Supermarkedskunder giver 1,5 mio. kroner til syriske flygtninge

Kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling har tilsammen givet 1,5 mio. kroner til Folkekirkens Nødhjælp. Pengene skal gå til nødhjælp til de mange, som er på flugt fra borgerkrigen i Syrien.

Mens mediestrømmen flyder i andre retninger, har Dansk Supermarkeds fokus på katastrofen i Syrien resulteret i en indsamling på 1.542.893 kroner fra kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling til Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Folkekirkens Nødhjælp.

05.12.2013

CSR.dk

Dansk Supermarkeds har i september og oktober haft fokus på katastrofen i Syrien, hvilket har resulteret i en indsamling på 1.542.893 kroner fra kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling til Folkekirkens Nødhjælp.

De indsamlede penge skal blandt andet bruges til at give børn skolebøger og forsyne familier i Za’ateri-flygtningelejren i Jordan med tæpper og varmeapparater til den kolde vinter. Pengene går også til uddeling af madkuponer og hygiejnepakker til flygtningene, når de ankommer i lejrene i Jordan og Libanon.

Læs også: Bilka lancerer CSR-projekt

Nye tal fra FN viser, at over ni millioner mennesker har brug for hjælp i Syrien. Samtidig er over to millioner flygtet ud af landet med et intenst pres på nabolandene til følge. I Jordan og Libanon hjælper Folkekirkens Nødhjælp derfor med mad, tæpper, tøj og husly, så flygtningene kan klare sig i den desperate situation.

”Ofrene for borgerkrigen i Syrien går en kold vinter i møde, og det er derfor en stor glæde at kunne konstatere det varme engagement, som både medarbejdere og kunder har vist. Hjælpen fra danskerne vil blive omsat til alt det, som de mange syriske familier har mest brug for,” siger Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell, i en pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp. Hun er stolt over resultatet af indsamlingen.

Læs også: Dansk Supermarked og WWF samarbejder om fisk

Hos Folkekirkens Nødhjælp sætter generalsekretær Henrik Stubkjær også stor pris på den indsats, som Dansk Supermarked har gjort for at samle penge ind til Syriens ofre.

”Vi er meget imponerede over den effektive og hurtige måde, som Dansk Supermarked fik sat en indsamling i gang på til ofrene i Syrien. På den måde var Dansk Supermarked med til at gøre hjælpen til en vigtig ting for danskerne. Og vi siger tak til de mange kunder, som har hjulpet. Jeg kan forsikre for, at der er brug for varm hjælp, her hvor vinterkulden har ramt de mange flygtninge fra krigen i Syrien,” siger Henrik Stubkjær.

Indsamlingen i landets mere end 500 Føtex-, Bilka- og Netto-butikker samt Sallings stormagasiner fandt sted fra den 6. september til den 18. oktober 2013.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

23.05.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

Nye risikoprofiler i P+ Bæredygtig

22.05.2024Valified

Sponseret

Årets SMV 2024: Valified som Guld Partner

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

13.05.2024CSR.dk

Klar tale om kompensation fra nordiske forbrugermyndigheder

13.05.2024CSR.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

30.04.2024CSR.dk

NGO indtager ny rolle som leverandør af konferenceydelser

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online