Bæredygtige events: alle vil have dem, meget få holder dem

De fleste er enige om at bæredygtighed er forventet af deltagerne i events og godt for et brand. Alligevel er der for få af dem. Manglende viden om mulighederne er den største barriere.

07.10.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Alle events man arrangerer er en forlængelse af ens brand. Så hvis man gerne vil have bæredygtighed og samfundsansvar som en del af sit brand, så skal ens events også være bæredygtige. 

Ordene er Ulrika Mårtenssons, kommunikationschef for møder og kongresser i den københavnske turistorganisation Wonderful Copenhagen. De byder på en dejligt enkel logik. Men lige bagefter kommer paradokset: Hvis bæredygtighed, samfundsansvar eller det der ligner er på vej ind i flere brands, hvorfor ser vi så ikke flere bæredygtige events?

På trods af at 80 procent af deltagerne, i en undersøgelse foretaget af Wonderful Copenhagen, svarede, at events var vigtige for at markedsføre deres brand og at 70 procent konstaterede, at det ville skade deres brand, hvis det blev opfattet som ikke-bæredygtigt, så er det stadig en ganske lille del af møder, konferencer, seminarer, produktlanceringer, kunderettede initiativer etc., der har bæredygtighed i top.

Mangler viden og tror det er dyrt
Verdens største eventarrangør hedder MCI. De undersøgte på et tidspunkt hvad deres 50 største kunder tænkte om bæredygtige events. Hundrede procent af dem ville gerne implementere mere bæredygtige løsninger, men manglede viden om hvilke løsninger, der fandtes, og var af den opfattelse af bæredygtige events var dyrere.

Den forestilling kan Ulrika Mårtensson lave om på. Siden 2009 har man arbejdet på at markedsføre København som den grønne hovedstad og frontløber på grønne events. Det begyndte med COP15-mødet i 2009, som blev organiseret i henhold til ISO20121 Event Sustainability-standarden. Det samme gjaldt mødet under det danske EU-formandskab i 2012, hvor man ifølge Ulrika Mårtensson sparede en tredjedel af omkostningerne sammenlignet med samme møde i Polen et halvt år tidligere.

Det Blå Danmark sparer penge
Danish Maritime Forum, en event der fokuserer på deltagere i værdikæden for havtransport, blev fra første færd i 2015 organiseret i overensstemmelse med ISO-standarden nævnt ovenfor.

Der blev fokuseret på bæredygtig mad og drikke, leverandørkædestyring, affaldshåndtering og udledninger. Resultatet var en dokumenteret besparelse på mere end 200.000 kroner. Den væsentligste komponent i dette var at mængden af merchandise blev kraftigt beskåret. Derudover konstaterede de, at kravet om at købe sine fødevarer lokalt – inden for en radius af 300 km – ikke gav øgede omkostninger.

Interesseret? Så skriv gerne til Ulrika Mårtensson på ulm@woco.dk

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

24.11.2023CSR.dk

Polestar har fokus på misinformation om klimaet før COP28

24.11.2023CSR.dk

Investorer advarer kemigiganter om drøndyre PFAS-retssager

23.11.2023CSR.dk

Debat hos IKEA satte forbrug og bæredygtighed på agendaen

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Viegand Maagøe

Konsulent til livscyklusvurderinger, cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder

Er du skarp på LCA’er og EPD’er, og vil du være med til at løfte den grønne omstilling? Så er det dig, vi leder efter. Viegand Maagøe søger nemlig en civilingeniør, cand.scient. eller lignende, som brænder for at arbejde med livscyklusvurderinger (LCA), cirkulær økonomi og bæredygtighed for virksomheder i Danmark og udlandet.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

29.11.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Etisk Handel Danmark
Seminar
The Landscape Approach

Achieving sustainable supply chains and regulatory compliance through the landscape approach

Dato

29.11.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationswebinar om UN Global Compact og det danske netværk

Vil du høre mere om Global Compact, de Ti Principper og verdensmålene? Har du endnu ikke tilsluttet dig Global Compact og har du interesse for, hvordan man kan komme i gang med at arbejde med ansvarlig virksomhedsledelse?

Dato

29.11.2023

Tid

10:00

Sted

Online via Zoom

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Forandringskommunikation

God kommunikation fra ledelsen er guld værd under organisationsforandringer i forhold til de involverede og implementeringen.

Dato

30.11.2023

Tid

10:00

Sted

Emdrupvej 72, 2400 København, Danmark

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K