Min vej til CSR-jobbet: Morten Hove Henriksen, Bech-Bruun

Det er ikke nok at vide lidt om alt inden for CSR for at få et job i branchen. Sådan lyder det fra CSR-rådgiver i advokatfirmaet Bech-Bruun, Morten Hove Henriksen. Han tror på, at et godt udgangspunkt for at arbejde som CSR-medarbejder er, at man har speciale i ét fagområde og derfra udbygger sin viden.

20.08.2012

CSR.dk

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Først og fremmest min praktiske erfaring fra to af Danmarks fremmeste virksomheder inden for strategisk CSR, Novo Nordisk og Novozymes, hvor jeg har arbejdet med en bred vifte af forretningsrelevante CSR-projekter i tæt samarbejde med eksempelvis Finans, Jura og Salg & Marketing.  Min tværfaglige baggrund med medievidenskab og økonomi betyder, at jeg hurtigt kan danne mig et overblik og sætte mig ind i industri- og fagspecifikke forhold.

Morten Hove Henriksen.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Startskuddet var faget Environmental Management, som jeg fulgte under et studieophold i Wien. Faget vækkede min interesse ved at have en meget økonometrisk tilgang til CSR, hvor alt skal måles og vejes, hvilket gav mig lyst til også at beskæftige mig med den mere strategiske del af CSR. Mere grundlæggende er det utroligt spændende at koble samfundsmæssige udfordringer til forretningens kernekompetence og sagt lidt poppet; at skabe en win-win-situation, hvor udfaldet både er til gavn for virksomhed og virksomhedens interessenter.

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Christina Foss, Dong Energy

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Det er snarere tilfældigheder, som at jeg var stedfortræder ved en præsentation, som min nuværende chef overværede samt gode referencer fra tidligere chefer frem for branding, der har banet min karrierevej.  Branding er helt sikkert noget, jeg bør gøre mere ud af; men jeg har det med at blive opslugt af dagligdagens mere driftstunge opgaver.  Min igangværende ph.d. om CSR i forhold til fusion og opkøb af virksomheder illustrerer meget godt, at det i så fald er det drifts- og forretningsnære, som jeg vil brande mig på. 

Om Morten Hove Henriksen

Morten Hove Henriksen, CSR rådgiver og erhvervs-ph.d., advokatfirmaet Bech-Bruun

Uddannelse:

  • Cand.mag. i medievidenskab og økonomi,  Aarhus Universitet, Universität Wien og Otago University, New Zealand.

Tidligere ansættelser:

  • Trainee, Novo Nordisk, Triple Bottom Line Management
  • Sustainability advisor, Novozymes

Hvem har hjulpet dig på vej?
Der er for mange til, at jeg kan pege på enkeltpersoner. Jeg har været utroligt privilegeret ved at være omgivet af dygtige ledere og kollegaer, som har givet mig frihed under ansvar fra dag ét og troet på, at jeg har været i stand til at løse den opgave, som jeg er blevet stillet. Jeg holder stadig kontakt med flere af mine tidligere kollegaer privat og bruger dem desuden som sparringspartnere. 

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Charlotte Trap-Kindberg, Dansk Standard


Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Jeg tror, at den altomfavnende CSR-profil ofte vil komme til kort. Fokusér i stedet på ét specifikt fagområde som fx antikorruption, ansvarlig investering eller menneskerettigheder, og så kan man altid udvide fokus og bygge ovenpå en specialistviden efterfølgende. Det er desuden helt grundlæggende at have et godt forretningskendskab og holde sig ajour med CSR-udviklingen.
 

Hvem er dit forbillede i branchen?
Jeg har ikke ét bestemt forbillede. Men jeg er meget imponeret over de personer, som bygger deres forretning på CSR-principper, også selvom det ikke nødvendigvis bærer mærkatet ”CSR”. Desuden er jeg meget inspireret af personer, som formår at skabe en effektiv turnaround, hvor CSR-tankegangen er med til at genstarte forretningen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

25.06.2024CSR.dk

Lejetøj hitter

24.06.2024CSR.dk

Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

24.06.2024CSR.dk

ESG-kommunikation står med fem kritiske opgaver

20.06.2024Kunde & Co A/S

Sponseret

Seks principper til at få styr på din positionering og kommunikation omkring bæredygtighed

20.06.2024CSR.dk

Rigspolitiet køber sko af kritiseret skogigant

13.06.2024CSR.dk

Svensk tøjkæde anklages for greenwashing

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet