Grønne SMV’er viste sig frem og skabte netværk

Bæredygtighedsmessen Grøn KBH blev afviklet i weekenden med god succes. For arrangøren bag handlede det om at give de mindre virksomheder en realistisk mulighed for at vise sig frem og på den måde skabe momentum. Tesla vil med næste år.

Grøn KBH bød på 50 forskellige udstillere af alt fra fødevarer og tekstiler til tandbehandlinger og elproduktion fra solpaneler i Afrika. Foto: Anders Kampmann.

12.06.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

Eventen samlede 50 SMV’er og organisationer fra en række forskellige forretningsområder, men med det til fælles, at de en ansvarsbevidsthed for miljøet, klimaet, verdens generelle udvikling og på andre måder the common good centralt i deres strategi.

”Med en messe som den her, vil vi give en masse små virksomheder og start-ups en mulighed for at vise sig frem, som ikke slår bunden ud af deres økonomi, hvis de ikke får solgt nok undervejs. Det handler om at få fat i de kunder, som i forvejen er bevidst om den grønne agenda, og så handler det ligeså meget om, at virksomhederne kan møde hinanden til netværk og inspiration på tværs af brancherne. Og så kan vi jo se, at markedet for denne her type virksomheder vokser”, sagde direktør for GreenSpeak, Anders Bøgeløv Jensen.

Det Hemmelige Likørselskab har indtil videre to produkter på hylderne. Nogle af etiketterne er lavet af bionedbrydeligt papir med karsefrø indeni, der således kan plantes ud. Foto: Anders Kampmann.

Netværk bliver guld værd
Blandt udstillerne var det nystartede mikrobryggeri Det Hemmelige Likørselskab, der som navnet antyder laver likører – indtil videre to slags – og baserer sig på økologiske og fairtrade-certificerede råvarer og produktionsmetoder.

Som de fleste andre udstillere på messen, er selskabet ved at skabe sig et navn i en nicheindustri, og her er målrettede forbrugerevents en god vej frem, både til at møde kunder og potentielle samarbejdspartnere.

”Jeg synes det er et fantastisk forum til at møde ligesindede. Her er alt fra passionerede gæster, der brænder for at styre samfundet i en mere bæredygtig retning, til andre start-up-virksomheder, der kender de udfordringer og glæder, der ligger bag at starte et bæredygtigt foretagende. Alle er interesserede i at høre om virksomheden og alle de grønne, bæredygtige, etiske og genbrugstanker og -principper, der er vores fundament, og det netværk, jeg får med hjem er guld værd”, fastslog direktør Christina Hummeluhr.

Skraldespandene fra Flexowaste blev anvendt i udstillingshallen. Foto: Anders Kampmann.

En mulig fremtidig samarbejdspartner for Det Hemmelige Likørselskab stod da heller ikke mange meter væk i den gamle sporvognsremise. Flexowaste er med stifter Christian Ebbesens ord en af de virksomheder, der allerede har taget de nyligt afleverede anbefalinger om cirkulær økonomi til sig og implementeret dem i et markedsklart produkt.

”Det er en simpel løsning til at håndtere fremtidens udfordring med affaldssortering. En skalérbar kasse fremstillet i genbrugsplast, der kan foldes og bruges med eller uden pose, er nem at genanvende og sortere, og som udnytter sine ressourcer optimalt. Det tager fat om roden på de cirkulære tanker og gør dem til virkelighed”, forklarede Christian Ebbesen.

Større rammer næste år – plads til de store
Derudover bød messen på økologisk brød, øl, kosmetik og tøj, certificerede solbriller af træ, biodynamiske afgrøder, insektsnacks, sundheds- og helseprodukter, solpanelløsninger fra Ingeniører uden Grænser og meget andet.

Anders Bøgeløv Jensen (bagerst) og resten af teamet fra GreenSpeak ser allerede frem til næste års messe, som de håber bliver endnu større. PR-foto..

Netop den brede palet af udstillere og den gode forhåndsinteresse for messen, er noget af det, der gør GreenSpeak-folkene optimistiske omkring kommende udgaver af eventen, og lader drømmene om større forhold udfolde sig.

Læs også: Grønt byggeri – stort potentiale og store udfordringer

”Da vi først meldte ud, af messen ville finde sted, fik vi rigtig mange henvendelser fra virksomheder, som også ville have været med. Fx havde vi været i dialog med Tesla, som var usikre i starten, men så vendte tilbage 14 dage før vi slog dørene op, men som vi så måtte sige nej til, fordi vi simpelthen ikke havde plads. Så næste år håber vi på at finde nogle endnu større rammer, så vi kan få alle med, også de store”, sluttede Anders Bøgeløv Jensen.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

16.10.2024CSR.dk

Techgiganter satser nu – også – på atomkraft

15.10.2024CSR.dk

Lidls nye hovedkontor opnår højeste grad af DGNB-certificering og særlig udmærkelse

14.10.2024BSR

Sponseret

An Impact-Based Approach to Responsible AI

14.10.2024MäRK

Sponseret

Fra bæredygtighedstænkning i erhvervslivet til forretningstænkning i bæredygtighed

14.10.2024Schneider Electric

Sponseret

EVENT: Besøg hackernes verden og beskyt dig bedre mod cyberangreb

11.10.2024CSR.dk

Bæredygtighed er også genbrug af gode ideer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online