Danskerne vil have mere politisk klimahandling

Klima er det mest alvorlige problem i verden. Det skal håndteres politisk og så skal der hjælp og vejledning til, hvordan den enkelte lever mere klimavenligt.

25.08.2023

CSR.dk

Næsten tre ud af fire danskere mener, at de skal gøre mere for at håndtere klimaforandringerne. Politikerne, altså. Det skriver Information. 

Som optakt til Klimafolkemødet i Middelfart i næste uge, har Region Syddanmark i juni måned fået lavet en landsdækkende meningsmåling. 

Basis for ønsket om mere handling er, at hele 61 procent af danskerne mener at klimaforandringer er det mest alvorlige problem verden står over for. Langt efter dette emne følger væbnede konflikter med 42 procent. 

Hele 71 procent karakteriserer klimaforandringer som et alvorligt problem. Og noget tyder på, at den erkendelse vokser endog meget hurtigt i år, hvis man sammenligner med en tillbagevendende undersøgelse foretaget af Concito, hvor det i 2022 var 43 procent, der kaldet klimaændringer et meget alvorligt problem. 

Tallet stemmer også fint overens med de 72 procent, der ønsker mere politisk handling. 

Hvad skal man gør?
Der er fire indsatser, som trækker minimum 58 procent opbakning har deltagerne i undersøgelsen, nemlig investeringer i sol og vind, at gøre det mere økonomisk fordelagtigt at handle klimavenligt, mere klimaforskning og støtte til nye teknologiske løsninger. 

Danskerne vil tilsyneladende også gerne selv gøre noget og mere, men knap halvdelen svarer også, at de ikke ved, hvordan man lever klimavenligt, mens 37 procent mener, det er for dyrt. 

Undersøgelsen viser også, at mange danskere har klimahensyn med i tankerne, når de foretager større køb såsom hårde hvidevarer og bil eller renoverer bolig. Ferien skal der dog ikke pilles ved, her svarer over tre fjerdedele, at klimahensyn ikke tæller med i deres beslutnigner om, hvor de skal holde ferie. 

Ifølge Charlotte Louise Jensen, adfærdsanalytiker hos Concito, skal der på den ene side politisk handling til, men der er i lige så høj grad brug for at tale om, hvordan gode, klimavenlige liv ser ud. 

"Det er helt centralt, at vi danskere bliver hjulpet til at leve klimavenligt, for eksempel ved at der fra politisk side tilvejebringes gode og klimarigtige transportformer, boformer og fødevarer, samtidigt med at udbredelsen af de mest forbrugsudledningstunge fødevarer, transportformer og boligformer begrænses. Et klimavenligt liv er et godt liv, og vi kan se, at rigtig mange danskere ønsker at få mulighed for det. Vi har brug for hurtigt og ambitiøst klimapolitisk lederskab," siger hun.

- EHS

Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.09.2024CSR.dk

Globalt survey: Virksomheders klima-arbejde er gået i stå

18.09.2024CSR.dk

Cirkulært byggeri kræver politisk handling

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

28.08.2024CSR.dk

Aktivister sagsøger EU for "groft utilstrækkelige" klimamål for 2030

19.08.2024Green Moves

Sponseret

Hastigt voksende certificering skiller fårene fra bukkene

19.08.2024JUC SERVICE ApS

Sponseret

Virksomheder styrker deres ESG-indsats med kompetenceløft til medarbejdere

19.08.2024Finansforeningen

Sponseret

ESG-investering skaber bedre afkast!

08.08.2024CSR.dk

UN Tourism og TUI Care Foundation støtter afrikanske håndværkere i landdistrikter

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Kursus
Lead auditor kursus – ISO 14001 miljøledelse

På dette kursus får du de nødvendige kompetencer til at planlægge, gennemføre og afrapportere en ISO 14001-audit baseret på kravene i ISO/IEC 17021-1, vejledningen i ISO 19011 og anden bedste auditpraksis.

Dato

16.09.2024

Sted

Århus

Miljømærkning Danmark
Seminar
Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Få værdifulde indsigter fra det nye nordiske forbrugerstudie og hør adfærds- og erhvervseksperter debattere, hvorfor det er helt afgørende, at jeres virksomhed kommer med på den grønne omstilling, for at vinde forbrugernes tillid. Få også inspiration til hvordan I som virksomhed via miljømærker kan styrke tilliden til jeres miljøkommunikation og gøre det nemmere for forbrugeren at træffe grønne valg.

Dato

20.09.2024

Tid

09:30

Sted

Fischersgade 56 · 9670 Løgstør

access2innovation
Morgenmøde
Bridging Danish Life Science Innovations for Africa

Bridging Danish Life Science Innovations for Business, Ecosystem Development and Societal impact in Low Income Countries

Dato

20.09.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

23.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

25.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

DAKOFA
Konference
Bliv en del af den cirkulære omstilling på årets vigtigste konference!

Er du klar til at tage del i den store omstilling? Dakofa inviterer til årets vigtigste begivenhed for alle, der arbejder med cirkulær økonomi. Konferencen afholdes i Helsingør den 26.-27. september 2024.

Dato

26.09.2024

Tid

09:30

Sted

Hotel Marienlyst, Helsingør