Gør cirkulær økonomi til fremtidens forretning

CSR I Praksis-konferencen d 18/5 giver gennem seks seminarer hands-on vejledning i at bruge FN’s Verdensmål i CSR-indsatsen. På Lifestyle & Design Clusters seminar skal deltagerne arbejde med cirkulær økonomi og mål nr 12: ansvarligt forbrug og produktion

Isabella Holmgaard, projektleder ved Den Nationale Cirkulær Økonomi Hub, er vært for Lifestyle & Design Cluster seminar d. 18/5.

27.04.2017

CSR.dk

”På workshoppen vil virksomhederne gennem værdikæde-mapping blive bevidste om hvert led i forsyningskæden, opdage potentielle partnerskaber og se mulighederne for at videreudvikle en bæredygtig forretningsmodel,” siger Isabella Holmgaard og fortæller, at udgangspunktet er, hvordan virksomhederne kan blive mere bæredygtige, være innovative og samarbejde om at løse de udfordringer, Verdensmålene peger på.

Læs også: Program for CSR i Praksis

Og hun ved, hvad hun snakker om. Som projektleder ved Den Nationale Cirkulær Økonomi Hub under Lifestyle & Design Cluster arbejder hun dagligt på at øge de deltagende virksomheders ressourceeffektivitet og lukke deres materiale-kredsløb: affald skal ikke ses som et restprodukt, men som en ressource, der kan recirkuleres ind i nye værdikæder, og hvor designprocesser og teknologisk udvikling går hånd i hånd for optimering af forretningsmodeller.

Læs også: Den Nationale Cirkulær Økonomi Hub

Verdensmålene, og særligt mål nr. 12, udgør den naturlige ramme for denne indsats. Men Isabella Holmgaard peger samtidigt på, at Lifestyle & Design Cluster ser det som en forpligtelse at arbejde med målene:

”Som innovationsnetværk inden for bolig- og beklædningsbrancherne er det helt naturligt for os at inddrage Verdensmålene i vores arbejde - særligt fordi design og modeindustrien er med til at skabe en del af de udfordringer, som målene sætter fokus på at få løst. At vi i netop vores brancher bærer en stor del af ansvaret, og at netop vores brancher kan gøre væsentlige fremskridt, er en stor drivkraft for os. Det er for os et naturligt ansvar at arbejde med de elementer, som målene pointerer, og dertil oplever vi, at arbejdet med målene, også fra et forretningsmæssigt perspektiv, kan have væsentlige fordele for de mange virksomheder, vi er i tæt kontakt med.”

Stort forretningsmæssigt potentiale
Isabella Holmgaard mener, at virksomhederne bør tage del i Verdensmålenes opfyldelse ved først og fremmest at træffe ansvarlige valg i måden, de driver forretning på. Lifestyle & Design Cluster er sat i verden for at hjælpe virksomhederne til at få den indsigt og motivation, det kræver, og støtter dem i det gennem tæt dialog om fx de sociale, etiske og miljømæssige fordele ved et bæredygtigt og særligt cirkulært forretningsgrundlag.

”Det forretningsmæssige potentiale ved ressourceoptimering og strategiske partnerskaber er stort og gennem fokuseret værdikædesamarbejde kan en cirkulær forretningsmodel blive realiseret og skabe bæredygtig udvikling,” understreger hun og fortsætter, at det er, når virksomhederne tænker innovativt, de for alvor finder vejene til at bidrage til at løse fremtidens miljømæssige, etiske og sociale udfordringer samtidig med, de styrker deres forretning.

Læs også: Lifestyle & Design Cluster

Det er her, koblingen mellem Verdensmålene og CSR-indsatsen er nyttig. For hvor det at være innovativ, handle bæredygtigt og gøre en forskel for mange virksomheder kan virke abstrakt, kan målene fungere som en guideline som tydeliggør, hvor indsatsen bør gøres.

Isabella Holmgaard er overbevist om, at flere af de deltagende virksomheder i løbet af workshoppen vil opleve, at der ikke skal meget til, for at de kan få et udbytte af en cirkulær forretningsmodel.

”Mange virksomheder er slet ikke klar over, at de allerede gør en indsats, som faktisk imødekommer verdensmålene, og som med små ændringer kan skabe stor værdi dem. Det får vi i workshoppen frem med værdikæde-mapping, og samtidigt ser vi på, hvordan der kan videreudvikles for at få udløst det forretningsmæssigt bæredygtige potentiale. I sidste ende handler det om, at virksomhederne skal have skabt overblik over deres bæredygtige initiativer, og hvordan de kan kommunikere dem til fordel for såvel egen forretning som for samarbejdspartnere, forbrugere og samfund.”

Brug Verdensmålene i CSR-indsatsen
Med seks stærke organisationer bag 12 inspirerende hands-on seminarer giver CSR i Praksis-konferencen rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan Verdensmålene kan bruges i CSR-indsatsen. Konferencen er både for private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller vidensbegærlige omkring Verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.

Læs også: tilmelding til CSR i Praksis

De seks organisationer og deres emner er følgende:

  • KEA – Verdensmålene i en design kontekst - et mulighedsrum for samarbejder på tværs,
  • Lifestyle & Design Clusters – brug Verdensmålene til innovation og skab en holdbar forretning,
  • Danish Food Cluster – CSR i praksis – også i fødevarebranchen!,
  • Skovdyrkerne - partnerskaber med grønne NGO’er om Verdensmålene,
  • JURAAD - Som leder kan du bruge lovgivningen som løftestang i dit CSR arbejde - hvis du kender den,
  • Grakom - Verdensmålene i et forretningsmæssigt perspektiv

Konferencen indledes med indlæg ved chefkonsulent i DI Sara Krüger Falk under titlen ”Arbejd med FN's verdensmål i CSR-indsatsen”, og hun vil her komme ind på nogle af de initiativer, der er sat i søen for at hjælpe virksomhederne i deres arbejde med Verdensmålene. Som vært for konferencen byder KEA's administrerende direktør Ingo Østerskov velkommen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

04.06.2024CSR.dk

Sikkerhed og klima i top når ledere skal stemme

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København