Kunstig intelligens skal give grønnere madvaner

Startuppen Plant Jammer har udviklet en AI-baseret køkkenassistent, som skal hjælpe det vestlige køkken med at skære ned på kødet til fordel for en mere plantebaseret kost. Senest har Miele investeret en god million kr. i projektet.

Som bruger af Plant Jammer-appen starter man med ingredienserne – de grønne af slagsen - i stedet for en opskrift. Det skal gerne føre til en mere plantebaseret diæt. Illustration: Plant Jammer.

20.08.2018

CSR.dk

En mere alsidig, sundere og ikke mindst grønnere diæt. Det er det overordnede mål med appen Plant Jammer, der er blevet udviklet af den danske startup af samme navn, der trods kort levetid og et yderst begrænset markedsføringsbudget allerede har en omfattende skare af brugere.

Læs også: Mindre spild og mindre kød går hånd i hånd

Midlet til målet er kunstig intelligens, der danner grundlaget for den virtuelle køkkenassistent, som ved at have tygget sig gennem mere end tre millioner opskrifter, kan hjælpe alle med at blive en mere inspireret kok. Og det skal ske med grønsagerne i fokus.

Plant Jammers vision er nemlig først og fremmest at ændre den vestlige diæt fra kødfokuseret til plantebaseret, uden det føles som en løftet pegefinger eller hårdt arbejde.

CEO i Plant Jammer, Michael Haase, er udover asparges også glad for investeringen fra Miele, som han kalder ”en partner for livet”. Foto: Plant Jammer.

Det koncept har for nylig resulteret i en investering ind fra den tyske hvidevarekæmpe Miele, som har erhvervet sig en minoritetspost i Plant Jammer for en kontant investering på 100.000 euro samt 50.000 euro i piloteksperimenter – i alt godt 1,1 mio. kr.

Eksperimenterne skal foregå i Mieles eksperimentelle køkken-setup, hvor de to virksomheder skal arbejde sammen med testbrugere på nye ideer til køkkenudstyr og -flader.

”Vi hjælper vores brugere med at tænke som en kok. Ni ud af ti brugere er super glade for at lave mad med Plant Jammer, en håndfuld kalder det endda en revolution. Vi kunne ikke have bedt om en bedre start. Men vi har stadig mange ting at forbedre. Vi vil ikke kun skabe små krusninger, men ændre de globale køkkenvaner blandt millioner. Så selvfølgelig har vi meget mere arbejde foran os”, siger CEO i Plant Jammer, Michael Haase efter de første tests.

At lytte, når verden beder om forandring
Selvom Plant Jammer kun har en håndfuld måneder på bagen, har appen allerede 10.000 aktive brugere – og det efter at have brugt kun 17 euro (knap 130 kr.) på marketing. Plant Jammer blev sidste år optaget i startup-programmet Accelerace. Også her er man meget interesseret i perspektiverne for kunstig intelligens i fødevaresektoren.

”Plant Jammer er et af de mest interessante AI-projekter i Danmark lige nu. De kommer til at ændre madvaner på globalt plan. Plant Jammer består af en unik kombination af emerging tech, AI, og skaber forandring inden for et hastigt voksende område. Desuden har Michael Haase formået at samle et super stærkt team til at eksekvere sin vision. Vi er derfor heller ikke overraskede over at se en stor spiller som Miele investere i Plant Jammer”, siger Business Accelerator and Investment Manager i Accelerace, Oliver Repenning.

Udover minoritetsposten har Miele også sikret sig retten til at deltage i næste investeringsrunde, hvor de regner med at lægge flere penge i den grønne startup. Og fra hovedkvarteret i Ruhrdistriktet i det vestlige Tyskland ser man frem til udviklingen og samarbejdet.

Læs også: Digital bæredygtighed kræver integritet

”Vi satte os for at finde ud af, om Plant Jammers tilgang kunne være et holdbart alternativ til opskrifter for kommende generationer, og de indledende tests har været et syngende ja. Mieles motto ’Immer Besser’ handler også om at lytte, når verden beder om forandring. Plant Jammers tilgang til madlavning kan meget vel være næste skridt på den rejse”, siger Executive Director for Miele Venture Capital, Gernot Trettenbrein.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet