Gør cirkulær økonomi til fremtidens forretning

CSR I Praksis-konferencen d 18/5 giver gennem seks seminarer hands-on vejledning i at bruge FN’s Verdensmål i CSR-indsatsen. På Lifestyle & Design Clusters seminar skal deltagerne arbejde med cirkulær økonomi og mål nr 12: ansvarligt forbrug og produktion

Isabella Holmgaard, projektleder ved Den Nationale Cirkulær Økonomi Hub, er vært for Lifestyle & Design Cluster seminar d. 18/5.

27.04.2017

CSR.dk

”På workshoppen vil virksomhederne gennem værdikæde-mapping blive bevidste om hvert led i forsyningskæden, opdage potentielle partnerskaber og se mulighederne for at videreudvikle en bæredygtig forretningsmodel,” siger Isabella Holmgaard og fortæller, at udgangspunktet er, hvordan virksomhederne kan blive mere bæredygtige, være innovative og samarbejde om at løse de udfordringer, Verdensmålene peger på.

Læs også: Program for CSR i Praksis

Og hun ved, hvad hun snakker om. Som projektleder ved Den Nationale Cirkulær Økonomi Hub under Lifestyle & Design Cluster arbejder hun dagligt på at øge de deltagende virksomheders ressourceeffektivitet og lukke deres materiale-kredsløb: affald skal ikke ses som et restprodukt, men som en ressource, der kan recirkuleres ind i nye værdikæder, og hvor designprocesser og teknologisk udvikling går hånd i hånd for optimering af forretningsmodeller.

Læs også: Den Nationale Cirkulær Økonomi Hub

Verdensmålene, og særligt mål nr. 12, udgør den naturlige ramme for denne indsats. Men Isabella Holmgaard peger samtidigt på, at Lifestyle & Design Cluster ser det som en forpligtelse at arbejde med målene:

”Som innovationsnetværk inden for bolig- og beklædningsbrancherne er det helt naturligt for os at inddrage Verdensmålene i vores arbejde - særligt fordi design og modeindustrien er med til at skabe en del af de udfordringer, som målene sætter fokus på at få løst. At vi i netop vores brancher bærer en stor del af ansvaret, og at netop vores brancher kan gøre væsentlige fremskridt, er en stor drivkraft for os. Det er for os et naturligt ansvar at arbejde med de elementer, som målene pointerer, og dertil oplever vi, at arbejdet med målene, også fra et forretningsmæssigt perspektiv, kan have væsentlige fordele for de mange virksomheder, vi er i tæt kontakt med.”

Stort forretningsmæssigt potentiale
Isabella Holmgaard mener, at virksomhederne bør tage del i Verdensmålenes opfyldelse ved først og fremmest at træffe ansvarlige valg i måden, de driver forretning på. Lifestyle & Design Cluster er sat i verden for at hjælpe virksomhederne til at få den indsigt og motivation, det kræver, og støtter dem i det gennem tæt dialog om fx de sociale, etiske og miljømæssige fordele ved et bæredygtigt og særligt cirkulært forretningsgrundlag.

”Det forretningsmæssige potentiale ved ressourceoptimering og strategiske partnerskaber er stort og gennem fokuseret værdikædesamarbejde kan en cirkulær forretningsmodel blive realiseret og skabe bæredygtig udvikling,” understreger hun og fortsætter, at det er, når virksomhederne tænker innovativt, de for alvor finder vejene til at bidrage til at løse fremtidens miljømæssige, etiske og sociale udfordringer samtidig med, de styrker deres forretning.

Læs også: Lifestyle & Design Cluster

Det er her, koblingen mellem Verdensmålene og CSR-indsatsen er nyttig. For hvor det at være innovativ, handle bæredygtigt og gøre en forskel for mange virksomheder kan virke abstrakt, kan målene fungere som en guideline som tydeliggør, hvor indsatsen bør gøres.

Isabella Holmgaard er overbevist om, at flere af de deltagende virksomheder i løbet af workshoppen vil opleve, at der ikke skal meget til, for at de kan få et udbytte af en cirkulær forretningsmodel.

”Mange virksomheder er slet ikke klar over, at de allerede gør en indsats, som faktisk imødekommer verdensmålene, og som med små ændringer kan skabe stor værdi dem. Det får vi i workshoppen frem med værdikæde-mapping, og samtidigt ser vi på, hvordan der kan videreudvikles for at få udløst det forretningsmæssigt bæredygtige potentiale. I sidste ende handler det om, at virksomhederne skal have skabt overblik over deres bæredygtige initiativer, og hvordan de kan kommunikere dem til fordel for såvel egen forretning som for samarbejdspartnere, forbrugere og samfund.”

Brug Verdensmålene i CSR-indsatsen
Med seks stærke organisationer bag 12 inspirerende hands-on seminarer giver CSR i Praksis-konferencen rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan Verdensmålene kan bruges i CSR-indsatsen. Konferencen er både for private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller vidensbegærlige omkring Verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.

Læs også: tilmelding til CSR i Praksis

De seks organisationer og deres emner er følgende:

  • KEA – Verdensmålene i en design kontekst - et mulighedsrum for samarbejder på tværs,
  • Lifestyle & Design Clusters – brug Verdensmålene til innovation og skab en holdbar forretning,
  • Danish Food Cluster – CSR i praksis – også i fødevarebranchen!,
  • Skovdyrkerne - partnerskaber med grønne NGO’er om Verdensmålene,
  • JURAAD - Som leder kan du bruge lovgivningen som løftestang i dit CSR arbejde - hvis du kender den,
  • Grakom - Verdensmålene i et forretningsmæssigt perspektiv

Konferencen indledes med indlæg ved chefkonsulent i DI Sara Krüger Falk under titlen ”Arbejd med FN's verdensmål i CSR-indsatsen”, og hun vil her komme ind på nogle af de initiativer, der er sat i søen for at hjælpe virksomhederne i deres arbejde med Verdensmålene. Som vært for konferencen byder KEA's administrerende direktør Ingo Østerskov velkommen.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

06.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

06.12.2024CSR.dk

De største temaer på CSR.dk i hele 2024

05.12.2024CSR.dk

Høringer ved FN-domstol kaldes en ”Gamechanger for klimaretfærdighed”

04.12.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Randers Kommune kåret som ’Verdens Bedste Indkøber 2024’

03.12.2024CSR.dk

Det næste klimamål spøger allerede i kullisen

02.12.2024CSR.dk

Bæredygtighedens lange vej ind i bestyrelseslokalet

02.12.2024ESG Implementation Partner

Sponseret

Kære CFO, kan du både regne og regne den ud?

29.11.2024CSR.dk

Grøn fremtid for tekstilbranchen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

09.12.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K