Danskerne vil have mere politisk klimahandling

Klima er det mest alvorlige problem i verden. Det skal håndteres politisk og så skal der hjælp og vejledning til, hvordan den enkelte lever mere klimavenligt.

25.08.2023

CSR.dk

Næsten tre ud af fire danskere mener, at de skal gøre mere for at håndtere klimaforandringerne. Politikerne, altså. Det skriver Information. 

Som optakt til Klimafolkemødet i Middelfart i næste uge, har Region Syddanmark i juni måned fået lavet en landsdækkende meningsmåling. 

Basis for ønsket om mere handling er, at hele 61 procent af danskerne mener at klimaforandringer er det mest alvorlige problem verden står over for. Langt efter dette emne følger væbnede konflikter med 42 procent. 

Hele 71 procent karakteriserer klimaforandringer som et alvorligt problem. Og noget tyder på, at den erkendelse vokser endog meget hurtigt i år, hvis man sammenligner med en tillbagevendende undersøgelse foretaget af Concito, hvor det i 2022 var 43 procent, der kaldet klimaændringer et meget alvorligt problem. 

Tallet stemmer også fint overens med de 72 procent, der ønsker mere politisk handling. 

Hvad skal man gør?
Der er fire indsatser, som trækker minimum 58 procent opbakning har deltagerne i undersøgelsen, nemlig investeringer i sol og vind, at gøre det mere økonomisk fordelagtigt at handle klimavenligt, mere klimaforskning og støtte til nye teknologiske løsninger. 

Danskerne vil tilsyneladende også gerne selv gøre noget og mere, men knap halvdelen svarer også, at de ikke ved, hvordan man lever klimavenligt, mens 37 procent mener, det er for dyrt. 

Undersøgelsen viser også, at mange danskere har klimahensyn med i tankerne, når de foretager større køb såsom hårde hvidevarer og bil eller renoverer bolig. Ferien skal der dog ikke pilles ved, her svarer over tre fjerdedele, at klimahensyn ikke tæller med i deres beslutnigner om, hvor de skal holde ferie. 

Ifølge Charlotte Louise Jensen, adfærdsanalytiker hos Concito, skal der på den ene side politisk handling til, men der er i lige så høj grad brug for at tale om, hvordan gode, klimavenlige liv ser ud. 

"Det er helt centralt, at vi danskere bliver hjulpet til at leve klimavenligt, for eksempel ved at der fra politisk side tilvejebringes gode og klimarigtige transportformer, boformer og fødevarer, samtidigt med at udbredelsen af de mest forbrugsudledningstunge fødevarer, transportformer og boligformer begrænses. Et klimavenligt liv er et godt liv, og vi kan se, at rigtig mange danskere ønsker at få mulighed for det. Vi har brug for hurtigt og ambitiøst klimapolitisk lederskab," siger hun.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø