Midtjyske iværksættere har fået øjnene op for grøn omstilling

Erhvervshus Midtjylland ser en stigende tendens til, at grønne forretningsmuligheder bliver et springbræt til iværksættertilværelsen.

Erhvervshus Midtjylland ser en betydelig stigning i virksomheder, der søger viden om bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. Arkivfoto..

09.11.2021

CSR.dk

Tøj af genbrugsplast, stop-madspilds-app’s og opfindelser i alverdens afskygninger. De grønne forretningsmuligheder er mange, og de midtjyske virksomheder er interesserede i at gribe dem. 

Det vurderer Erhvervshus Midtjylland, der kan se en markant stigning i virksomheder, som søger hjælp og vejledning om bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi. 

Læs også: Danske iværksættere laver verdens første CO2-reducerende cloud-løsning

I de tre første kvartaler af 2021 har Erhvervshus Midtjylland således vejledt 49 procent flere virksomheder omkring grøn omstilling end i hele 2020.

Stor diversitet i grøn omstilling
Efterspørgslen efter hjælp kommer både fra etablerede virksomheder og fra unge iværksættere med idéer og forretningsmodeller, der allerede er grønne fra starten:

"Vi ser generelt stor diversitet i iværksætternes forretningsmodeller. Lige fra iværksættere, der arbejder med teknologi og løsninger, der kan optimere produktionsmetoder og arbejdsgange og dermed blandt andet reducere energiforbruget til iværksættere, der har udviklet nye, miljøvenlige udgaver af allerede eksisterende produkter. Vi ser også iværksættere, der skaber en forretning med en cirkulær forretningsmodel, som bidrager til grøn omstilling ved at give nyt liv til produkter, der ellers ville risikere at ende som affald”, siger Henrik Skou Pedersen, chefkonsulent i Erhvervshus Midtjylland.

Rådgivning til konkrete værktøjer
Erhvervshus Midtjylland har blandt andet vejledt iværksættervirksomheden ReCollector, der netop har lanceret en sortieringsboks til affald.

”Affald er en ressource, som skal genanvendes i en cirkulær økonomi, men det skal være nemt at gøre det rigtige. Da jeg skulle søge patent, blev jeg anbefalet at kontakte Erhvervshus Midtjylland af en bekendt og det viste sig, at jeg kunne få finansieret halvdelen af udgiften til at købe ekstern eksperthjælp”, siger Tenna Holdorff Christiansen, grundlægger af ReCollector.

Læs også: Studerende vil erstatte 42 tons malingemballage med pap

Re-Zip har også været med i et forløb om grøn cirkulær omstilling hos Erhvervshus Midtjylland. Her fik de mulighed for at hyre en rådgiver fra Deloitte.

”Det forløb passede perfekt til os, og vi har fået lavet benhårde beregninger på C02-aftrykket på vores emballage. Sådan en beregning kunne vi aldrig have løftet selv, og samtidig giver en Deloitte-beregning troværdighed”, siger Bo Boddum, indehaver af Re-Zip, der sælger genanvendelig emballage.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

28.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG-råd skal kortlægge udfordringer og muligheder i bygge- og anlægsbranchen

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet