Kolding slår dørene op for ny fødevarebank

Efter flere måneders hårdt arbejde kunne FødevareBanken i morges slå dørene op til sin nye afdeling i Kolding, hvor frivillige kører ud med frisk overskudsmad til udsatte borgere.

Overmarksgården i Kolding, der er et boligtilbud for socialt udsatte var et af de første steder, der fik besøg på FødevareBankens allerførste rute i Kolding. Foto: FødevareBanken..

12.12.2017

CSR.dk

Efter flere måneders arbejde med at etablere FødevareBankens nye afdeling i Kolding, kunne den første kølebil i går morges køre afsted med god og frisk overskudsmad til sociale væresteder, herberger og krisecentre i og omkring Kolding.

Læs også: Wefood redder over 100 tons mad fra madspildsdøden

"Det har været utrolig spændende at starte FødevareBankens gode koncept op her i Kolding, og nu glæder vi os til at komme i gang med det, det virkelig handler om, nemlig at få formidlet god, frisk overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister til organisationer for socialt udsatte", siger driftschef i Kolding, Martin Brink.

Forud for åbningen af den nye afdeling er der blevet arbejdet hårdt på at ansætte folk, finde lokaler, oplære frivillige, finde modtagesteder, indkøbe kølebil og finde fødevaredonorer. Men i går, mandag d. 11. december, var Martin Brink og hans team klar med første levering af overskudsmad.

Store virksomheder donerer mad
Det er virksomheder som blandt andet Arla, Easyfood, Aarstiderne, H&P Frugt og Naturmælk, der leverer mad til FødevareBanken i Kolding.

Det er mad, der ikke har overskredet sidste salgsdato, men som af forskellige årsager alligevel ikke kan sælges og eller skulle have været smidt ud. Det kan for eksempel skyldes produktionsoverskud, fejl på etiketter, beskadiget emballage eller kort holdbarhed.

Modtagerstederne er blandt andet Gademix, som er et socialt værested for unge, Overmarksgården, et boligtilbud for udsatte og hjemløse med misbrugsproblemer, og Kolding Krisecenter, som tager hånd om voldsramte kvinder med og uden børn.

Til at begynde med er det planen at koncentrere sig om Kolding, Fredericia og Middelfart. Herefter kommer Esbjerg og byerne på vej dertil og dækningsområdet udvides ned til grænsen og Als.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne

Om tre år er det meningen, at FødevareBankens afdeling i Kolding skal være fuldt etableret og dækkke hele Region Syd.

- EL

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

24.06.2025CSR.dk

EU-Kommissionen vil droppe krav mod greenwashing

05.06.2025BSR

Sponseret

Advancing a People-Centered Approach to Sovereign Debt

08.05.2025BSR

Sponseret

The EU AI Act: Where Do We Stand in 2025?

28.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
ESG Summer School - Live Webinar - Learn to speak ESG

Want to work with ESG and sustainable business? Even experienced professionals can get lost in the terminology. Gain a clear overview and insight into the key terms and abbreviations, so you can understand and discuss how companies can create value for both society and the bottom line.

Dato

03.07.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
ESG Sommerskole - Live Webinar - Lær at tale ESG

Ønsker du at arbejde med ESG og bæredygtig business? Selv erfarne fagfolk roder rundt i begreberne. Få overblik og indblik i de centrale nøgleord og bogstavsforkortelser. Så du kan forstå og tale med om, hvordan virksomheder kan skabe værdi for både samfund og bundlinje.

Dato

04.07.2025

Tid

09:00

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn