Supermarkedskunder giver 1,5 mio. kroner til syriske flygtninge

Kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling har tilsammen givet 1,5 mio. kroner til Folkekirkens Nødhjælp. Pengene skal gå til nødhjælp til de mange, som er på flugt fra borgerkrigen i Syrien.

Mens mediestrømmen flyder i andre retninger, har Dansk Supermarkeds fokus på katastrofen i Syrien resulteret i en indsamling på 1.542.893 kroner fra kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling til Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Folkekirkens Nødhjælp.

05.12.2013

CSR.dk

Dansk Supermarkeds har i september og oktober haft fokus på katastrofen i Syrien, hvilket har resulteret i en indsamling på 1.542.893 kroner fra kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling til Folkekirkens Nødhjælp.

De indsamlede penge skal blandt andet bruges til at give børn skolebøger og forsyne familier i Za’ateri-flygtningelejren i Jordan med tæpper og varmeapparater til den kolde vinter. Pengene går også til uddeling af madkuponer og hygiejnepakker til flygtningene, når de ankommer i lejrene i Jordan og Libanon.

Læs også: Bilka lancerer CSR-projekt

Nye tal fra FN viser, at over ni millioner mennesker har brug for hjælp i Syrien. Samtidig er over to millioner flygtet ud af landet med et intenst pres på nabolandene til følge. I Jordan og Libanon hjælper Folkekirkens Nødhjælp derfor med mad, tæpper, tøj og husly, så flygtningene kan klare sig i den desperate situation.

”Ofrene for borgerkrigen i Syrien går en kold vinter i møde, og det er derfor en stor glæde at kunne konstatere det varme engagement, som både medarbejdere og kunder har vist. Hjælpen fra danskerne vil blive omsat til alt det, som de mange syriske familier har mest brug for,” siger Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell, i en pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp. Hun er stolt over resultatet af indsamlingen.

Læs også: Dansk Supermarked og WWF samarbejder om fisk

Hos Folkekirkens Nødhjælp sætter generalsekretær Henrik Stubkjær også stor pris på den indsats, som Dansk Supermarked har gjort for at samle penge ind til Syriens ofre.

”Vi er meget imponerede over den effektive og hurtige måde, som Dansk Supermarked fik sat en indsamling i gang på til ofrene i Syrien. På den måde var Dansk Supermarked med til at gøre hjælpen til en vigtig ting for danskerne. Og vi siger tak til de mange kunder, som har hjulpet. Jeg kan forsikre for, at der er brug for varm hjælp, her hvor vinterkulden har ramt de mange flygtninge fra krigen i Syrien,” siger Henrik Stubkjær.

Indsamlingen i landets mere end 500 Føtex-, Bilka- og Netto-butikker samt Sallings stormagasiner fandt sted fra den 6. september til den 18. oktober 2013.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

23.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomhederne, der rammes af gigantiske økonomiske konsekvenser fra CSRD, har brug for mere hjælp

20.02.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Modtag en gratis prøve på fremtidens blomster

20.02.2024Optimeet ApS

Sponseret

Bæredygtighed i fokus på Optimeet Messen

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

16.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny analyse: Bæredygtighed accelererer bredt i dansk erhvervsliv

16.02.2024CSR.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online