Min vej til CSR-jobbet: Charlotte Trap-Kinberg, Dansk Standard

Charlotte Trap-Kinberg blev bidt af CSR, da hun i SAS fandt ud af, hvor meget CSR-paletten rummer, og hvordan det i høj grad kan skabe synlige resultater at arbejde proaktivt med CSR.

12.03.2012

CSR.dk

Charlotte Trap-Kinberg, der er konsulent i Dansk Standard, fortæller om sin vej til CSR-jobbet..

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg er uddannet cand. scient. soc fra RUC med fokus på kommunikation og virksomhedsstudier. Gennem fem år har jeg arbejdet med forskellige projekter i Scandinavian Airlines’ Helse, Miljø & Sikkerhedsafdeling, både i forhold til konkrete CSR-initiativer, men også CSR-rapportering. De seneste år har jeg arbejdet som senior-konsulent som en del af PwC’s CSR-team, hos Mandag Morgen og nu i Dansk Standards rådgivningsafdeling. Kombinationen af konsulentrollen og det at have arbejdet med CSR internt i en virksomhed, giver mig en god ballast i forhold til de mange typer af udfordringer, som virksomheder står over for i deres CSR-arbejde.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
I starten var det faktisk tilfældigt, at jeg kom til at beskæftige mig med CSR, men jeg fandt hurtig interesse for området, da jeg i en organisation som SAS kunne se hvor mange aspekter, der faktisk ligger på CSR-paletten, og hvordan det kan skabe resultater at arbejde proaktivt med CSR. Derudover har det været fantastisk spændene at være en del af den udvikling, der er på CSR-området. Det inspirerer mig meget at arbejde inden for et felt, der bidrager til en bæredygtig udvikling.

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har ikke gjort noget specielt for at brande mig selv i forhold til stillinger, men har altid været god til at vedligeholde mit netværk. Ved at deltage på konferencer, holde oplæg, undervise og skrive artikler bliver man også synlig, og det er altid en god ting i forhold til jobs. Men det er mere en afledt effekt, end noget jeg er meget bevidst om.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Jeg vil anbefale, at man husker på, at et CSR-job kan være mange ting, og ikke kun det at sidde i en rolle som CSR-koordinator eller CSR-ansvarlig. Det kan også være at sidde i en specialist-funktion som HR, i en indkøbsfunktion og lignende, hvor man som en naturlig del tænker CSR ind i sine beslutninger og aktiviteter. Det er også vigtigt at have kendskab til internationale principper og standarder som mange virksomheder i dag benytter til at strukturere deres CSR-indsats.

Hvem er dit forbillede i ”branchen”?
Jeg har ikke et bestemt forbillede, tværtimod synes jeg, at der er mange personer i mit netværk inden for CSR-branchen, som jeg finder utroligt inspirerende. Det kan enten være på grund af deres teoretiske faglighed og netop deres særlige vinkel på CSR, deres evne til faktisk at få implementeret CSR i organisationen eller i for hold til et personligt engagement, overskud og drivkraft.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

22.04.2025Klimaklar

Sponseret

Mød os på LOOP Forum - og book 20 min gratis sparring med Klimaklar-rådgiver

18.04.2025CSR.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle