Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer

Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.

FN's samlede indkøbsbudget er på cirka 113 milliarder danske kroner, heraf udgjorde danske virksomheders salg til FN 3,7 milliarder kroner i 2015..

16.06.2016

CSR.dk

33 procent. Så meget steg danske virksomheders salg til FN sidste år. Dermed udgjorde salget til børneorganisationen Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, cirka 3,7 milliarder kroner i 2015. Det oplyser Udenrigsministeriet, skriver Politiko.

Læs også: Masser af muligheder for danske virksomheder i FN’s udviklingsmål

Det øgede salg glæder udenrigsminister Kristian Jensen (V).

”Det er imponerende, at danske virksomheder klarer sig så stærkt i den internationale konkurrence om at levere varer og tjenester til FN, siger udenrigsministeren og fortsætter:

”Men det er også vigtigt, fordi danske virksomheder leverer kvalitetsprodukter inden for humanitær hjælp, sundhed og transport i verdens brændpunkter".

Danmark indtager 7. plads
Stigningen på knap én milliard kroner sidste år betyder tilmed, at Danmark rykker fra en 9.- til en 7.-plads på listen over verdens ti største FN-leverandører.

Og ministeren har to bud på, hvorfor danske virksomheder er blevet populære leverandører i FN-regi.

”Først og fremmest er danske virksomheder meget innovative til at finde løsninger, som FN har brug for i udvikling og krisesituationer. For det andet har det været en målrettet prioritet for Danmark at komme ind på markedet”, siger Kristian Jensen.

Som det ser ud nu kommer halvdelen af salget fra små og mellemstore virksomheder.

”Det er alt fra kontorartikler til fødevarer og til serviceydelser som transport og logistik, så det er meget forskellige virksomheder”, siger Kristian Jensen.

DI: Større potentiale
7. pladsen vækker glæde hos Dansk Industri (DI), men organisationen mener alligevel, at placeringen kunne blive endnu bedre:

”FN køber langt mere end telte og tæpper, og derfor er der gode markedsmuligheder for en større kreds af danske virksomheder”, siger direktør i DI Thomas Bustrup og fortsætter:

”Samtidig går en stor del af den danske eksport til FN via FN’s kontorer i København, og det er således et marked, der er geografisk let tilgængeligt for virksomhederne”.

Læs også: Miljøministeren spår dansk eksporteventyr i nye FN-mål

FN's samlede indkøbsbudget er på cirka 113 milliarder danske kroner, heraf udgjorde Danmarks salg til FN, som sagt, 3,7 milliarder kroner i 2015, mens det i 2014 lå på cirka 2,8 milliarder kroner.

-SSM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle