Dine gamle sneakers kan redde en bid af regnskoven

Et nyt initiativ fra The Athlete’s Foot giver kunderne rabat på nye sko samtidigt med, at kampen mod rydningen af regnskoven i Ecuador får en hjælpende hånd

De indleverede brugte sneakers, renses, får nye snørebånd og gøres klar til salg. Foto: The Athlete's Foot.

12.08.2022

CSR.dk

Skoforhandleren The Athletes’s Foot (TAF) giver alle kunder et gavekort på 100 kroner for hvert par gamle sneakers, der indleveres. Dog kun fra et brand, de forhandler. Gavekortet kan bruges til køb af et par nye i en af kædens butikker. Og for hvert par sko, der indleveres, donerer TAF penge til Growing Trees Network til plantning af et hurtigt voksende balsatræ i den ecuadorianske regnskov.

De indleverede sko indgår i et nyt område i TAF's butik på Kongens Nytorv, hvor man enten kan aflevere sine sko som efter lidt renovation bliver sat til salg i et gensalgsområde. Man kan også vælge blot at aflevere sine sko til rensning, hvilket ses som en måde at forlænge levetiden for et par sko. 

"Vi er som butik super glade for, at vores kunder nu kan bytte deres brugte sneakers til en voucher, så skoene både kan få nyt liv, nye ejere og være med til at sætte en stopper for skovødelæggelserne i Amazonas. Vi ved alle at Amazonas regnskov er hårdt presset, og vi føler som butikskæde en stor glæde ved at være med til at vende den negative udvikling, skabe et mere bæredygtigt forbrug og hjælpe de oprindelige folk, klimaet og regnskoven i Ecuador," udtaler Daniel Claré, kædechef i TAF i en pressemeddelelse. 

Til glæde for klima og Shuarindianere i Ecuador
Initiativet er kommet til verden takket være et nyt samarbejde mellem TAF, den danske skovrejsningsorganisation Growing Trees Network Foundation (GTNF) og de lokale Shuarindianere i Ecuador. Aktuelt har organisationen plantet 18.000 balsatræer i Ecuadoriansk Amazonas, et tal man hos GTNF håber at kunne udvide takket være samarbejdet med skoforhandleren TAF.

Læs også: Glasgow planter 18 millioner træer

"I GTNF arbejder vi 24-7 med at skabe nye innovative samarbejder mellem private firmaer, sponsorer og andre interessenter, der kan afbøde klimaforandringerne. Vi ønsker sammen med dem at skabe udvikling hos lokalbefolkningerne rundt i verden og bevare vores fælles natur. Samarbejder som det aktuelle giver en mere bæredygtig udvikling, hvor private forbrugere og virksomheder kan skabe en direkte forandring ved blot at vælge rigtigt," siger Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for GTNF.

At det netop er balsatræer, som GTNF tænker at plante takket være donationerne hos TAF er ingen tilfældighed. For – meget apropos kondisko- er balsatræet verdensmester i sprint. Det vokser to centimeter om dagen og én hektar (1 fodboldbane) med 1.111 balsatræer binder årligt mellem 30-40 tons CO2 fra atmosfæren. Træerne fra initiativet bliver plantet ved tre forskellige landbyer i den ecuadorianske regnskov, hvor det er de lokale Shuar indianere, der ejer jorden, planter og passer træerne. Træerne er med til at bevare de enorme regnskovsområder som Shuarindianerne ejer ved blandt andet at skabe job og penge til uddannelse. 

Læs mere om projektet i Ecuador og GTNF her, og om TAF-projektet her. 

- EHS

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

24.11.2023CSR.dk

Polestar har fokus på misinformation om klimaet før COP28

24.11.2023CSR.dk

Investorer advarer kemigiganter om drøndyre PFAS-retssager

23.11.2023CSR.dk

Debat hos IKEA satte forbrug og bæredygtighed på agendaen

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Viegand Maagøe

Konsulent til livscyklusvurderinger, cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder

Er du skarp på LCA’er og EPD’er, og vil du være med til at løfte den grønne omstilling? Så er det dig, vi leder efter. Viegand Maagøe søger nemlig en civilingeniør, cand.scient. eller lignende, som brænder for at arbejde med livscyklusvurderinger (LCA), cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder i Danmark og udlandet.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

29.11.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Etisk Handel Danmark
Seminar
The Landscape Approach

Achieving sustainable supply chains and regulatory compliance through the landscape approach

Dato

29.11.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationswebinar om UN Global Compact og det danske netværk

Vil du høre mere om Global Compact, de Ti Principper og verdensmålene? Har du endnu ikke tilsluttet dig Global Compact og har du interesse for, hvordan man kan komme i gang med at arbejde med ansvarlig virksomhedsledelse?

Dato

29.11.2023

Tid

10:00

Sted

Online via Zoom

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Forandringskommunikation

God kommunikation fra ledelsen er guld værd under organisationsforandringer i forhold til de involverede og implementeringen.

Dato

30.11.2023

Tid

10:00

Sted

Emdrupvej 72, 2400 København, Danmark

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K