Vi tror på mennesker – og på fællesskaber

Når Roskilde Festival indgår partnerskaber med foreninger, NGO´er og socialøkonomiske virksomheder bygger det på en simpel devise, som mere er hentet fra privatsfæren end erhvervslivet. Mød festivalen på Responsible Entrepreneurs-konferencen d. 26/1 2017

Roskilde Festivals HR-chef Hans Christian Nielsen: Den stærke tro på andre mennesker er bærende for vores succes.

06.01.2017

CSR.dk

Når Kofoeds Skole stiller lokaler og mikrofon til rådighed for Responsible Entrepreneurs er det for en dag at zoome ind på socialøkonomiske virksomheder og de partnerskaber, de indgår i med almindelige virksomheder. Skillelinjen mellem de to typer virksomheder er som sådan knivskarp, men i partnerskaberne træder de over på den anden banehalvdel og bidrager derved til at berige hinanden ikke bare ved sammen at løse opgaver, men også ved at vise andre veje til løsningerne og nye tilgange til det at drive virksomhed.

Læs mere: Program for Responsible Entrepreneurs-konferencen

Incitamenter og udbytte af partnerskaberne tegnes op på konferencen, når tre almindelige virksomheder på den ene side og tre socialøkonomiske virksomheder på den anden lægger deres erfaringer frem. Blandt virksomhederne er Roskilde Festival, som her er placeret i den første lejr, selv om den lige så godt kunne ligge i den anden.

Fællesskab, åbenhed og medinddragelse
Roskilde Festival blev i 1971 grundlagt på en ny tanke om fællesskab, en tanke som dengang af ungdomsbevægelsen blev set som et opgør med den eksisterende grundstrømning; fællesskaber eksisterede nok, men det var eliten, der bestemte, og de stærke, der havde magten. Festivalen ville fra start have åbenhed og medinddragelse, og den har derfor fra første færd inviteret bredt ind blandt foreninger og kulturliv for at gøre festivalen til den begivenhed, den er i dag. Så partnerskaber med eksempelvis NGO’er, idrætsforeninger og socialøkonomiske virksomheder ligger dybt i Roskilde Festivals DNA

Læs mere: Roskilde Festival på Wikipedia

Hans Christian Nielsen, festivalens HR-chef, fortæller, at festivalen har en række forskellige kriterier, som samarbejdspartnere udvælges på. ”I forhold til virksomhedspartnere gælder selvfølgelig, at de skal være dygtige forretningsmæssigt, men vi ser også på fælles værdier og partnernes parathed til at bidrage til den samlede oplevelse,” oplyser Hans Christian Nielsen og understreger i samme åndedrag, at derudover løftes en meget stor del af handlen på pladsen af lokale foreninger. Her gælder det samme: foreningerne skal kunne løfte opgaven og se sig selv som en del af den samlede oplevelse.

Flere typer partnerskaber
Festivalen har flere andre typer af partnerskaber. En anden type er serviceforeninger, som gennem samarbejdsaftaler sørger for en stor del af de praktiske opgaver såsom vagtrundering og oprydning før og efter festivalen. Det giver foreningerne en økonomisk indsprøjtning og en ekstra dimension for deres medlemmer at være sammen om.

I en helt anden grøft ligger holdningspartnerskaberne. ”Vi ser os selv som en platform for viden og netværk, og holdningspartnerne er organisationer, som vi har udvalgt og arbejder tæt sammen med for at sætte særligt fokus på det holdningstema, vi har valgt. For 2016-2018 er det ’lighed’, og partnerne her vælges, fordi de har en særlig viden og/eller erfaring inden for området,” forklarer Hans Christian Nielsen.

Læs mere: andre artikler fra CSR LINK

Som en virksomhed, der selv er udrundet af den socialøkonomiske tanke, har de socialøkonomiske virksomheder en særlig placering i festivalens partnerskaber. Men partnerskaber og donationer må ifølge Hans Christian Nielsen ikke tages som en selvfølge: ”For os er samarbejdet en måde at være med til at gøre de socialøkonomiske virksomheder mere økonomisk bæredygtige, og vi lukker dem derfor gerne ind til at være tættere på vores organisation. Samtidigt stiller vi krav om høj grad af professionalisme, og her kan vi gennem vores model vise dem en måde, det kan gøres på”.

Grundværdierne bærende for succesen
Hans Christian Nielsen er godt klar over, at Roskilde Festival er for meget sig selv og for unik til, at det kan overføres til andre virksomheder en-til-en, men grundværdierne kan alle virksomheder lære af, siger han: ”Den stærke tro på andre mennesker og troen på fællesskabet kombineret med en klar bevidsthed om, at vi med den position, vi har, kan fungere som platform for viden, netværk og vækstlag, dvs. åbenhed og parathed til udvikle og skabe noget sammen – er bærende for succesen”.

Grundværdierne er det fundament, alle festivalens partnerskaber hviler på, og partnerskaberne er fundamentet for, at festivalen år efter år siden 1971 har kunnet samle folk fra hele verden til en fest med festivalens grundværdier som baggrundsmusik.

”Hvert år samler vi langt over 100.000 mennesker på festivalen, og det ville vi aldrig kunne gøre, hvis vi ikke kunne trække på det store netværk af frivillige og organisationer, som får tingene til at ske. Vores succes skyldes vores model, og vores grundværdier, som gør, at vores samarbejdspartnere, og de mennesker, de udgøres af, skaber noget sammen der er meget større end delelementerne,” slutter Hans Christian Nielsen.

Læs mere: Roskilde Festival 2017

Gæstetaler, stærke cases og breakout sessioner
Foruden Roskilde Festival byder Responsible Entrepreneurs på partnerskabscases ved TDC, IKEA, Grennessminde, Send Flere Krydderier og Kaffe Fair. Forstander på Kofoeds Skole Robert Olsen åbner konferencen og Line Barfod, advokat og medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, leverer sammen med Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune og landsformand for Socialchefforeningen, gæstetaler. Endvidere har konferencen spændende og inspirerende breakout sessioner ved I Tråd Med Verden, Kooperationen, Matematikcenter og Specialisterne. Her vil der ligeledes være masser af gode cases på værdiskabende partnerskaber mellem ordinære og socialøkonomiske virksomheder.


Læs mere og tilmeld på http://www.csr-link.dk/?page_id=1664

På konferencen kan du blandt andet møde og høre:

  • Robert Olsen, forstander, Kofoeds Skole
  • Jon Kiellberg, direktør, Re cph
  • Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør, Vordingborg Kommune, og landsformand, Socialchefforeningen
  • Tue Rosbirk, afdelingsleder, TDC
  • Asta Zacho, HR specialist, IKEA
  • Hans Christian Nielsen, Head of Division, People and Administration, Roskilde Festival
  • Hanne Danielsen, adm. dir., Grennessminde
  • Charlotte Kragh, afdelingsleder, Kaffe Fair
  • Mirka Mozer, direktør, Send Flere Krydderier
  • Line Barfod, Advokat, Advokaterne Foldschack & Forchhammer, og medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst

Og mange, mange flere.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.05.2024CSR.dk

Vigtige nyheder fra sidste uge

17.05.2024CSR.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

Jobmarked

Se alle

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

Sustainability Specialist til Danmarks største bilkoncern

Semler Gruppen er Danmarks største bilkoncern. Vi arbejder målrettet med den elektriske omstilling af bilmodellerne fra Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, Cupra og Porsche. Vi udvikler digitale mobilitetsløsninger, og vi er repræsenteret i både Norden og de baltiske lande. I Semler Agro, vores landbrugsdivision, formidler vi traktorer og jordbrugsmaskiner fra John Deere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

19.05.2024

UN Global Compact Network Denmark

Head of Human Rights & Social Sustainability til UN Global Compact Network Denmarks sekretariat

Danmarks største netværk og læringsmiljø for ESG og bæredygtighed i den private sektor søger en engageret og faglig stærk Head of Human Rights & Social Sustainability til at lede vores aktiviteter for danske virksomheder inden for menneskerettigheder og det sociale område. Vores nye kollega vil få ansvaret for vores arbejde med menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, mangfoldighed og inklusion.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
GRATIS Valified Kickstart - Værdi á 1.499 kr. | OPSTART 14. MAJ

Skræddersyet til dig der skal udarbejde din virksomheds første CO2-beregning og bæredygtighedsrapport og vil gøre kommunikation med dine interessenter let!

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Virksomhedens sociale ansvarlighed i hele værdikæden

Hvordan dokumenterer og kommunikerer du din sociale ansvarlighed – uden at ende i greenwashing og greenhushing? Det får du styr på med kurset ’virksomhedens sociale ansvarlighed’. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point

Dato

21.05.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Etisk Handel Danmark
Webinar
Introduktion til medlemskab hos Etisk Handel Danmark (Online)

Er du nysgerrig på, hvordan du kan arbejde med etisk handel og bæredygtige værdikæder? Og hvordan et medlemskab hos Etisk Handel Danmark kan understøtte arbejdet med at håndtere omverdenens stigende krav og forventninger til menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø og klima i værdikæden?

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus