Ingen engangsemballage på årets Kulturhavn Festival

I samarbejde med Mad & Marked og New Loop introducerer Kulturhavn 2022 et nyt pantsystem med vaskbare, genbrugelige kopper, skåle og bakker – en omfattende indsats, der skal bane vejen for mere bæredygtige festivaler.

Foto: Christina Christensen/Mad&Marked.

26.08.2022

CSR.dk

Når sult og tørst skal stilles til events og festivaller følger der typisk et stort forbrug af engangsemballage med. Men hvis man i år besøger Kulturhavns festivalpladser ved Frederiks Brygge og Orientkaj i København, vil man som noget nyt få et bredt udvalg af street food og drikkevarer serveret i vaskbar emballage med pant. 

“Hos Kulturhavn vil vi gerne være med til at skubbe i retning af mere miljøvenlige løsninger til events og bidrage til den grønne omstilling. Derfor er vi utrolig begejstrede over, at vi takket være vores samarbejdspartnere i år kan prøve kræfter med et nyt pantsystem og vaskbar emballage – der uden tvivl er et skridt i den rigtige retning,” siger projektleder hos Kulturhavn, Esther Jexen Dall.

Så på festivalpladserne vil man, når man køber mad, øl eller en kaffe, betale et pantbeløb for det service, man får sit køb serveret i. Panten kan man enten få til sig selv eller donere den til foreningen Havhøst, som er en sammenslutning af maritime nyttehaver i hele Danmark, hvor man primært dyrker muslinger, og oplyser om og underviser i en blå-grøn omstilling med regenerative metoder.

Debut for nyt samarbejde 
Indsatsen med vaskbar emballage på Kulturhavn er begyndelsen på et nyt samarbejde mellem foodtruck-leverandøren Mad & Marked og impact-startuppen New Loop, som arbejder på at udvikle et cirkulært pantsystem til take away-emballage.

”Vi arrangerer street food events, hvor små, selvstændige food trucks serverer gademad fra hele verden. Maden bliver typisk serveret i engangsemballage, og sammen med stadeholderne arbejder vi både på at reducere mængden af emballage og på at finde alternative serveringsmåder,” siger Ulrika Mårtensson, kommunikations- og marketingchef i Mad & Marked.

Læs også: Undersøgelse: Danskerne stiller større krav til takeaway-leverandører

”Til Kulturhavn tester vi – i samarbejde med Kulturhavn og New Loop – vaskbar service, som er én af de løsninger, vi kigger på i vores bæredygtighedsarbejde. Vi er spændte på, hvordan det hele kommer til at forløbe, for det er ikke problemfrit at etablere og håndtere vaskbar service til så stort et event som Kulturhavn. Vi glæder os til at høste erfaringer og blive klogere sammen med Kulturhavns gæster, der spiller en vigtig rolle i håndteringen,” fortsætter hun.

Københavns Kommune har allerede et krav at bruge vaskbare kopper til events for flere end 500. Til Kulturhavn har Mad & Marked valgt også at teste bakker og skåle og et omfattende pantsystem. En indsats der er fint i tråd med Københanvs overborgmester Sophie Hæstorps nylige udmelding om at ville teste pantsystemer på take away-emballage i København.

”Derfor har vi også sendt en invitation til borgmesterkontoret, og håber, at de har mulighed for at kigge forbi og se, hvordan det kan se ud i praksis. Ellers udarbejder vi også en rapport efter festivalen,” siger Ulrika Mårtensson.

Kulturændring nødvendig
Hos New Loop, som arbejder med at udvikler et cirkulært og bæredygtigt pantsystem for engangsemballage, glæder man sig også over det nye samarbejde, og at deres emballage- og pantsystem i år bliver en del af Kulturhavn Festival.

“For at kunne skabe et nyt pantsystem til take away-emballage, skal vi ændre kulturen fra brug og smid ud, til at alle vores ressourcer nu har værdi. Det kræver både, at medarbejderen og forbrugeren bliver bevidste omkring alternative løsninger til engangsemballage. Derfor er vi superglade for vores nye samarbejde med Mad & Marked, der bidrager til kulturændringen og den grønne omstilling med opbakning fra Kulturhavn,” siger Gitte Saaby Kjær, COO og medstifter af New Loop. 

- EHS

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online