Modegiganter lancerer bæredygtighedsagenda for topchefer

En stribe af den internationale modebranches topaktører er gået sammen om en guide til industriens øverste ledere, som med bæredygtighed som omdrejningspunkt skal hjælpe dem med at fremtidssikre deres virksomheder.

CEO Agendaen skal guide modeindustriens topchefer i prioriteringen af bæredygtighed..

27.03.2018

CSR.dk

Bæredygtighed er ikke længere bare en trend, det er en forretningsmæssig nødvendighed. Sådan lyder rationalet bag den CEO Agenda, som en række af den internationale modebranches absolutte giganter i dag har lanceret.

Læs også: Modevirksomheder vil gøre fremtiden cirkulær

Agendaen bliver præsenteret af NGO’en Global Fashion Agenda og omfatter de syv vigtigste bæredygtighedsprioriteter for topchefer i modeindustrien i 2018. Initiativets rolle er så at guide topcheferne i de relevante virksomheder i arbejdet med at fokusere deres indsats på bæredygtighedsfronten.

Programmet er designet i samarbejde med ledende brands som danske Bestseller, H&M, amerikanske Target, luksuskonglomeratet Kering (der har Gucci, Stella McCartney, Balenciaga m.fl. under sine vinger) og flere andre, og bygger oven på rapporten Pulse of the Fashion Industry 2017 fra GFA og Boston Consulting Group.

Fra Global Fashion Agendas side kalder man det ’en historisk milepæl for modebranchen’, der med CEO Eva Kruses ord ikke alene er en af de største i verden, men også en af de mest ressource- og arbejdsintensive.

”Det er første gang i historien af centrale aktører fra industrien er gået sammen om at diskutere – og nå til enighed om – hvad der skal prioriteres for at forbedre industriens miljømæssige og sociale fodaftryk. Det kræver en koordineret indsats at gøre en forskel når det kommer til bæredygtighed, og derfor kan denne agenda potentielt være et kæmpe gennembrud”, siger hun og fortsætter:

”De miljømæssige, sociale og etiske udfordringer, industrien står over for i dag er ikke kun en trussel mod planeten, men også mod industrien selv. Derfor er der ikke noget alternativ til at bæredygtighed bliver en central af et hvert selskabs forretningsstrategi”.

De syv prioriteter er fordelt på kort og langt sigt. Illustration: Global Fashion Agenda.

Prioriteter på både kort og langt sigt
De syv konkrete punkter på CEO Agendaen, der ifølge GFA bør være i toppen af dagsordenen for enhver topchef i branchen for tiden, er delt i to segmenter baseret på tidsrammen omkring dem.

Tre af prioriteterne bør implementeres med det samme:

  • Sporbarhed i forsyningskæden
  • Effektivt forbrug af vand, energi og kemikalier
  • Respektfulde og sikre arbejdsmiljøer

Fire prioriteter handler om fundamentale ændringer på længere sigt:

  • Bæredygtigt materialemix
  • Lukket kredsløb i produktionen
  • Promovering af bedre lønsystemer
  • Den fjerde industrielle revolution

Ifølge GFA er CEO Agendaen rettet mod topchefer, fordi ’bæredygtighed er et strategisk emne, der kræver engagement fra øverste niveau’. Og netop de respektive topchefer peger da også på de strategiske aspekter og potentialet i det samarbejde, Agendaen repræsenterer.

"Vi anser CEO Agendaen som et vigtigt initiativ og en driver til at håndtere udfordringer og muligheder kollektivt som industri, og til at inspirere enkelte virksomheder til at handle. Det at arbejde sammen med de andre strategiske partnere for at komme med input til dagsordenen har været en værdifuld og indsigtsfuld rejse, og vi vil anvende mange af disse indsigter i takt med at vi udvikler vores nye strategiske ramme for Bestseller", siger Head of Corporate Affairs, Dorthe Scherling Nielsen.

Hun bliver bakket op af sin kollega i den svenske gigant H&M, CEO Karl-Johan Persson.

”De store udfordringer, verden står overfor kan kun håndteres ved at arbejde sammen. Det er en forudsætning for at gøre modeindustrien til en del af løsningen i stedet for en del af problemet. Den tilgang har eksempelvis hjulpet os med at sætte det ambitiøse mål at blive klimapositive inden 2040. Det betyder at vi ikke bare minimerer de negative konsekvenser, vores forretning har for planeten, men gør en positiv forskel i stedet”, siger han.

Læs også: Ny Bangladesh Accord lægger vægt på fagforeninger

Udover Bestseller, H&M, Target og Kering har også den Hong Kong-baserede forbrugsvarekoncern Li & Fung samt interesseorganisationen Sustainable Apparel Coalition bidraget til udviklingen af CEO Agendaen. De udgør desuden også Global Fashion Agendas strategiske partnere.

-AK

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

08.02.2024CSR.dk

Genbrugssten får et ordentligt markedsskub med ny aftale

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online