Nu udgør økologiske fødevarer knap en tredjedel af alle måltider i kantinekoncern

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at økologiske fødevarers andel for alle måltider serveret i professionelle kantinekøkkener var på 13 procent i 2022. ISS ligger over landsgennemsnittet med en økologiprocent på knap 30 procent samlet for 190 kantiner.

Leverandøren Dansk Cater står for at levere økologiske grøntsager til ISS' kantiner. Foto: ISS..

30.08.2023

CSR.dk

Efter udfordrende år med Covid-19 og stigende priser på fødevarer begynder økologiske fødevarer atter at vinde indpas i de professionelle kantinekøkkener, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Og ISS, der primært driver kantiner på private arbejdspladser og har 190 kantiner på landsplan, har indenfor de senere år øget andelen af økologiske fødevarer i kantinedriften, så den gennemsnitlige andel af økologi i alle måltider ligger på lige knap 30 procent.

Læs også: Nyt samarbejde sætter flere danske bælgfrugter på menuen i landets kantiner

Det svarer til at knap hvert tredje måltid ud af 40.000 måltider, som ISS dagligt serverer, er lavet på økologiske fødevarer.

”Vi har arbejdet kontinuerligt med at øge andelen af økologi i vores menuer, og det er tilfredsstillende, at vi nu har en fornuftig og balanceret andel af økologiske fødevarer i vores madkoncepter,” siger Morten Hassing, udviklingschef i den danske del af ISS og fortsætter:

Det er samarbejdspartneren, Dansk Cater, der står for at levere lokale danske grøntsager og økologiske fødevarer til kantinekoncernen. Det partnerskab har ifølge udviklingschefen været en vigtig brik i at realisere ISS’ ambitioner om at skabe madoplevelser til gavn for gæster og klimaet.

Hos Økologisk Landsforening er der stor glæde over, at servicevirksomheden ISS har en høj andel af økologi i deres mad-udbud.

Læs også: Klimavenlig kantinemad er i fokus nyt ISS-samarbejde

”Det er meget positivt, at en virksomhed som ISS, der er en af landets største kantineleverandører, har en samlet økologiprocent på knap 30 på tværs af alle deres kantiner. Det er et stærkt signal til markedet at kunne tilbyde kantineløsninger, hvor knapt hvert tredje måltid er lavet på økologiske fødevarer,” siger Torben Blok, markedschef for foodservice, i Økologisk Landsforening.

I årets første otte måneder af 2023 har ISS øget andelen af økologiske fødevarer til 31,7 procent og servicekoncernen forventer, at den vil stige yderligere i resten af året og i løbet af 2024.

- HCL

Bureau Veritas

Sponseret

Understand Climate Footprint Calculations – LCA, EPD, PEF and the GHG Protocol Explained

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

12.09.2025CSR.dk

Rock Flour Company får investering til at udnytte grønlandsk gletjsermel til CO2-fangst og gødning

12.09.2025CSR.dk

Oprustningen presser bæredygtighed i baggrunden hos rådgivende ingeniører

11.09.2025CSR.dk

Ny rapport: Klimapolitik kan mindske ulighed og øge sammenhængskraften

10.09.2025CSR.dk

DLG vil dokumentere effekten af regenerativt landbrug i nyt pilotprojekt

10.09.2025CSR.dk

Dyrere materialer truer tempoet i den grønne omstilling

09.09.2025CSR.dk

Danske virksomheder justerer strategi i USA efter Trumps kursskifte

08.09.2025CSR.dk

Regenerativt landbrug rykker op på dagsordenen hos de største i fødevarebranchen

08.09.2025CSR.dk

Microsoft dominerer markedet for klimakreditter blandt tech-giganter

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Schneider Electric
Kursus
Bliv en ægte ekspert på EcoStruxure Machine Expert PLC'er og softwaren bag

Er du automatiktekniker, ingeniør, systemintegrator, eller har du blot en interesse i at programmere PLC? Så bør du sætte kryds i kalenderen.

Dato

15.09.2025

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

15.09.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

15.09.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar September 15, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

15.09.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
AQAP NATO Kvalitetsstandarder - grundkursus

Er din virksomhed leverandør til Forsvaret eller har I planer om at blive det? Hvis ja, vil du blive mødt af krav om bevis for efterlevelse af kravene i AQAP, som er NATOs standarder for kvalitetsstyring.

Dato

16.09.2025

Sted

Frederik VI´s Hotel, Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Auditorkursus i kvalitetsledelse

Formålet med kurset er at få et grundigt kendskab til de værktøjer og auditprincipper, der skal anvendes af auditorerne, for at virksomheden får det optimale udbytte af virksomhedens kvalitetsledelsessystem efter DS/EN ISO 9001:2015 og den interne audit.

Dato

16.09.2025

Sted

Odense