Fem danske byer på liste over byers 100 bedste klimaløsninger

Aarhus, Næstved, Gladsaxe, Frederiksberg og København optræder alle på listen over de 100 bedste eksisterende klimaløsninger, der netop er udkommet forud for byernes klimatopmøde i København i næste uge.

Realdania har sammen med C40-netværket og konsulentfirmaet Nordic Sustainability netop udgivet rapporten Cities100. Adm. direktør Jesper Nygård glæder sig over, at man på liste over byers 100 bedste klimaløsninger, finder løsninger fra fem danske byer. .

03.10.2019

CSR.dk

Det skriver Information.

Rapporten indeholder en liste over byer med de 100 bedste klimaløsninger, og på den figurerer de danske byer Aarhus, Næstved, Gladsaxe, Frederiksberg og København ved siden af metropoler som London, Hongkong og New York.

Ifølge FN vil tre fjerdedele af klodens befolkning i 2030 bo i byer, og der er derfor også brug for at finde løsninger til at tackle klimaudfordringerne i tæt befolkede områder. Adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård, glæder sig da også over, at så mange danske byer er med på listen over de ”mest fremadskuende byer i verden i forhold til at handle på de akutte klimaudfordringer”.

”Det viser, at vi er på vej i den rigtige retning i Danmark. Rigtig mange byer er kommet langt i forhold til både reduktion af drivhusgasser og tilpasning af byerne i forhold til stigende vandmængder pga. højere temperaturer”, siger han til Information.

Generelt peger Jesper Nygård på, at rigtig mange gode klimaløsninger allerede findes – de skal bare spredes.

”Internationalt samarbejde og deling af de gode løsninger fra hele verden er helt afgørende for at forebygge de alvorlige klimaudfordringer”, siger han til Information og fortsætter:

”Der er store personlige og samfundsmæssige værdier på spil, når skybrud og stormfloder rammer vores små og store byer. Derfor bidrager vi både til arbejdet med at nedbringe udledningen af drivhusgasser og til indsatser, der skal sikre vores byer mod regn- og havvand”.

Mindre danske byer som globale showcases
Oprindeligt var det Londons borgmester Ken Livingstone, der i 2005 tog initiativ til at samle verdens 40 mest klimaambitiøse storbyer i et fælles netværk – blandt andet for at udfordre staternes manglende klimainitiativer og lave klimaambitioner. Siden er netværket vokset og tæller i dag næsten 100 byer.

De danske klimaløsninger:

I alt seks danske klimaløsninger i fem forskellige byer er med på dette års Cities100 liste:

  • Aarhus’ Klimastrategi og Klimaplan 2016-2020
  • Frederiksbergs skybrudsprojekter
  • Gladsaxes borgerinddragelsesprojekt ved Kong Hans Have
  • Københavns EnergyLab Nordhavn
  • Københavns supercykelstier
  • Næstveds Ressource Citys Glasklynge

Kilde: C40 Cities og Realdania

At også mindre byer er kommet med i det internationale klimasamarbejde, gavner danske byer som Gladsaxe og Næstved, der er med på Cities100-listen over de bedste lokale klimaløsninger. De er blevet globale showcases.

I Næstved er det byens satsning på cirkulær økonomi, hvor de lokale virksomheder inden for genbrug af glas indsamler og sorterer 125.000 ton glas om året, som samlet sparer atmosfæren for 15.000 ton CO2.

Gladsaxe Kommune er derimod med på Cities100-listen i kategorien ’borgerinddragelse’ på grund af kommunens idé med at lade byens borgere råde over budgettet ved anlæggelsen af Kong Hans Have, der er en nyanlagt bypark, der fungerer som både rekreativt område og vandopsamling ved skybrud.

De seneste år har C40-gruppen indledt samarbejde med alliancen Global Covenant of Mayors for climate & Energy, der samler knap 10.000 mindre byer med flere end 300 mio. indbyggere, og som har forpligtiget sig til at sænke udledningerne af CO2 med 40 procent senest i 2030. Herning, Esbjerg, Gladsaxe og 40 andre danske byer deltager i netværket.

”Selv om de 94 byer, der er medlem af C40-netværket udgør 25 procent af den globale økonomi og ti procent af verdens befolkning, skal vi have resten af byerne med”, siger Jesper Nygård til Information.

Læs også: Topmøde i København skal konkretisere byers klimaindsats

Det er under C40-topmødet i København, at Cities100-rapporten lanceres offentligt, og de syv bedste klimaløsninger kåres.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet