer”, som kan give inspiration til deltagerne. Tre lande er i spil, i Asien, Afrika og Sydamerika, og man forventer en afklaring inden for ”få måneder”.

Det langsigtede fokus

På langt sigt har Unleash som formål at skabe virksomheder, der med Henrik Skovbys ord:

  • Tager udgangspunkt i et CSR-paradigme, hvilket vil sige, at de ikke er skabt udelukkende for at tjene penge, men derimod primært for at gøre en positiv samfundsmæssig forskel; CSR skal så at sige være selve forretningen. Dog skal forretningsmodellen selvfølgelig være økonomisk bæredygtig.
  • Bruger SDG’erne som en succesmatrix og ud fra det hele tiden har spørgsmålet ’løser vi et samfundsproblem’ i baghovedet.
  • Arbejder med impact-investeringer og investorer, der skal være afklarede med at acceptere et begrænset afkast.

Unleash+ er et seks måneder langt program, der bl.a. omfatter en bootcamp i løbet af selve Unleash Lab-ugen. Illustration: Unleash.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus