Midtjyske iværksættere har fået øjnene op for grøn omstilling

Erhvervshus Midtjylland ser en stigende tendens til, at grønne forretningsmuligheder bliver et springbræt til iværksættertilværelsen.

Erhvervshus Midtjylland ser en betydelig stigning i virksomheder, der søger viden om bæredygtighed, cirkulær økonomi og grøn omstilling. Arkivfoto..

09.11.2021

CSR.dk

Tøj af genbrugsplast, stop-madspilds-app’s og opfindelser i alverdens afskygninger. De grønne forretningsmuligheder er mange, og de midtjyske virksomheder er interesserede i at gribe dem. 

Det vurderer Erhvervshus Midtjylland, der kan se en markant stigning i virksomheder, som søger hjælp og vejledning om bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi. 

Læs også: Danske iværksættere laver verdens første CO2-reducerende cloud-løsning

I de tre første kvartaler af 2021 har Erhvervshus Midtjylland således vejledt 49 procent flere virksomheder omkring grøn omstilling end i hele 2020.

Stor diversitet i grøn omstilling
Efterspørgslen efter hjælp kommer både fra etablerede virksomheder og fra unge iværksættere med idéer og forretningsmodeller, der allerede er grønne fra starten:

"Vi ser generelt stor diversitet i iværksætternes forretningsmodeller. Lige fra iværksættere, der arbejder med teknologi og løsninger, der kan optimere produktionsmetoder og arbejdsgange og dermed blandt andet reducere energiforbruget til iværksættere, der har udviklet nye, miljøvenlige udgaver af allerede eksisterende produkter. Vi ser også iværksættere, der skaber en forretning med en cirkulær forretningsmodel, som bidrager til grøn omstilling ved at give nyt liv til produkter, der ellers ville risikere at ende som affald”, siger Henrik Skou Pedersen, chefkonsulent i Erhvervshus Midtjylland.

Rådgivning til konkrete værktøjer
Erhvervshus Midtjylland har blandt andet vejledt iværksættervirksomheden ReCollector, der netop har lanceret en sortieringsboks til affald.

”Affald er en ressource, som skal genanvendes i en cirkulær økonomi, men det skal være nemt at gøre det rigtige. Da jeg skulle søge patent, blev jeg anbefalet at kontakte Erhvervshus Midtjylland af en bekendt og det viste sig, at jeg kunne få finansieret halvdelen af udgiften til at købe ekstern eksperthjælp”, siger Tenna Holdorff Christiansen, grundlægger af ReCollector.

Læs også: Studerende vil erstatte 42 tons malingemballage med pap

Re-Zip har også været med i et forløb om grøn cirkulær omstilling hos Erhvervshus Midtjylland. Her fik de mulighed for at hyre en rådgiver fra Deloitte.

”Det forløb passede perfekt til os, og vi har fået lavet benhårde beregninger på C02-aftrykket på vores emballage. Sådan en beregning kunne vi aldrig have løftet selv, og samtidig giver en Deloitte-beregning troværdighed”, siger Bo Boddum, indehaver af Re-Zip, der sælger genanvendelig emballage.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.12.2024CSR.dk

Det næste klimamål spøger allerede i kullisen

02.12.2024CSR.dk

Bæredygtighedens lange vej ind i bestyrelseslokalet

02.12.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

Kære CFO, kan du både regne og regne den ud?

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

29.11.2024CSR.dk

Slut med flyers og debatindlæg: Klimabevægelsens afsked med den søde aktivisme

29.11.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

6 pointer om CFO’ens rolle i ESG

28.11.2024CSR.dk

Nyt studie belyser forunderligt forbrugerparadoks

27.11.2024CSR.dk

Efter tolv år uden fremskridt: Hvordan kommer shipping i mål?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark

Dato

27.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom