Ud med gassen: Bank tilbyder lavrentelån til energiforbedringer

Lån til energiforbedringer med en variabel rente på pt. 0,99 procent om året skal gøre det endnu mere attraktivt for boligejere at låne til f.eks. udskiftning af gas- eller oliefyr og andre energirenoveringer, der kan reducere CO2-udledningen og give besparelser på varmeregningen.

22.03.2022

CSR.dk

De kraftigt stigende energipriser gør ondt på mange danskeres økonomi. Som led i Danske Banks ambitioner om at bidrage til den grønne omstilling og som en direkte konsekvens af de kraftigt stigende energipriser, vil Danske Bank tilbyde kunder, der er med i bankens kundeprogram, lån til energiforbedringer med en variabel rente på pt. 0,99 procent om året.

Lånene skal bruges til energirenoveringer herunder udskiftning af varmekilder som gas- og oliefyr. Der er en maksimal løbetid på 10 år på lånet og et låneloft på 500.000 kroner. Bortset fra tinglysningsafgift til staten er der ingen gebyrer i forbindelse med optagelse af lånet, når blot der kan tages pant i boligens friværdi.

”De voldsomme stigninger i energipriserne rammer rigtig mange danske boligejere hårdt. Derfor er der al mulig grund til, at man som boligejer overvejer, hvilke muligheder man har for at skifte til alternative varmekilder eller generelt foretage energirenoveringer af boligen. Af hensyn til både klimaet og familiernes fremtidige energiregninger vil vi gerne gøre det endnu mere attraktivt for vores kunder at tage valget om at energirenovere deres bolig,” siger Mark Wraa-Hansen, der er privatkundechef for Danske Bank i Danmark.

Hele lånet skal bruges på energiforbedringer i form af skift af varmekilde, isolering og døre/vinduer. 

Stort potentiale
Danske Bank bar brugt tal fra Dansk Energi til at regne på, hvad ikke-fossil opvarmning betyder for varmeudgifterne. De er nået frem til, at en gennemsnitlig familie i et 150 m2 hus opvarmet med naturgas betalte omkring 5.500 kr. i varmeregning i første kvartal 2021, og at den regning i første kvartal i år være steget til omkring 15.000 kr. som følge af de stigende gaspriser. Hvis samme hus er opvarmet med varmepumpe, slipper den gennemsnitlige familie med en stigning i varmeregningen fra omkring 2.600 kr. i første kvartal 2021 til 4.400 kr. i første kvartal i år.

Læs også: Der skal turbo på den effektive grønne omstilling

Banken understreger, at det er gennemsnitstal, og der vil være betydelig forskel på, hvor stor regningen ender med at bliver for den enkelte familie. For andre faktorer end varmekilde påvirker energiforbruget, f.eks. dårlig isolering. Ser man på en analyse fra Realkredit Danmark vil man opdage, at næsten fire ud af ti danske parcelhuse har de dårligste energimærkninger på enten E, F eller G. Det koster på varmeregningen.

Men det viser også, at der er et potentiale for store besparelser på såvel varmeregning som CO2 udledning ved både energiforbedringer og udskiftning af varmekilde hos mange danske boligejere.

Stor efterspørgsel på udskiftning af gasfyr
Danske Banks samarbejdspartner Energihjem.dk, der er en portal med fokus på energirenoveringer i huse, oplever da også en stigende efterspørgsel efter tilbud på energirenoveringer. Særligt interessen for udskiftninger af gasfyr er stor.

”Antallet af henvendelse om udskiftning af gasfyr er steget med 396 procent over de seneste uger. Og vi har i sidste uge givet 247 procent flere tilbud på reelle udskiftninger af gasfyret end samme periode sidste år Det skyldes både de kraftigt stigende priser, men også et ønske om at bidrage til at blive uafhængig af gas fra Rusland,” fortæller projektleder Nynne Groth Hallander fra Energihjem.dk.

Ifølge Energihjem.dk koster det typisk 90.000-120.000 kr. at skifte til varmepumpe. Hvis man tager udgangspunkt i gaspriserne i uge 10 2022, kan en gennemsnitlig boligejer ifølge energihjem.dk spare ca. 8.000-11.000 kroner om året, hvis de udskifter gasfyr med en varmepumpe. Det giver en tilbagebetalingstid på omkring de 10 år et energiforbredringslån, som nu udbydes af Danske Bank, kan have som løbetid. 

Læs mere om lån til energiforbedringer på danskebank.dk

 EHS

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

24.06.2025CSR.dk

EU-Kommissionen vil droppe krav mod greenwashing

05.06.2025BSR

Sponseret

Advancing a People-Centered Approach to Sovereign Debt

08.05.2025BSR

Sponseret

The EU AI Act: Where Do We Stand in 2025?

28.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk Mini MBA med certificering (DK) start 18. aug. 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Næste holdstart i aug 2025

Dato

18.08.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol v. DEA, Fiolstræde 44, 1171 København K