Lærlingeforening vinder årets Verdensmålspris

Med stiftelsen af foreningen Lærlinge for Bæredygtighed har Martin Sejersen udmærket sig som repræsentant for en gruppe, der kan bidrage positivt til fremtiden, lyder vurderingen bag prisuddelingen.

Foreningen Lærlinge for Bæredygtig har siden sin stiftelse været involveret i flere events - blandt andet en debat på årets Folkemøde.. Foto: 123rf.com.

09.11.2023

CSR.dk

En aktiv forkæmper for grønne erhvervsuddannelser og frontløber for læring om klimabevidste byggemetoder.

Sådan lyder nogle af grundende til, at tømrer og bestyrelsesformand Martin Sejersen i år har fået uddelt Verdensmålsprisen 2023 for hans arbejde med den stiftede forening Lærlinge for Bæredygtighed.

Læs også: Entreprenører sender håndværkere på kursus i grøn omstilling

Det skriver Altinget.

Prisuddelingen sker i forbindelse med den såkaldte Verdensmålsuge, som hvert år bliver afholdt i samarbejde med 2030-panelet, Global Compact Network Danmark, Altinget og tænketanken Mandag Morgen.

Og her har juryen særligt haft fokus på, hvordan Martin Sejersen har været en vigtig drivkraft i byggebranchens grønne omstilling.

”Han har sammen med andre lærlinge presset på nedefra for at kunne lære om grønne og klimabevidste byggemetoder. Slutteligt har han kæmpet for og fået lov til at tage Danmarks første grønne svendeprøve i grønt byggeri. Ved den grønne svendeprøve blev der især arbejdet med metoder, der markant nedsætter byggeriets klimapåvirkning. Han repræsenterer en gruppe, der i høj grad kan være med til at bidrage til en mere bæredygtig verden,” lyder det i nomineringen ifølge Altinget.

Foreningen Lærlinge for Bæredygtighed blev stiftet af tømreren og tre andre lærlinge fra erhvervsskolen Next i december 2022. 

Formålet er at skubbe skolernes undervisning i en grønnere retning og har siden sin stiftelse modtaget støtte fra blandt andet Turborgfondet og Boligfonden Kuben.

Læs også: Hverken undervisere eller lærlinge har nok viden om bæredygtigt byggeri

I sommer havde flere af foreningsmedlemmerne også deltaget i Folkemødet for at afholde en debat om bæredygtighed i erhvervsuddannelserne foran beslutningstagere fra Carlsbergfondet.

Derudover har Lærlinge for Bæredygtighed været med til at bygge skolernes bud på Danmarks mest bæredygtige ungdomsbolig – bygningen blev udstillet i forbindelse med Københavns rolle som Arkitekturhovedstad 2023.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)