Fra smog til smuk – ny transport sikrer renere luft

Ny luft til alternative brændstoffer – og ren luft til borgerne. Så klare er ambitionerne bag GREAT-projektet, som Region Hovedstaden medvirker i for sikre renere transport til alle.

En ren transportsektor i Norden.

25.05.2017

CSR.dk

Luftforurening i byerne har været sandheden bag og prisen for den moderne bil- og varetransport i det meste af verden. En sandhed vi imidlertid snart kan lave om på, mener man hos Region Hovedstadens Elbilssekretariat, Copenhagen Electric, der i sit virke og især gennem GREAT-projektet i et internationalt partnerskab i disse år lægger skinner til en helt ny infrastruktur for en grønnere transport på fire hjul, der dermed både kan skabe grøn transport og blå himmel samtidig.

”GREAT-projektet drejer sig grundlæggende om at danne et skelet for vores nye, levende transport, så man med alternative brændstoffer kan transportere mennesker og varer på basis af en langt mere miljøvenlig infrastruktur,” siger Mette Hoé fra Copenhagen Electric, der generelt arbejder for at fremme en grøn trafik i Region Hovedstaden gennem støtteordninger, oplysning om finansieringsmodeller, vidensdeling og lignende.

I selve GREAT bygger man fra Hamborg til København og videre til Oslo og Stockholm et sammenhængende netværk af 70 ladestationer til el og 3 nye tankstationer til naturgas (CNG/LNG) til brug for lastbiler. Tilsammen er det ambitionen – sammen med det allerede eksisterende net - at skabe den nødvendige grundstamme for en ny, grønnere transportsektor for mennesker og varer i hele Europa, men selve projektet fokuserer dog som nævnt kun de store byer i Nordeuropa.

”Vi ved alle, at en omlægning til grøn transport er sundt og godt, og markedet bygger allerede ladestationerne, så du i dag kan lade din elbil 540 steder i Danmark. Gennem GREAT-projektet lukkes hullerne på motorvejsnettet.  Denne mulighed sættes der fokus på i GREAT projektet, så bilerne kommer på vejene og vi skaber en basis for en grøn transportkorridor i Norden.” fortæller Mette Hoé.

Ren luft  - ren glæde
Udover en mindre udledning af CO2 er håbet med projektet da også, at man kan medvirke til at skabe et løft i folkesundheden, bl.a. fordi en mere elbaseret transport på strækningerne mellem byerne også kan understøtte  endnu flere  køretøjer såsom varevogne også bliver elbaseret – hvilket samlet øger effekten af GREAT. ”Cyklen skal forsat være primært transportmiddel i byerne, men vare- og servicekørsel, samt kollektivt transport må meget gerne blive på el. En renere luft i byerne kommer jo os alle til gavn – både direkte i sundhed og indirekte i form af færre udgifter til luftvejssygdomme – så der er mange gevinster at hente, ” påpeger Mette Hoé.

GREAT omfatter udover Region Hovedstaden bl.a. også Region Skåne, E-ON, Nissan-Renault og DTU – og alle 6 regioner  på strækningen mellem Hamborg via København og til Oslo – de 3 byer som også er med i GREAT. Projektet afholder konference om emnet og status for transportkorridoren i DGI-byen 8. juni, hvor deltagelse bliver international – og gratis. Hos Copenhagen Electric opfordrer man bestemt til deltagelse, men tilbyder endda også interesserede virksomheder, at man kan få tilskud til etablering af ladestander eller køb af elbil til virksomheden.

”Regeringen har bestemt givet nyt håb om et skub i elbil-sektoren i Danmark allerede i år med vedtagelsen af sin nye afgiftsfritagelse for 5.000 el-biler,  - så selvom Danmark måske ikke kommer til at være firstmover  er vi sådan set ret glade for, at vi allerede nu fremtidssikrer grøn transport i regionen.” tilføjer Mette Hoé.

Læs mere om GREAT og konferencen 8. juni her – om Copenhagen Electric her eller om mulighederne for tilskud her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)