Kommuner vil hjælpe virksomheder med grøn omstilling

Kommunerne i Region Hovedstaden sætter ind på den grønne omstilling med nyt projekt kaldet Bæredygtig Bundlinje 2.0. Det handler om at vejlede virksomheder om bæredygtig vækst.

”Virksomhederne har en stor del af det samlede energiforbrug og den totale CO2-udledning. Derfor er det et fælles ansvar og afgørende, at også virksomhederne gør en indsats for at mindske deres energiforbrug”, siger Court Møller, formand for Miljø- og Teknikudvalget. Arkivfoto..

15.08.2019

CSR.dk

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er et nyt projekt i Region Hovedstaden, der i de næste tre år skal hjælpe 80 virksomheder med at arbejde med konkrete miljøtiltag. Virksomhederne kan f.eks. optimere deres affaldssortering, mindske madspild, skifte konventionelle biler ud med el-og hybridbiler og blive skarpere på miljøledelse, skriver bygtek.dk.

Læs også: Hovedstadskommuner er bedst til at få flygtninge i job

Med i projektets er Ballerup Kommune, Egedal Kommune, Dansk Byggeri, EnergiTjenesten Øst, Gentofte Kommune, groconsult, HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, Københavns Kommune, Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup, Rudersdal Kommune og Wonderful Copenhagen.

”Som kommune spiller vi en central rolle i at tiltrække virksomheder og styrke væksten i kommunen. Den grønne omstilling kan gøre virksomhederne mere konkurrencedygtige og skabe grøn vækst”, siger Lis Ravn, der er afdelingschef for Natur, Park og Miljø i Rudersdal, til bygtek.dk.

Projektet drives af Gate 21, som er en projekt- og partnerorganisation for kommunerne i Greater Copenhagen. Og er foruden kommunerne støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling med 13 millioner kroner.

Grønne besøg
Rudersdal kommune har allerede et initiativ, der hedder ’grønne besøg’. Her kan kommunes virksomheder få hjælp til den grønne omstilling.

”Jeg synes, det er helt naturligt, at vi som myndighed går ind og er med til at hjælpe den grønne udvikling godt på vej, som vi netop gør ved grønne besøg”, siger Court Møller, formand for Miljø- og Teknikudvalget, og fortsætter:

”Virksomhederne har en stor del af det samlede energiforbrug og den totale CO2-udledning. Derfor er det et fælles ansvar og afgørende, at også virksomhederne gør en indsats for at mindske deres energiforbrug”.

Læs også: 20 danske kommuner skal danne fortrop i klimakampen

En af de virksomheder, der har benyttet sig af grønne besøg, er Deichmann. Plantevirksomheden har blandt andet fået skiftet til LED-belysning, fået opsat varmegardiner i drivhusene samt skiftet farlige kemikalier ud med biologiske sæber.

- SDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle