Signify dropper indpakningsplast

Belysningsvirksomheden Signify udfaser brugen af plastik i emballagen på alle sine forbrugerprodukter fra 2021, hvilket vil spare miljøet for 2.500 ton plast og 6.000 ton CO2 om året. ”Det er en langsigtet investering i miljøfordele, og det er det, forbrugerne forventer”, lyder det fra selskabet.

Signifys nye, plastfri indpakning bliver med åbne 'vinduer' ind til produkterne. Illustration: Signify.

05.06.2020

Anders Kampmann, CSR.dk

I 2021 skal det være slut med plast i indpakningen af belysningsvirksomheden Signifys (det tidligere Philips Lighting) forbrugerrettede produkter, beretter det hollandske selskab. Udfasningen af æsker med plastik som front, i ’vinduet’, eller plastkrog til ophængning på ryggen starter i juli i bl.a. Tyskland og rummer stort potentiale.

Læs også: Grossistvirksomhed afskaffer plastikposer

Ifølge selskabet vil tiltaget således skåne miljøet for 2.500 tons miljøbelastende plastik årligt, når de sidste plastæsker er væk i løbet af næste år. Samtidig gør man også indpakningen omkring eksempelvis LED-pærer og Philips Hue-produkter lettere og mindre, hvilket alt i alt vil føre til en besparelse på 6.000 ton CO2 om året fra materialer og mindre transport.

På et onlinepressemøde forklarede Signifys CSR-direktør Nicola Kimm, at et stop for plast er ”det rigtige at gøre – det er det, forbrugerne forventer af os”, som hun sagde.

Adspurgt til omkostningerne ved skiftet, der indebærer at indpakningen frem over kun skal bestå af papir, kunne Signify ikke give et præcist beløb, men understregede at man ser det som ”en langsigtet investering i miljøfordele”, og at det som udgangspunkt ikke vil påvirke detailpriserne.

Det er først og fremmest miljøhensyn, der ligger til grund for ambitionen, lyder det. Illustration: Signify.

CSR.dk spurgte ind til overvejelserne omkring det øgede behov for papir og hvordan man fra Signifys side vil sikre sig, at man ikke kommer til at bidrage til ulovlig skovhugst i fx Sydamerika:

”Først og fremmest bruger vi rigtig meget genbrugspapir, omkring 80 procent, og det vil vi fortsætte med. Derudover indkøber vi kun FSC-certificerede materialer, når det gælder jomfrueligt papir, hvilket sikrer os at det er bæredygtige kilder. Vi har et stærkt bæredygtighedsprogram for vores leverandører, og en stærk forsyningskæde, som kan håndtere de her krav”, lød det fra Nicola Kimm.

Dobbelt op på ansatte for at klare skifte
Omkring halvdelen af Signifys emballageprodukter på det europæiske marked indeholder i dag plast, hver især ca. 50 procent. Udrulningen af de rene papirversioner er allerede startet på forsøgsbasis i Australien og New Zealand med god respons til følge, hvilket man også forventer på vore breddegrader.

Initiativet til plaststoppet kommer fra Signifys topchef, administrerende direktør Eric Rondolat, der ifølge Nicola Kimm er ”meget passioneret” omkring visionen, der har et par år på bagen. Selve arbejdet har stået på et års tid, og det har ikke været uden udfordringer.

”Der har bestemt været kampe undervejs i forløbet, og det har krævet meget intern koordination mellem de forskellige afdelinger. I en periode havde vi vel dobbelt så mange ansatte i packaging som normalt, men det var og er nødvendigt for at gennemføre så stort et skifte på så kort tid”, forklarede Nicola Kimm.

Læs også: Carlsberg implementerer genanvendt emballage til dåseforpakninger

De plastfrie Signify-produkter rammer som nævnt hylderne i Tyskland allerede i næste måned, hvor også Benelux-regionen er på programmet. Resten af Europa, inkl. Danmark, er sat til at følge efter i løbe af efteråret, med start i september.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V