Grønne SMV’er viste sig frem og skabte netværk

Bæredygtighedsmessen Grøn KBH blev afviklet i weekenden med god succes. For arrangøren bag handlede det om at give de mindre virksomheder en realistisk mulighed for at vise sig frem og på den måde skabe momentum. Tesla vil med næste år.

Grøn KBH bød på 50 forskellige udstillere af alt fra fødevarer og tekstiler til tandbehandlinger og elproduktion fra solpaneler i Afrika. Foto: Anders Kampmann.

12.06.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

Eventen samlede 50 SMV’er og organisationer fra en række forskellige forretningsområder, men med det til fælles, at de en ansvarsbevidsthed for miljøet, klimaet, verdens generelle udvikling og på andre måder the common good centralt i deres strategi.

”Med en messe som den her, vil vi give en masse små virksomheder og start-ups en mulighed for at vise sig frem, som ikke slår bunden ud af deres økonomi, hvis de ikke får solgt nok undervejs. Det handler om at få fat i de kunder, som i forvejen er bevidst om den grønne agenda, og så handler det ligeså meget om, at virksomhederne kan møde hinanden til netværk og inspiration på tværs af brancherne. Og så kan vi jo se, at markedet for denne her type virksomheder vokser”, sagde direktør for GreenSpeak, Anders Bøgeløv Jensen.

Det Hemmelige Likørselskab har indtil videre to produkter på hylderne. Nogle af etiketterne er lavet af bionedbrydeligt papir med karsefrø indeni, der således kan plantes ud. Foto: Anders Kampmann.

Netværk bliver guld værd
Blandt udstillerne var det nystartede mikrobryggeri Det Hemmelige Likørselskab, der som navnet antyder laver likører – indtil videre to slags – og baserer sig på økologiske og fairtrade-certificerede råvarer og produktionsmetoder.

Som de fleste andre udstillere på messen, er selskabet ved at skabe sig et navn i en nicheindustri, og her er målrettede forbrugerevents en god vej frem, både til at møde kunder og potentielle samarbejdspartnere.

”Jeg synes det er et fantastisk forum til at møde ligesindede. Her er alt fra passionerede gæster, der brænder for at styre samfundet i en mere bæredygtig retning, til andre start-up-virksomheder, der kender de udfordringer og glæder, der ligger bag at starte et bæredygtigt foretagende. Alle er interesserede i at høre om virksomheden og alle de grønne, bæredygtige, etiske og genbrugstanker og -principper, der er vores fundament, og det netværk, jeg får med hjem er guld værd”, fastslog direktør Christina Hummeluhr.

Skraldespandene fra Flexowaste blev anvendt i udstillingshallen. Foto: Anders Kampmann.

En mulig fremtidig samarbejdspartner for Det Hemmelige Likørselskab stod da heller ikke mange meter væk i den gamle sporvognsremise. Flexowaste er med stifter Christian Ebbesens ord en af de virksomheder, der allerede har taget de nyligt afleverede anbefalinger om cirkulær økonomi til sig og implementeret dem i et markedsklart produkt.

”Det er en simpel løsning til at håndtere fremtidens udfordring med affaldssortering. En skalérbar kasse fremstillet i genbrugsplast, der kan foldes og bruges med eller uden pose, er nem at genanvende og sortere, og som udnytter sine ressourcer optimalt. Det tager fat om roden på de cirkulære tanker og gør dem til virkelighed”, forklarede Christian Ebbesen.

Større rammer næste år – plads til de store
Derudover bød messen på økologisk brød, øl, kosmetik og tøj, certificerede solbriller af træ, biodynamiske afgrøder, insektsnacks, sundheds- og helseprodukter, solpanelløsninger fra Ingeniører uden Grænser og meget andet.

Anders Bøgeløv Jensen (bagerst) og resten af teamet fra GreenSpeak ser allerede frem til næste års messe, som de håber bliver endnu større. PR-foto..

Netop den brede palet af udstillere og den gode forhåndsinteresse for messen, er noget af det, der gør GreenSpeak-folkene optimistiske omkring kommende udgaver af eventen, og lader drømmene om større forhold udfolde sig.

Læs også: Grønt byggeri – stort potentiale og store udfordringer

”Da vi først meldte ud, af messen ville finde sted, fik vi rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som også ville have været med. Fx havde vi været i dialog med Tesla, som var usikre i starten, men så vendte tilbage 14 dage før vi slog dørene op, men som vi så måtte sige nej til, fordi vi simpelthen ikke havde plads. Så næste år håber vi på at finde nogle endnu større rammer, så vi kan få alle med, også de store”, sluttede Anders Bøgeløv Jensen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

BeWo introducerer deres automatiserede CO2- beregnings integration til Microsoft Dynamics 365 Business Central

22.07.2024BEWO ApS

Sponseret

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)