Min vej til CSR-jobbet: Kenneth Hald Jensen, KPMG

Et godt netværk er en fordel, hvis man vil sikre sig et spændende CSR-job, men intet slår anbefalinger fra tidligere chefer og kolleger. Det mener Kenneth Hald Jensen, der er leder af KPMG’s jyske afdeling for CSR-rådgivning.

01.10.2012

Kirstine Høj, CSR.dk

Kenneth Hald Jensen er leder af KPMG’s jyske afdeling for CSR-rådgivning..

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Min globale erfaring med at udvikle og implementere CSR-aktiviteter har gjort mig i stand til at kommunikere om CSR med forretningen som omdrejningspunkt og sikre, at strategiske overvejelser om CSR bliver konkrete og operationelle. Det er for en stor del min praktiske erfaring, der gør, at jeg kan føre CSR-strategien ud i livet.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Jeg så værdien i CSR for både virksomhed og samfund under mit første ophold i Nepal, hvor jeg arbejdede for en mindre dansk virksomhed, der hedder Gry og Sif. Derudover tænder det mig, at CSR-agendaen er under konstant udvikling og skal sættes i kontekst med det dynamiske miljø, som virksomheder opererer i. Det giver en masse spændende udfordringer i forhold til at indarbejde CSR i virksomheder. CSR-agendaen har allerede rykket sig meget, men det er stadig et stykke vej for mange virksomheder. 

Om Kenneth Hald Jensen

Kenneth Hald Jensen er leder af KPMG’s Jylland-afdeling for CSR-rådgivning. Før ansættelsen i KPMG var han ansat i Vestas, hvor han har arbejdet med CSR i flere forskellige lande. Han blev ansat i Vestas i maj 2007 først som koordinator så advisor og til sidst specialist, og i april 2011 kom han til KPMG. Han er uddannet MSc i Business and Development ,cand.merc.int., fra Copenhagen Business School.

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har siddet med i mange netværk. Blandt andet netværket for bæredygtighed hos Dansk Industri og Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling. Et godt netværk spiller en væsentlig rolle i forhold til branding. Referencer fra tidligere chefer, kollegaer og samarbejdspartnere om opnåede resultater er dog den bedste form for branding.

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Morten Hove Henriksen, Bech-Bruun

Hvem har hjulpet dig på vej?
Min tidligere chef fra Vestas Wind Systems Jakob Larsen gav mig mulighed for at arbejde mere strategisk og globalt med CSR, og sparringen med ham om at navigere i en stor virksomhed gav en masse værdifulde input til, hvordan man kan forankre CSR i en global organisation. Min nuværende chef Christian Honoré har givet mig mulighed for at arbejde med en masse spændende virksomheder, og han giver plads til at udvikle spændende projekter og initiativer, der gør mig dygtigere.  

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Claes Amundsen

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Det er vigtigt, at man har prøvet at arbejde operationelt med CSR, så man har erfaring og en god forretningsforståelse. En teoretisk tilgang til CSR kaster i min optik ikke de spændende CSR-jobs af sig. Jeg synes også, at det er vigtigt at have et fokusområde som eksempelvis ansvarlig leverandørstyring, stakeholder management, anti-korruption, så man har en viden om et specifikt emne. 

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

05.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nu er ansøgningsperiode åben: Sådan indstiller du din virksomhed til Sustainability Awards 2024

05.04.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

Case: Conrum – en ny koncern født ind i en tid med ESG

25.03.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

ESG kalder på stærke kommunikationsværdikæder

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi har fået afmystificeret klimaregnskaber og lært at kommunikere grønt”

20.03.2024CSR.dk

Sådan kan bureauer vise vejen

19.03.2024Advice

Sponseret

Fremtiden tilhører dem, der tør handle

Jobmarked

Se alle

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V