Biodiversitetens COP15 er sparket i gang: ”30 før 30-aftale er målet”

FN samler endnu engang verdens nationer i håbet om at opnå et gennembrud indenfor biodiversitet, som man så det på klimaets COP21 i Paris i 2015. EU’s ambition er en ”30 før 30”-aftale, som vil sikre konkret handling før 2030.

09.12.2022

CSR.dk

Biodiversitet er både et mål i sig selv, når man anser naturen som værende vigtig og med krav på beskyttelse, ligesom biodiversitet kan være et afgørende våben i kampen mod global opvarmning.

Det er grundlaget for COP15, FN’s 15. biodiversitetskonference, som netop nu løber af stablen i Montreal, Canada frem mod den 19. december.

Konferencen kommer på et tidspunkt, hvor et stigende antal virksomheder rapporterer om esg-mål og -tiltag. Samtidig ønsker deltagere som EU at gøre denne cop til et "Paris-gennembrud" for biodiversitet, hvilket henviser til det skelsættende klimatopmøde, hvor verden besluttede at begrænse klimaændringerne til 1,5 grader.

Fra EU’s side af tager man til Montreal med det mål at nå en ”30 før 30”-aftale. Det betyder, at man senest i 2030 vil beskytte 30 procent af land- og havområder og især de områder, der er mest værdifulde for biodiversitets- og økosystemtjenesterne.

Læs også: Arla glemmer skovrydning i opgørelse af scope 3-udledninger

Derudover vil EU genoprette 3 milliarder hektarer af udpint jord og ferskvandsøkosystemer og 3 milliarder hektarer af havøkosystemer, samt indføre en solid overvågningsramme, der støtter nationerne i at gennemføre målene, mens den sikrer, at aftalen gennemføres fuldt ud.

”Naturen er en grundlæggende byggesten for en sund og produktiv planet, der giver os føde og et livsgrundlag og hjælper os med at bekæmpe klimaændringerne. COP15 skal levere en global plan for, hvordan disse byggesten beskyttes og genoprettes. Europa er parat til at sigte højt, men vi skal gøre det sammen med resten af verden,” udtaler Virginijus Sinkevičius, der er kommissær med ansvar for miljø, hav og fiskeri og bliver EU’s repræsentant på konferencen, i en pressemeddelelse.

Ligesom EU ikke tropper op med sin kommissionsformand, er det de færreste deltagende nationer, som sender sin statsleder. I stedet er det i høj grad de relevante ministre, der deltager, hvilket dog kan blive en fordel for de mere tekniske forhandlinger, vurderer Bloomberg.  

Finansverden på den biodiverse vogn

Udover verdens landes officielle repræsentanter deltager omkring 1,400 organisationer – bl.a. NGO’er og et rekordstort antal finansielle virksomheder – fra 103 forskellige lande.

En af de finansielle virksomheder, som håber på konkrete og ambitiøse resultater fra Montreal, er danske PensionDanmark, som selv har gjort biodiversitet til sin første prioritet i sin bæredygtighedsstrategi.

”Vi håber, at verdens lande bliver enige om ambitiøse målsætninger, der sætter retning for fremtidens finansiering af naturbaserede løsninger og for at vende naturtab. Vi tror på, at de virksomheder, der påtager sig et ansvar for at skabe positiv forandring, har de bedste forudsætninger for at skabe langsigtede afkast,” siger Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør i PensionDanmark, og fortsætter:

Læs også: Pensionsselskaber halter bagefter på biodiversitetsområdet

”Derfor vil tiltag, som skaber rammerne om bedre biodiversitet også være gode nyheder for vores medlemmers pensionsopsparinger.”

Konkret stræber pensionsselskabet efter, at der gives et klart politisk mandat med krav om, at den finansielle sektor afstemmer sine aktiviteter i forhold til de vedtagne biodiversitetsmål, såvel som at det skal være obligatorisk for store virksomheder og finansielle institutioner at rapportere på indvirkninger og afhængigheder af naturen.

- KCP

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online