Verdensmålene: Samarbejdet mellem skoler og virksomheder er afgørende

Når NEXT d. 11/10 er vært for CSR i Praksis II konferencen, er det med udgangspunkt i især ét Verdensmål: mål nr. 4 – Kvalitetsuddannelse. For Ulrik Bak Nielsen, udviklingsdirektør i NEXT, er samarbejdet med virksomhederne afgørende for målets opfyldelse

14.09.2017

CSR.dk

”Som skole ved vi godt – selv om også skoler kan fare vild i strategier, handleplaner, harmonisering og anden organisatorisk management – at det i sidste ende er i undervisningslokalet, at den lige adgang effektueres.” Ordene er Ulrik Bak Nielsens, og som udviklingsdirektør hos NEXT – Uddannelse København understreger han, at det overordnede mål om, at alle skal sikres lige adgang til kvalitetsuddannelse, og at alles muligheder for livslang læring skal fremmes på mange måder ligger dybt indlejret i uddannelsesinstitutionens kultur og forståelse af, hvad den er sat i verden for, og hvad uddannelse er og hele tiden skal stræbe hen imod i højere grad at blive.

Læs mere: program for CSR i Praksis d. 11. oktober

Ulrik Bak Nielsen erkender, at lige adgang et langt stykke af vejen er en politisk målsætning, men hos NEXT er de samtidigt meget bevidste om, hvis de som skole ikke følger op og netop sikrer kvalitet over for alle deres elever og kursister, uanset deres forudsætninger, så forbliver det gode intentioner: ”Det er sidste ende os som uddannelsesinstitution, der kan levere kvaliteten. Den koster, så det letteste ville være at lade være. Men jeg tør godt at påstå, at det, der forener vores skole er viljen til at levere kvalitet – hver dag, uge efter uge – år efter år. For alle elever og kursister – unge som gamle.”

Det er virksomhederne, der uddanner de unge
NEXT har skoler på 14 adresser i Hovedstadsområdet og omkring 7.400 årselever og 1.100 lærere fordelt inden for 4 gymnasiale retninger, 19 eux-linjer, 41 erhvervsuddannelser og mere end 200 kompetencegivende efteruddannelser til faglærte og ufaglærte. Da en stor del af uddannelserne således er erhvervsuddannelser, og dermed vekseluddannelser, betyder det, at det reelt er virksomhederne, der uddanner de unge, oplyser Ulrik Bak Nielsen: ”Vi skal som skole stille et supplement til rådighed for virksomhederne (optagelse, grundfag, prøver, harmoniserende undervisning, specialer m.m.). Derfor er virksomhederne vore kunder – og det er dem, der tegner erhvervsuddannelserne.”

Læs mere: NEXT – Uddannelse København

Erhvervsuddannelserne har traditionelt været kendt for, at de kan tilbyde en anden uddannelsesvej, hvor den unge i højere grad bliver valgt til på grundlag af lyst, motivation og vilje – og i mindre grad de bedømmelser, der i høj grad præger grundskolen. Og det er en tilgang, de hos NEXT fortsat finder hos virksomhederne, siger Ulrik Bak Nielsen: ”Hos virksomhederne honoreres evnen til at løse opgaver og indgå i arbejdsfællesskab fortsat højt. Og det kan for mange unge være vejen til at genstarte motivationen for at gennemføre en uddannelse – og senere bygge videre. For os er lige adgang vigtig – men lige så vigtig er lige muligheder for at gennemføre. Det glemmes ofte i hele diskussionen om uddannelse – også i Danmark.”

I front på Verdensmålene
Når Ulrik Bak Nielsen d. 11. oktober byder velkommen på CSR i Praksis og et program spækket med seminarer med praktiske redskaber, hands-on vejledning og cases i, hvordan Verdensmålene i praksis kan implementeres i virksomhedernes drift og forretningsstrategi, bliver det med budskabet om, at uddannelsesinstitutioner i almindelighed og erhvervsskoler i særdeleshed bør koble sig ikke bare aktivt, men proaktivt på samfundsudviklingen.

Læs mere: flere artikler om CSR i Praksis II

”Vi skal tænke stort og globalt – samtidig med at vi kobler os på behovet i virksomhederne lokalt. Vi vil gerne løfte os selv ud af egen og andres forestilling om, at skolen er et statisk sted og hvor lærebøgerne og faglige mål alene dikterer indholdet,” påpeger Ulrik Bak Nielsen, som gerne ser NEXT indgå i et tæt samarbejde med virksomhederne om Verdensmålene: ”Vi har faktisk mange og rige muligheder for at gå foran – og i højere grad være dem, der fortæller virksomhederne om nye veje og muligheder. Omvendt ved vi også godt, at virksomhederne altid vil være mange skridt foran på specialiserede områder – og her er samspillet mellem skole og virksomhed hel afgørende, og derfor bliver vi nødt til hele tiden at aflæse og forstå virksomhedernes behov. I virkeligheden er det en anden måde at forholde sig til det omgivende samfund og arbejdsmarked.”

Læs mere: NEXT – mission/vision

Den helt store udfordring for NEXT er dog de evindelige og skrappe sparekrav, nye reformer og stram målstyring, som konstant presses ned over uddannelsesinstitutionerne. Men det gør ikke Ulrik Bak Nielsen til pessimist med hensyn til at bidrage Verdensmålene: ”Der er slet ingen tvivl om, at det helt store benspænd lige nu er økonomi. Men det kan sådan set sagtens gå hen og vise sig ganske nyttigt og afgørende for institutionernes evne til at overleve, selv om det lige nu presser skolerne hårdt. Omvendt er der heller ikke råd til ikke at rette blikket mod fremtiden i et større perspektiv. Og ved at adressere Verdensmålene, gør vi samfundsudviklingen til vores anliggende – ved at sætte dem i meningsgivende relation til vores kerneydelse: God undervisning og uddannelser.”

CSR i Praksis II d. 11. oktober
Med vedtagelsen af Verdensmålene har verden fået en fælles retning for sin bæredygtighedsindsats, og målene er så konkrete, at alle, som vil bidrage til den bæredygtige udvikling, nemt kan forholde sig til dem. Men hvordan implementerer en virksomhed målene i sin drift og forretningsstrategi, så man kan arbejde med dem i praksis?

På CSR i Praksis kan deltagerne få et dybere indblik i, hvordan det konkret kan gøres gennem en stribe seminarer med gode cases, solide værktøjer og hands-on vejledning, som klæder deltagerne på til selv at arbejde med Verdensmålene, hvad enten man kommer fra en virksomhed, er NGO eller ansat i en vidensinstitution.

Som værter for seminarerne står følgende organisationer:

  • Verdens Bedste Nyheder - Fortæl de gode historier om Verdensmålene
  • Kooperationen - Opnå Verdensmålene i et partnerskab. Tips og tricks til at komme godt i gang!
  • Grakom - Hvordan kan Verdensmålene gøres til relevante mål i virksomhedernes daglige arbejde– konkret og forretningsmæssigt
  • FSC - Skovenes plads i det biobaserede samfund
  • Sociability - Human Rights due diligence og Verdensmålene
  • Factlines - Verdensmålene og leverandørkæden – muligheder og krav

Læs mere om konferencen og tilmeld her: http://www.csr-link.dk/csr-i-praksis-ii-2017/

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

03.05.2024CSR.dk

3 veje til at dekarbonisere den tunge godstransport

03.05.2024CSR.dk

Danske C25-selskaber har øget omfanget af deres frivillige skatterapportering

29.04.2024Alexandra Instituttet

Sponseret

GreenTec strækker sig fra grønne fingre til grønne strategier

26.04.2024CSR.dk

Et udvalg fra nyhedstrømmen

26.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Show your commitment to Food Safety with FSSC 22000 version 6

25.04.2024CSR.dk

OL i Paris planlægger efter opdateret ISO-standard for bæredygtighed

24.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian investerer 1,8 mia. euro i kapacitetsudvidelse

23.04.2024CSR.dk

Medarbejderne får klima-ild i øjnene

Jobmarked

Se alle

UN Global Compact Network Denmark

Head of Human Rights & Social Sustainability til UN Global Compact Network Denmarks sekretariat

Danmarks største netværk og læringsmiljø for ESG og bæredygtighed i den private sektor søger en engageret og faglig stærk Head of Human Rights & Social Sustainability til at lede vores aktiviteter for danske virksomheder inden for menneskerettigheder og det sociale område. Vores nye kollega vil få ansvaret for vores arbejde med menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, mangfoldighed og inklusion.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SIMAC, Svendborg International Maritime Academy

Undervisere

Vil du være med til at forme fremtidens grønne ledere?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

16.05.2024

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Konference
GRØN - en praksisnær konference

14 oplægsholdere og 11 virksomheder/organisationer viser dig på 1 konference, hvordan du i praksis omstiller fra en lineær til en mere bæredygtig cirkulær forretningsmodel. Alt sammen til 0 kr. - det kræver blot du tilmelder dig.

Dato

08.05.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

13.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Food Nation
Konference
Danish Delegation in Vietnam: Sustainable and efficient agri-food production

May 14 – 16, 2024, a Danish delegation will visit Vietnam for an export promotion with focus on sustainable solutions for food production and processing.

Dato

14.05.2024

Sted

Ho Chi Minh City

BSR
Workshop
Bringing Nature In: A Workshop to Jumpstart Your Nature Strategy

The importance of addressing the impacts and risks related to nature and biodiversity have never been more pressing for businesses. However, navigating this complex terrain can be daunting as it overlaps with other sustainability areas, making it difficult to know where to start and what to focus on.

Dato

14.05.2024

Tid

08:30

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - Kolding i maj

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Kolding

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

14.05.2024

Tid

08:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus