Ny undersøgelse: Danskerne ser skeptisk på genanvendt elektronik

Danskerne endnu ikke har taget genanvendt elektronik til sig, selvom der er store gevinster at hente i forhold til både klima, pengepung og tilgængelighed. Det viser en ny undersøgelse fra tech-virksomheden Refurbed.

Foto: 123RF.

06.02.2023

CSR.dk

Mange danskere har for længst skåret ned på de røde bøffer og flyrejser i klimaets navn. Men kun få tænker i at købe genanvendt elektronik, når iPhonen eller pc’en skal skiftes ud.

Det viser en ny undersøgelse fra Refurbed, en online markedsplads for genanvendt elektronik.

I undersøgelsen, som er foretaget via YouGov blandt 1.004 danskere, svarer næsten halvdelen (47 procent), at de aldrig har overvejet at købe genanvendt elektronik. Kun 25 procent har tidligere investeret i en istandsat smartphone, bærbar eller andet it-udstyr.

Og det er overraskende, at de ellers så klimaoptagede danskere ikke i højere grad har taget genanvendt elektronik til sig, mener Emma Jefelt, der er talsperson for Refurbed i Danmark. For der er tale om en både let og billig genvej til at sænke sit eget klimaaftryk.

”Elektronikbranchen står for cirka tre procent af verdens samlede CO2-udledning, og når udstyr ender i skraldespanden eller samler støv i skuffen, går værdifulde og knappe ressourcer som guld, sølv og kobber til spilde. Ved at købe en istandsat iPhone frem for en ny, reducerer man CO2-udledningen med helt op til 78 procent, viser undersøgelser. Det er faktisk noget, der batter i det store billede.”

Danskerne tror ikke på kvaliteten

Refurbeds undersøgelse peger dog på, at en del af forklaringen på danskernes manglende interesse for genanvendt it kan skyldes en fordom om, at kvaliteten af de genanvendte produkter er lavere end fabriknyes.

I undersøgelsen svarer kun 29 procent, at de anser genanvendt elektronik som værende lige så god som ny. 46 procent opfatter genanvendt it som mindre godt.

”Vi oplever desværre, at mange har fordomme om kvaliteten. Og det ærgrer os, for en istandsat enhed fungerer præcist lige så godt som en ny, da vi kvalitetstester alle produkter grundigt, før de kommer på markedet igen. Så det er alene kosmetikken, der afslører forskellen,” fortæller Emma Jefelt, der samtidig påpeger, at de genanvendte produkter også både har returret og garanti, netop fordi kvaliteten skal være i orden.

- KCP

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Sådan ser kønsfordelingerne ud i toppen af den offentlige sektor

16.09.2024Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

12.09.2024CSR.dk

Får 35 millioner til mere bæredygtig turisme: København skal lede nyt EU-projekt

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

28.08.2024CSR.dk

Aktivister sagsøger EU for "groft utilstrækkelige" klimamål for 2030

19.08.2024Green Moves

Sponseret

Hastigt voksende certificering skiller fårene fra bukkene

19.08.2024JUC SERVICE ApS

Sponseret

Virksomheder styrker deres ESG-indsats med kompetenceløft til medarbejdere

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 7. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

07.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

08.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J