Her er vinderne af Årets Arbejdsmiljø 2018

Ved prisuddelingen ’Arbejdsmiljøprisen 2018’ hylder man de virksomheder, der har skabt det bedste miljø for sine medarbejdere. Her kan du se, hvem der løb med sejren.

Fire danske virksomheder har skabt et særligt godt arbejdsmiljø. Deres indsats på områderne sikkerhed, psykisk arbejdsmiljø, teknologi og forandring blev belønnet ved prisuddelingen 'Arbejdsmiljøprisen 2018'. Arkivfoto.

12.04.2018

CSR.dk

Den 11. april dannede Axelborg rammerne for prisuddelingen ’Arbejdsmiljøprisen 2018’. Her belønnede man de fire danske virksomheder, der har skabt det bedste arbejdsmiljø i år. Det er arbejdspladserne Gardit, Dansk Supermarked Nonfood Lager, Børnecenter Solbo og Præhospitalt Center, der i år kan skrive prisvinder på CV’et.

Og ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er det et velfortjent skulderklap og nogle flotte resultater, der gavner hele samfundet.

”Et godt arbejdsmiljø er afgørende for, at vi i Danmark har et velfungerende og sundt arbejdsmarked, hvor vi som ansatte trives og ikke behøver at frygte for vores liv og helbred. Jeg vil derfor gerne ønske virksomhederne stort tillykke med prisen og deres flotte resultater, ” siger ministeren.

Læs også: Fokuseret mangfoldighedsledelse viser sig på bundlinjen

I år er det 12. gang, at Arbejdsmiljørådet holder prisuddeling. Og formanden for Arbejdsmiljørådet, Lisbeth Lollike, håber, at den indsats, som vinderne har vist, vil motivere andre virksomheder til at stræbe efter et bedre arbejdsmiljø.

”Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018 har alle haft en ambitiøs, systematisk og nysgerrig tilgang til de pro-blemstillinger, som de har stået over for. Det er positivt at se, hvordan de har været villige til at gå ny veje og afprøve nye ideer for at finde netop dén løsning, som fungerer på deres arbejdsplads og i forhold til deres kerneopgave. Jeg er ikke i tvivl om, at deres gode eksempler og flotte resultater vil inspirere gode arbejdsmiljøindsatser fremover, ” fortæller hun.

Prisvindere skal inspirere andre til bedre arbejdsmiljø
Vinderne kåres ud fra en række parametre på tværs af branche, sektor og størrelse. Og på trods af virksomhedernes meget forskellige udtryk og karakter har de én ting tilfælles, nemlig et godt arbejdsmiljø blandt medarbejderne. I fire forskellige underkategorier har tre nominerede arbejdspladser kæmpet om de anerkendende arbejdsmiljøtitler.

I kategorien ’Arbejdsulykker’ vandt Dansk Supermarked Nonfood Lager, fordi de på fem år har formået at sænke antallet af ulykker på arbejdspladsen med hele 90 procent gennem daglige tavlemøder, masser af løbende information og fokus på indberetning og analyse af ulykker, der næsten skete. Det er resultater, som man i virksomheden er meget stolte af.

Læs også: Finalisterne er fundet til Danish Design Awards

Gardit, der specialiserer sig i stål- og overfladebehandlinger, vandt i kategorien ’Muskel- og skeletpåvirkninger’. Det skyldes deres nyeste opfindelse, en ny og forbedret sikkerhedsafbryder, der mindsker risikoen for nedslidning. Og dermed løser man et stort brancheproblem. Førhen fik mange operatører ondt i både hænder og arme, fordi de skulle klemme på en sikkerhedsafbryder på sandblæsningsudstyret. Nu er arbejdet både nemmere og mere sikkert.

Årets vinder i kategorien ’Psykisk arbejdsmiljø” blev Børnecenter Solbo, der ligger i Silkeborg kommune. Begrundelsen er, at centeret er skiftet til elektronisk registrering af voldsepisoder, hvilket har mindsket antallet af trusler og vold. Det betyder nemlig, at man har et langt større overblik over, hvornår og i hvilke sammenhænge voldsepisoder opstår. På den måde kan man lettere komme dem til livs ved at tilpasse det pædagogiske arbejde. Resultatet er bedre trivsel blandt personalet.

Læs også: Ny podcast skal læse danske unge om Verdensmålene

Sidst men ikke mindst løb Præhospitalt Center i Region Sjælland med prisen i kategorien ’Forandringer og ny teknologi’. Det sker takket være en ny app, som gør, at personalet hurtigere kan træffe den korrekte beslutning om, hvor akutpatienter og borgere skal transporteres hen. Det sparer kostbar tid for både ambulanceredderne og patienterne.

- EST

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

08.05.2024CSR.dk

Supermarkedsgigant får ny pensionsaftale med fokus på klima og sundhed

02.05.2024BSR

Sponseret

Building an Effective Supply Chain Data Ecosystem to Prevent Forced Labor

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Erhverv
Konference
BusinessTalk: Samarbejde på tværs af rådgiverbranchen

Hvad sker der, når to rådgivningsvirksomheder, som er eksperter på hver deres fagområde, går sammen og skaber et fælles produkt?

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Slotsholmsgade 1, 1217 København K

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Få ESG i hjertet af organisationen

Ønsker du at lære hvordan du får bæredygtige business ambitioner og ESG-mål omsat til daglige handlinger?

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen