Midtjyske iværksættere har fået øjnene op for grøn omstilling

Erhvervshus Midtjylland ser en stigende tendens til, at grønne forretningsmuligheder bliver et springbræt til iværksættertilværelsen.

Erhvervshus Midtjylland ser en betydelig stigning i virksomheder, der søger viden om bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. Arkivfoto..

09.11.2021

CSR.dk

Tøj af genbrugsplast, stop-madspilds-app’s og opfindelser i alverdens afskygninger. De grønne forretningsmuligheder er mange, og de midtjyske virksomheder er interesserede i at gribe dem. 

Det vurderer Erhvervshus Midtjylland, der kan se en markant stigning i virksomheder, som søger hjælp og vejledning om bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi. 

Læs også: Danske iværksættere laver verdens første CO2-reducerende cloud-løsning

I de tre første kvartaler af 2021 har Erhvervshus Midtjylland således vejledt 49 procent flere virksomheder omkring grøn omstilling end i hele 2020.

Stor diversitet i grøn omstilling
Efterspørgslen efter hjælp kommer både fra etablerede virksomheder og fra unge iværksættere med idéer og forretningsmodeller, der allerede er grønne fra starten:

"Vi ser generelt stor diversitet i iværksætternes forretningsmodeller. Lige fra iværksættere, der arbejder med teknologi og løsninger, der kan optimere produktionsmetoder og arbejdsgange og dermed blandt andet reducere energiforbruget til iværksættere, der har udviklet nye, miljøvenlige udgaver af allerede eksisterende produkter. Vi ser også iværksættere, der skaber en forretning med en cirkulær forretningsmodel, som bidrager til grøn omstilling ved at give nyt liv til produkter, der ellers ville risikere at ende som affald”, siger Henrik Skou Pedersen, chefkonsulent i Erhvervshus Midtjylland.

Rådgivning til konkrete værktøjer
Erhvervshus Midtjylland har blandt andet vejledt iværksættervirksomheden ReCollector, der netop har lanceret en sortieringsboks til affald.

”Affald er en ressource, som skal genanvendes i en cirkulær økonomi, men det skal være nemt at gøre det rigtige. Da jeg skulle søge patent, blev jeg anbefalet at kontakte Erhvervshus Midtjylland af en bekendt og det viste sig, at jeg kunne få finansieret halvdelen af udgiften til at købe ekstern eksperthjælp”, siger Tenna Holdorff Christiansen, grundlægger af ReCollector.

Læs også: Studerende vil erstatte 42 tons malingemballage med pap

Re-Zip har også været med i et forløb om grøn cirkulær omstilling hos Erhvervshus Midtjylland. Her fik de mulighed for at hyre en rådgiver fra Deloitte.

”Det forløb passede perfekt til os, og vi har fået lavet benhårde beregninger på C02-aftrykket på vores emballage. Sådan en beregning kunne vi aldrig have løftet selv, og samtidig giver en Deloitte-beregning troværdighed”, siger Bo Boddum, indehaver af Re-Zip, der sælger genanvendelig emballage.

- HCL

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

20.06.2025CSR.dk

Danske fødevaregiganter er splittede over fremtidens landbrug

20.06.2025CSR.dk

Grønne millioner skal friholde fiskeriet for CO2-afgift

19.06.2025CSR.dk

Naturen bliver overset som finansiel risiko i nordiske virksomheder

18.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Bæredygtighed: Den underkendte konkurrencemæssige fordel

18.06.2025CSR.dk

Investeringsdirektør: Vi skal levere grøn omstilling og gode afkast samtidig

18.06.2025Valified

Sponseret

Trendrapport: ESG er blevet en forretningsdisciplin

17.06.2025CSR.dk

Carlsberg vil gøre Danmark til foregangsland for regenerativt landbrug

17.06.2025CSR.dk

Stark klar til nye klimakrav i byggeriet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle