Kunstig intelligens skal give grønnere madvaner

Startuppen Plant Jammer har udviklet en AI-baseret køkkenassistent, som skal hjælpe det vestlige køkken med at skære ned på kødet til fordel for en mere plantebaseret kost. Senest har Miele investeret en god million kr. i projektet.

Som bruger af Plant Jammer-appen starter man med ingredienserne – de grønne af slagsen - i stedet for en opskrift. Det skal gerne føre til en mere plantebaseret diæt. Illustration: Plant Jammer.

20.08.2018

CSR.dk

En mere alsidig, sundere og ikke mindst grønnere diæt. Det er det overordnede mål med appen Plant Jammer, der er blevet udviklet af den danske startup af samme navn, der trods kort levetid og et yderst begrænset markedsføringsbudget allerede har en omfattende skare af brugere.

Læs også: Mindre spild og mindre kød går hånd i hånd

Midlet til målet er kunstig intelligens, der danner grundlaget for den virtuelle køkkenassistent, som ved at have tygget sig gennem mere end tre millioner opskrifter, kan hjælpe alle med at blive en mere inspireret kok. Og det skal ske med grønsagerne i fokus.

Plant Jammers vision er nemlig først og fremmest at ændre den vestlige diæt fra kødfokuseret til plantebaseret, uden det føles som en løftet pegefinger eller hårdt arbejde.

CEO i Plant Jammer, Michael Haase, er udover asparges også glad for investeringen fra Miele, som han kalder ”en partner for livet”. Foto: Plant Jammer.

Det koncept har for nylig resulteret i en investering ind fra den tyske hvidevarekæmpe Miele, som har erhvervet sig en minoritetspost i Plant Jammer for en kontant investering på 100.000 euro samt 50.000 euro i piloteksperimenter – i alt godt 1,1 mio. kr.

Eksperimenterne skal foregå i Mieles eksperimentelle køkken-setup, hvor de to virksomheder skal arbejde sammen med testbrugere på nye ideer til køkkenudstyr og -flader.

”Vi hjælper vores brugere med at tænke som en kok. Ni ud af ti brugere er super glade for at lave mad med Plant Jammer, en håndfuld kalder det endda en revolution. Vi kunne ikke have bedt om en bedre start. Men vi har stadig mange ting at forbedre. Vi vil ikke kun skabe små krusninger, men ændre de globale køkkenvaner blandt millioner. Så selvfølgelig har vi meget mere arbejde foran os”, siger CEO i Plant Jammer, Michael Haase efter de første tests.

At lytte, når verden beder om forandring
Selvom Plant Jammer kun har en håndfuld måneder på bagen, har appen allerede 10.000 aktive brugere – og det efter at have brugt kun 17 euro (knap 130 kr.) på marketing. Plant Jammer blev sidste år optaget i startup-programmet Accelerace. Også her er man meget interesseret i perspektiverne for kunstig intelligens i fødevaresektoren.

”Plant Jammer er et af de mest interessante AI-projekter i Danmark lige nu. De kommer til at ændre madvaner på globalt plan. Plant Jammer består af en unik kombination af emerging tech, AI, og skaber forandring inden for et hastigt voksende område. Desuden har Michael Haase formået at samle et super stærkt team til at eksekvere sin vision. Vi er derfor heller ikke overraskede over at se en stor spiller som Miele investere i Plant Jammer”, siger Business Accelerator and Investment Manager i Accelerace, Oliver Repenning.

Udover minoritetsposten har Miele også sikret sig retten til at deltage i næste investeringsrunde, hvor de regner med at lægge flere penge i den grønne startup. Og fra hovedkvarteret i Ruhrdistriktet i det vestlige Tyskland ser man frem til udviklingen og samarbejdet.

Læs også: Digital bæredygtighed kræver integritet

”Vi satte os for at finde ud af, om Plant Jammers tilgang kunne være et holdbart alternativ til opskrifter for kommende generationer, og de indledende tests har været et syngende ja. Mieles motto ’Immer Besser’ handler også om at lytte, når verden beder om forandring. Plant Jammers tilgang til madlavning kan meget vel være næste skridt på den rejse”, siger Executive Director for Miele Venture Capital, Gernot Trettenbrein.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

30.09.2024CSR.dk

Regeringens nølen kan koste fjernvarmekunder i Viborg 700 mio. kr.

16.09.2024Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

12.09.2024CSR.dk

Får 35 millioner til mere bæredygtig turisme: København skal lede nyt EU-projekt

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

28.08.2024CSR.dk

Aktivister sagsøger EU for "groft utilstrækkelige" klimamål for 2030

19.08.2024Green Moves

Sponseret

Hastigt voksende certificering skiller fårene fra bukkene

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online