Energirenovering skal højere op på agendaen

Der er brug for flere intelligente bygninger, der kan spare på energien. Teknologien er her, men den menneskelige adfærd er tungen på vægtskålen, og der mangler viden. Schneider Electric vil gerne være med til at hjælpe på situationen, siger adm. direktør, Helene Egebøl.

Bygninger tegner sig for 40 procent af det globale energiforbrug, og derfor er energirenoveringer helt centralt for at begrænse den globale opvarmning, understreger Schneider Electrics adm. direktør, Helene Egebøl..

04.07.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Bygninger står for ca. 40 procent af det samlede energiforbrug på verdensplan i dag. Derfor er intelligent energioptimering af bygninger et af de vigtigste værktøjer i kampen mod den globale opvarmning og for at nå COP21-målet om at begrænse klodens temperaturstigning til 1,5 grader.

Læs også: Dansk Byggeri: Bæredygtighed skal ind i bygningsreglementet

Alligevel er efterspørgslen ikke der, hvor den burde være, mener man hos energivirksomheden Schneider Electric. Her er bæredygtighed en indbygget del af selskabets mission, som kort fortalt går ud på at hjælpe kunderne til at blive mere energieffektive.

På den baggrund vil man gerne være med til at sætte skub i udviklingen, fortæller selskabets adm. direktør, Helene Egebøl. Grundlæggende handler det om at skabe noget opmærksomhed på udfordringen.

”Vi skal hjælpe; vi har teknologien og de nødvendige data, og på den baggrund har vi i industrien også en forpligtelse til at gøre mere end i dag for at løfte miljødilemmaet", siger Helene Egebøl. Foto: Schneider Electric.

”KPI’er og fine målsætninger er én ting, men den menneskelig adfærd er nu engang det afgørende parameter. Der er en basal mangel på viden, og det er en hindring for at vi kan få gang i omstillingen for alvor. Så vi skal have folk til at tænke over de muligheder, der findes – for de er her i høj grad allerede”, siger hun.

Ifølge Helene Egebøl er rigtig meget af den nødvendige teknologi således allerede til stede og moden til at blive anvendt i stor stil. Ikke alene i nye bygninger, som det efterhånden er ved at være normen, men i den grad også i den eksisterende bygningsmasse, som er den store pukkel, der skal bearbejdes.

I 2050 vil 90 procent af de bygninger, vi har i dag, stadig stå, men langt de fleste af disse bygninger er stadig ineffektive, og det kalder på handling.

”Der skal ske noget nu. SDG’erne har eksempelvis deadline i 2030, og det er lige om lidt. Langt de fleste af bygningerne er her allerede, så dem skal vi i gang med at optimere, og jeg fornemmer en fælles forståelse i branchen for, at det haster”, siger Helene Egebøl med henvisning til FN’s udviklingsmål, hvor bl.a. ressourceeffektivitet i bygninger er en del af mål 11.

Brug for samarbejde og politisk regulering
Konkret estimeres det, at energiforbruget globalt kan sænkes med 10-20 procent alene ved at energioptimere de bygninger, der allerede findes. Det vil Schneider Electric selvsagt gerne være med til, og det bør være en selvfølge, mener Helene Egebøl.

”Vi skal hjælpe; vi har teknologien og de nødvendige data, og på den baggrund har vi i industrien også en forpligtelse til at gøre mere end i dag for at løfte miljødilemmaet. Branchen har nok brug for at blive rusket på en positiv måde, så vi kan få spredt budskabet”, siger hun.

Netop branchen som helhed er lidt af et kardinalpunkt for Schneider. Der er nemlig brug for samarbejde og åbenhed mellem virksomheder, som ellers er konkurrenter, ligesom det er nødvendigt med nogle klare udmeldinger fra politisk hold.

Læs også: København vinder international klimapris for tredje gang

”Vi vil gerne have reguleringer. Vi skal have smart buildings op på den politiske dagsorden, så vi kan få sat skub i indførelsen af nogle regulativer, som kan stramme op på området. Det er en kompleks opgave at sænke CO2-udslippet samtidig med at energiforbruget stiger, og hvis det skal lykkes, så skal alle gøre en indsats”, understreger Helene Egebøl.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

26.02.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Kryds fingre for, at regeringen forstår at bruge ekspertpanelets anbefalinger rigtigt. Ellers kan CO2 afgiften ramme pilskævt og gøre mere skade end gavn

26.02.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

23.02.2024CSR.dk

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

22.02.2024Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric-boss er træt af at høre om vindmøller

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Kursus
CSRD bæredygtighedsrapportering

På kurset i CSRD-bæredygtighedsrapportering bliver du klogere på, hvorfor en robust forståelse af ESG (Enviromental, Social & Governance) og bæredygtighedsrapportering ikke blot er etisk og lovgivningsmæssigt nødvendigt for mange virksomheder, men også et strategisk aktiv for at fremtidssikre din virksomhed.

Dato

29.02.2024

Tid

08:30

Sted

HUSET Mødecenter, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart, Danmark