Interessen for Verdensmål lever trods krise

Flere rådgivningsvirksomheder med speciale i CSR og FN’s verdensmål melder om fortsat god eller ligefrem stigende interesse for området fra danske virksomheder på trods af Coronakrisen. Verdensmålene har især hos større virksomheder stadig momentum, lyder det fra eksperter. Flere forventer ligefrem øget interesse for bæredygtig og ansvarlig forretning i den kommende tid.

17.04.2020

Marianne A. O. Andersen, CSR.dk

Dennis Friis Thaagaard, CEO i virksomheden Sustainor, der hjælper små og store virksomheder til at lykkes med CSR, har susende travlt for kunderne i øjeblikket. Han siger: 

”Jeg er ikke bange for, at verdensmålene bliver lagt i mølpose. Selvom nogle SMV lige nu har brug for tid til at slikke sår, så klør de store virksomheder på med den langsigtede bæredygtige udvikling. Simpelthen fordi det er god forretning. De store vil presse de mindre virksomheder til at komme op i trit for at kunne levere. Så de skal nok også komme med igen.”

Dennis Friis Thaagaard forventer øget fokus på samfundsansvar efter krisen. Både hos forbrugere, virksomheder og beslutningstagere. Han siger: 

”Så snart, vi har mental båndbredde igen, vil vi fortsætte med at bruge en ansvarlig tilgang til at tjene penge, tiltrække kunder, investorer og medarbejdere og minimere risiko for dårlige omtale. Så Coronakrisen kommer ikke til at betyde, at ansvarlig forretning sakker bagud. Den har måske ligefrem givet os en form for sammenhold, hvor vi ikke peger fingre ad hinanden, men hellere står sammen.”

Kortere lunte over ikke-bæredygtighed
Også Anne Larsen, partner i virksomheden BetterGreen, som rådgiver virksomheder og organisationer i at skabe forretningsmæssig værdi gennem bæredygtige forbedringer, ser den nuværende krise som et muligt boost til arbejdet for en mere bæredygtig agenda hos virksomheder Hun siger:

”Med Corona har vi oplevet en fjern problemstilling, som i et splitsekund rykkede tæt på. Det er helt oplagt, at vi bruger den erfaring på at ville handle på verdensmålene, når vi lige er kommet os over chokket. Jeg er sikker på, at vi bruger den erfaring til en samlet større fælles indsats for en bæredygtig verden. På samme måde vil vi som forbrugere nok være mere intolerante over for virksomheder, der ikke opfører sig bæredygtigt. Vores lunte er blevet kortere, fordi vi har set, hvor hurtigt, fjerne problemer træder ind i vores hverdag.”

Helt konkret oplever BetterGreen lige nu, at nogle af kunderne arbejder ufortrødent videre, mens andre lige har brug for et pusterum, mens man alligevel ikke kan mødes face-to-face. Til gengæld ser hun for tiden stor omstillingsparathed hos virksomhederne.

”Men jeg er sikker på, at Corona som kraftfuld disruption har sat gang i masser af forretningsideer og forretningsmodeller. Disse nye ideer og modeller vil helt sikkert have ansvarlighed og bæredygtighed som en grundlæggende ingrediens,” siger Anne Larsen.

Kan gå begge veje
Fra medie- og communityplatformen CSR.dk er redaktør Eva Harpøth Skjoldborg mere forsigtigt entusiastisk: 

”Der er ingen tvivl om, at Coronakrisen har potentiale til at øge indsatsen for bæredygtighed og samfundsansvar i virksomhederne. Den har bare også potentiale til det modsatte. Det bliver helt afgørende, hvordan beslutningstagere vælger at håndtere den økonomiske krise efter Corona. Bliver det fremadrettede, f.eks. grønne, investeringer, der skal sætte gang i økonomien og forretningen, eller bliver det mere business as usual-indsatser? Tør vi holde fast i den stemning af sammenhold og uegennytte, vi ser i samfundet nu? Det kan gå begge veje,” siger hun. 

”En anden vigtig faktor er, hvor tæt ens indsats for verdensmål etc. er knyttet til ens forretning. Indsatser, der ikke er det, vil have større risiko for at blive skåret væk, når der skal spares,” tilføjer hun. 

Fra et af de mere generelle managementhuse meldes mere fortrøstningsfuldt ud. Her har man de sidste oplevet, at nye opgaver inden for CSR er blevet underskrevet.

”Vi har fået en stor opgave ind på dette område og har en mere på vej. Vi oplever, at folk netop har fået åbnet øjnene for samfundssind. Jeg tror, at interessen fortsætter,” siger Birgitte Kofod Olsen, partner i Carve Consulting og ekspert i samfundsansvar og verdensmål.

Marianne A. O. Andersen er kommunikationsrådgiver med speciale i CSR og verdensmål.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: coronakrisen

Både redaktionen og partnere på CSR.dk skriver løbende om coronakrisen. Vi har samlet alle artikler her. 

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)