Festival spredte budskabet om verdensmålene

Vallensbæk kommune indbød i slutningen af september til Bæredygtighedsfestival, hvor lokale organisationer og virksomheder fik lov til at vise deres tilslutning til FN’s verdensmål. Stor tilfredshed fra alle parter med eventen.

Stationstorvet i Vallensbæk var udsmykket efter alle kunstens regler, da Bæredygtighedsfestivalen blev afviklet. Foto: Sustainable Now.

17.12.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Festivalen blev organiseret af Vallensbæk Kommune i samarbejde med Sustainable Now, som er et nyt initiativ, der vil sætte FN’s Verdensmål på dagsordenen i danske kommuner.

FN's Verdensmål var omdrejningspunktet for stribevis af aktiviteter på de to dages festival. Foto: Sustainable Now.

På førstedagen kom omkring 1000 skoleelever forbi Stationstorvet i Vallensbæk, hvor de lærte om innovation, genbrug, fødevarer, byudvikling og baggrunden for Verdensmålene. Dag to, lørdag d. 30. september, bød på et lignende antal borgere fra lokalområdet, og selvom koldt vejr begrænsede tilslutningen lidt, så er der stor tilfredshed med arrangementet.

”Det var en stor succes i Vallensbæk. Vi fik aktiveret lokale skoler og borgere, vi havde faglige oplæg og lærerige aktiviteter, der skabte opmærksomhed og viden omkring bæredygtighed og verdensmålene. Og så fik vi nogle lokale virksomheder på banen, som kunne vise løsninger frem, der bidrog til historien om de bæredygtige perspektiver”, siger programleder i Sustainable Now, Anne Yding Lind.

Virksomheder kan styrke deres profil
Netop for virksomhederne i kommunen er hun ikke i tvivl om, at der har været fin fornuft i at deltage i festivalen, også ud fra et økonomisk synspunkt.

”Det har helt sikkert givet dem noget god eksponering og på den måde skabt værdi for alle parter. Specielt for virksomhederne har det været en god krog til formidling og en løftestang for deres historiefortælling, som de har kunnet bruge til at styrke deres profil og vise, at de gør noget ekstra. På den måde er et event som dette et effektivt greb til at formidle sine budskaber og nå ud til nye målgrupper”, siger Anne Yding Lind.

Verdensmålene er en vigtig dagsorden, som vi meget gerne vil støtte op om, og brandingmæssigt er det også en god historie

Kasper Hemmingshøj, Capgemini

Den opfattelse deler man hos miljøvirksomheden Biofos, som deltog i Bæredygtighedsfestivalen på bagkant en hackathon, selskabet selv var med til at arrangere. Her havde alle 9. klasser i kommunen arbejdet på ideer til bæredygtige løsninger på tre cases: design af en ny svømmehal, forbedret affaldssortering, og håndtering af vandressourcer ved kraftig nedbør.

”På den måde hang festivalen godt sammen med hackathonen og det overordnede budskab om bæredygtighed, som vi gerne vil være en del af. Her fik vi så en mulighed for at fortælle om vores virksomhed og at vi fx også producerer klimavenlig energi og rent vand. Det gik rigtig godt, og vi vil gerne stille op igen”, siger kommunikationschef i Biofos, Stig Dalum.

Netværk, SoMe og synergier
Det vil man også gerne i IT- og rådgivningsvirksomheden Capgemini, der ligeledes var med i hackathonen, og som bl.a. brugte festivalen som en del af opstartsprogrammet for sine young professionals i selskabets graduate-ordning. Og det med stor succes, fortæller HR-specialist Kasper Hemmingshøj.

Organisationer som Dansk Flygtningehjælp og UNDP var på plads i Vallensbæk for at fortælle om deres arbejde, ikke mindst med Verdensmålene. Foto: Sustainable Now.

”Festivalen var en perfekt mulighed for vores elever, som havde en meget positiv oplevelse på dagen, hvor de fik netværket og skabt nogle forbindelser. Derudover brugte vi vores deltagelse, som faktisk blev lidt større end planlagt, til en SoMe-indsats, der gav nogle gode synergier omkring gensidig opmærksomhed”, forklarer han og fortsætter:

”Verdensmålene er en vigtig dagsorden, som vi meget gerne vil støtte op om, og brandingmæssigt er det også en god historie, som vi kan bruge i vores relationer lokalt og også bredere. Så alt i alt er vi helt bestemt tilfredse med festivalen og vi vil gerne være med igen, måske også på et højere niveau med vores danske CEO eller lignende”, siger Kasper Hemmingshøj.

Læs også: SDG-rapportering: Vær ærlig, tag alt med og få indstillingen på plads

Sustainable Now planlægger den næste bæredygtighedsfestival til afholdelse i Sønderborg i april 2019. Vallensbæk Kommune har endnu ikke taget stilling til, om man også næste år vil afholde festivalen.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

access2innovation
Webinar
Virtual A2i Talk: Financing for Projects in Africa: EIFO’s Role and Strategy

In this A2i Talk, EIFO—The Export and Investment Fund of Denmark—will discuss both the opportunities and challenges associated with doing business in Africa.

Dato

28.03.2025

Tid

09:30

Sted

Teams

Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI and IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

31.03.2025

Tid

08:30

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

31.03.2025

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Human Rights & Environmental Due Diligence under the CSDDD

Join Poul Schmith Kammeradvokaten, The Footprint Firm, Danish Institute for Human Rights and UN Global Compact Network Denmark for an insightful webinar on Human Rights & Environmental Due Diligence under the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) and what it means for Danish businesses.

Dato

01.04.2025

Tid

14:00

Sted

Online