GroupM Danmarks lancerer forbedrede barselsvilkår, der adskiller sig markant fra normen på området

For at skabe optimale rammer for et bæredygtigt familie- og arbejdsliv sætter GroupM barren højt med sin nye familiepolitik. Det betyder blandt andet, at alle GroupM Danmarks medarbejdere fra november får ens barselsvilkår uanset køn, familiekonstellation eller tilhørsforhold til barnet.

15.12.2021

CSR.dk

Visionen bag den nye familiepolitik er at skabe en barselsrejse, der er ensartet og transparent for alle medarbejdere. Den nye familiepolitik skal tage livtag med især tre udfordringer:

1. Alle typer af forældre og familier skal have samme vilkår.
2. Mænd og kvinder skal sikres samme pensionsopsparing, og endelig
3. Skal de barslende tilbydes en bedre tilbagevenden til arbejdet efter endt barsel. De nye tiltag tilgodeser forældre i langt højere grad end branchens vilkår generelt.

“Vores branche har ikke ligefrem ligget i front, når det gælder barselsregler og familiepolitik. Det gør vi radikalt op med, og sætter forhåbentligt en ny standard for hele branchen. Vi fjerner de forældede forestillinger om familiekonstellationer og skaber ensartethed på tværs af biologi, sociale relationer og køn. Og så eliminerer vi de negative konsekvenser for kvinder på barsel. Det gælder f.eks. lavere pensionsopsparing og dårlig balance mellem arbejde og privatliv”, siger GroupM CEO Jonas Hemmingsen.

Ved at tage bedre højde for den enkeltes livsfaser og forskellige familiekonstellationer vil GroupM bidrage til et mere bæredygtigt arbejdsliv, og derigennem både fastholde eksisterende og tiltrække nye dygtige medarbejdere. Mange nye forældre skifter nemlig arbejde kort tid efter barsel.

Med de nye regler gives alle typer forældre og familier de samme fair og lige vilkår. Det gælder, uanset om de er LGBTQI+ forældre, adoptanter eller en forælder, der ikke bor fast sammen med barnet.

De nye regler omfatter også vilkår for pension. Under den nye ordning betales fuld pension nu under hele barselsperioden. Dermed løser GroupM det grundlæggende problem, at kvinder i gennemsnit har en pensionsformue, der er 24 procent mindre end mænds (Kilde: Danica Pension).

Læs også: De danske barselsregler trænger til en brush up

”Selvom vores folkevalgte forsøger at skabe lighed i barselsperioderne, så er det fortsat sådan, at kvinderne afholder mest barsel. Og da minimumskravet i dag kun er betaling af pension under lønperioden, står kvinderne ofte tilbage med en mindre pensionsopsparing. Vi blander os ikke i beslutningen om hvem, der holder barsel, men sikrer med vores nye regler samme økonomiske vilkår for den barslende”, siger Jonas Hemmingsen.

Endeligt skal de nye vilkår gøre det nemmere for forældre at vende tilbage på arbejde efter endt barsel. Det handler om at tilbyde en bedre balance mellem familieliv og arbejdsliv. I GroupM oplever man for ofte, at forældre efter endt barsel alt for hurtigt forlader gruppen igen. En intern undersøgelse viser, at frafaldet bl.a. skyldes manglende fleksibilitetsmuligheder i arbejdstider, for dårlige onboardingprocesser ved tilbagekomst, el.lign.

“Med et nyt familiemedlem kan mange have behov for at være mere hjemme i perioden efter barslen eller måske bare en mere fleksibel arbejdsdag. Derfor kan det være af stor betydning for mange, hvis de ikke skal vende tilbage til en fuld arbejdsuge efter endt barsel. Undersøgelser viser også, at forældre typisk er langt mere effektive og produktive i arbejdet, når de vender tilbage fra barsel, så vi er overbeviste om, at det også økonomisk kan svare sig”, siger Jonas Hemmingsen.

Efter GroupM-reglerne kan første barselstager få op til 14 uger på nedsat tid (30 timer) og anden barselstager op til 7 uger på nedsat tid med fuld løn efter endt barsel. På den måde kan forældre og børn lande bedre i det nye liv – uden at bekymre sig om økonomien.

GroupM Danmarks nye familiepolitik:

- Kønsneutralitet: Køn er uden betydning. En barselstager er enten “Første barselstager” eller “Anden barselstager”.
- Diversitet: Vilkårene rummer alle familier. Også dem med andre konstellationer end mor og far og egne børn.
- Lige rettigheder for adoptanter: Adoptanter er ligestillet med biologiske forældre samme vilkår).
- Pension under hele barslen: Både under perioden med fuld løn, men også når den barslende er på barselsdagpenge. Normen er pension i fuldløn-perioden.
- 4 ugers barsel for anden barselstager. Normen er 2 uger.
- Nedsat tid efter barsel med fuld løn i perioden.
- Omsorgsdage med fuld løn for alle.
- Sorgorlov med fuld løn. Normen er dagpengesats i orlovsperioden.
- GroupM tilbyder også barselsnetværk internt i gruppen samt flere familiearrangementer, særlige kontormøbler, fokusrum, m.v.

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)